Ср, 2024-04-24, 03:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 2 » Грип в Україні: стримати епідемію не можуть, ліків на всіх не вистачить
20:20
Грип в Україні: стримати епідемію не можуть, ліків на всіх не вистачить
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

На середину дня 2 листопада в Україні внаслідок епідемії грипу померло 67 осіб. Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець, передають Українські Новини.

За його словами, першопричиною всіх цих смертей є вірус грипу А/H1N1. Разом з тим Лазоришинець зазначив, що при цьому підтверджених випадків захворювання на свинячий грип – 22, і зараз проводяться лабораторні дослідження.

"Ми маємо підтверджену інформацію, що це свинячий грип, і всі смерті - однотипні і підходять під цю картину. Патологоанатомічна експертиза ще триває, і висновок буде після того, як будуть оброблені гістологічні матеріали", - сказав Лазоришинець.

В цілому по Україні зафіксовано 67 смертельних випадків, у тому числі у Львові - 29, у Тернополі - 14, в Івано-Франківську - 12, в Чернівцях - 5. За словами, Лазоришинця, в Україні перші випадки захворювання на грип А/Н1N1 зафіксовані 30 жовтня.


Відповідаючи на питання про те, чи відрізняється статистика по смертності від грипу і пневмонії в попередні роки, Лазоришинець відповів, що в цілому, картина в західних регіонах істотно не відрізняється. Так, в 2008 році у Львові від пневмонії померло 245 осіб, у Тернополі - 89 і в Івано-Франківську - 88.

Він зазначив, що в цілому на грип і ГРВІ захворіло близько 255 тисяч, з них у стаціонарі перебуває 15 тисяч осіб, і 170 людей в інтенсивній терапії.

Перший заступник міністра охорони здоров'я зазначив, що на даний момент в Україні немає вакцини від вірусу грипу А/H1N1, лише декілька вакцин знаходиться в даний момент на реєстрації. МОЗ також проводить переговори про закупівлю цих вакцин за кордоном.

Лазоришинець також нагадав, що Міністерство охорони здоров'я закупило 67 тисяч доз препарату "Таміфлю" і ще 60 тисяч отримано від МОЗ. При цьому Лазоришинець зазначив, що препарат "Таміфлю" не є профілактичним засобом, а застосовується тільки при лікуванні, коли у хворого з'явилися перші ознаки захворювання. Заступник міністра підкреслив, що на сьогоднішній день в Україні, як і в усьому світі, епідемія грипу "складна і непередбачувана", передає Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, ліків (300 тысяч доз "Таміфлю") і масок, які надійшли сьогодні вночі до України зі Швейцарії, недостатньо, їх вистачить всього на кілька днів. Про це заявила голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва. При цьому прес-секретар президента України Ірина Ванникова вчора заявила, що цього вистачить на місяць для всієї України. А міністр охорони здоров'я Василь Князевич стверджує, що "Таміфлю" Україні вистачить тільки на один тиждень.

Допомогу Україні надають також Польща, Румунія, Угорщина. Вони висилають Україні медичні маски та комбінезони. Польща вже відправила до Львова лікарський засіб "Таміфлю", а Угорщина висловила готовність відправити в Україну вантаж, який містить 10 тисяч доз вакцин для проведення профілактичного щеплення від вірусної інфекції.

Як повідомив Лазоришинець, Служба безпеки України в неділю закрила 19 аптек у Києві.

"СБУ було закрито 19 аптек у Києві, в яких не було того набору ліків, які рекомендовані МОЗ", - сказав заступник міністра.

Що буде далі з цими аптеками і коли вони зможуть відкритися знову Лазоришинець не повідомив.

Раніше повідомлялося, що Кабмін склав перелік необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення та встановив граничні рівні цін на них.

Тимошенко стверджує, що в Україні немає епідемії свинячого грипу

У той же час прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає не плутати епідемію звичайного грипу та окремі зафіксовані випадки грипу А/H1N1. Про це вона сказала на нараді з виробниками медичного обладнання та препаратів.

"Це не так, як у нас сьогодні розповідають, що є епідемія свинячого грипу. Просто дивно, що політики і великі чиновники користуються такими фразами. У нас епідемія звичайного грипу, яка супроводжується невеликою кількістю, з'ясованих лабораторно, випадків" каліфорнійського "грипу", - підкреслила Тимошенко.

При цьому прем'єр знову закликала політиків не спекулювати на темі грипу і не створювати навколо цього штучний ажіотаж.

Вона повідомила, що на сьогоднішній день у порівнянні з минулими роками все епідеміологічні показники знаходяться нижче, ніж у попередні роки (як за показниками захворюваності, так і за показниками смертності).

"У той же час наш уряд ставиться до таких епідеміям більш відповідально, і ми хотіли б захистити життя і здоров'я людей", - додала Тимошенко. Прем'єр підкреслила, що уряд ще з весни почав готуватися до протидії хвороби.

Юлія Тимошенко заявляє, що в цьому році смертність від пневмонії нижча, ніж у попередньому році, передає Українська правда.

Вона наголосила, що на понеділок кількість хворих на звичайний грип складає 191,5 тисячу. "Динаміка порівняно з попереднім роком приблизно така ж. Але кількість смертних випадків на 20% нижча", - заявила вона. - Усі роки, коли була епідемія грипу, завжди були ускладнення у вигляді пневмонії, яка забирала життя людей".

За її словами, число заражених каліфорнійським грипом станом на понеділок не змінилось. "Як і було раніше, діагноз каліфорнійського грипу підтверджено 14 осіб", - заявила вона.

Тимошенко вкотре попередила, що препарат Таміфлю придбаний державою не буде постачатися до аптек, а безкоштовно розповсюджуватиметься через лікарні.

"Що стосується приватних аптек, держава забезпечити їх не зможе. Але із сьогоднішнього дня, антимонопольний комітет, державна податкова адміністрація перевірять кожну аптеку. Завтра-післязавтра відбудуться рейди силових структур в аптеки, які перевірятимуть ціни, чи є в аптеках необхідний перелік медикаментів", - сказала вона.

Тимошенко розповіла, що в неділю поспілкувалася телефоном з кожним губернатором. "Вони підтвердили наявність в лікарнях, - підкреслюю не в аптеках – достатньої кількості препарату "Таміфлю" та антибіотиків", - наголосила прем'єр.

"Сьогодні я мушу отримати від них звіт про надходження партії "Таміфлю", яка була завезена цієї ночі до України", - повідомила вона.

Тимошенко також назвала неправильним відсутність у держави своєї мережі аптек. "Це велика помилка, тому що всі аптеки зробили приватними. І держава не може робити антимонопольні заходи. Необхідно зробити так, щоб з'явилась мережа державних аптек", - зазначила прем'єр.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1596 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ