Пт, 2024-04-19, 04:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2017 » Вересень » 15 » Гриневич - у жодній з країн, які стурбовані новим законом про освіту, немає української школи
21:59
Гриневич - у жодній з країн, які стурбовані новим законом про освіту, немає української школи
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У країнах, які стурбовані новим законом про освіту в Україні в частині мов навчання представників національних меншин, немає шкіл з вивченням всіх предметів українською мовою. Міністр підкреслила, що в законі йдеться про навчання української мови як предмета або вивчення декількох предметів українською мовою.

Про це сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на прес-конференції після зустрічі з послами країн Євросоюзу в Україні, які висловили стурбованість щодо нового закону про освіту, передає Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.

"Сьогодні частиною моєї презентації перед послами стала презентація того, яким чином забезпечується навчання українською мовою в наших країнах-партнерах", - розповіла міністр.

"І ми виявили, що ні в одній з країн немає школи з навчанням всіх предметів українською мовою. Йдеться про вивчення української мови як предмета або вивчення декількох предметів українською мовою", - сказала Гриневич.

Також вона заявила, що практика, яку Міносвіти хоче ввести новим українським законом про освіту, цілком відповідає сучасній європейській практиці.

Сьогодні в приміщенні Міністерства закордонних справ України Гриневич проводила консультації з послами і дипломатичними представниками 11 країн. Зокрема, були присутні дипломати Угорщини, Румунії, Польщі, Словаччини, Греції, Ізраїлю, Білорусі та інших країн. Також на зустріч прийшли представники міжнародних організацій.

Як повідомляли, 5 вересня Верховна Рада прийняла закон про освіту, який починає реформу освіти в Україні. Закон, серед іншого, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

7 вересня міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сійярто заявив, що своєю новою політикою в сфері освіти Україна "встромила ніж у спину" сусідній державі. 10 вересня прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що на всіх форумах ООН, ОБСЄ та Європейського союзу Будапешт буде ставити питання про внесення поправок до мовної статті закону України про освіту. При цьому дано розпорядження угорським дипломатам не підтримувати в міжнародних організаціях важливі для України рішення.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Україна "і надалі буде робити все для розвитку української (мови - ІФ) і гарантувати вільний розвиток мов національних меншин: це наш обов'язок". За його словами, вже на поточному тижні Міністерство освіти й науки України надасть детальну інформацію щодо прийнятого закону "Про освіту" та його застосування.

Станом на вечір 14 вересня інформації про те, чи спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав прийнятий закон, немає.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1264 | Додав: adminA | Теги: українські школи, жодна країна, закон про освіту, Гриневич
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ