Пт, 2024-03-29, 02:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Гройсман хоче розігнати Фонд держмайна. ВІДЕО
15:45
Гройсман хоче розігнати Фонд держмайна. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за відставку керівництва Фонду державного майна.

Про це він сказав на засіданні уряду у середу, повідомляє "Українська правда".

На думку Гройсмана, ФДМ потребує "жорсткої реанімації".

"Останній конкурс на проведення ОПЗ показав, що ця інституція просто неспроможна провести приватизацію в країні. Це не повноваження уряду щодо призначення і зміни керівництва… Але я би вас позвільняв уже сьогодні, всіх, хто керує Фондом державного майна України. Так недолуго і бездарно управляти держмайном треба ще повчитися", - сказав прем'єр.

Гройсман запропонував до кінця місяця заслухати доповідь фонду і внести подальші пропозиції.

Невдалий повторний конкурс з продажу 99,567% акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) продемонстрував нездатність Фонду держмайна (ФДМ) у його нинішньому стані і при нинішньому керівництві ефективно проводити приватизацію, заявив прем'єр. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Останній конкурс з приватизації ОПЗ показав, що інституція (ФДМ - ред.) просто абсолютно нездатна ефективно провести приватизацію, не здатна управляти державним майном", - сказав Гройсман.

У свою чергу прес-служба Фонду державного майна України повідомила, що повторний конкурс з продажу 99,6% акцій великого виробника хімічної продукції Одеського припортового заводу не відбудеться через відсутність заявок інвесторів.

Конкурс мав відбутися 14 грудня з початковою ціною 5,16 млрд грн, або близько 200 млн дол.

"Заявок на участь в конкурсі від потенційних інвесторів не надійшло, хоч інтерес до підприємства виявляли близько 10 потенційних покупців. Чотири інвестори, більшість з яких іноземці, направили листи про намір придбати пакет акцій ОПЗ, підписали договори про конфіденційність з Фондом держмайна, готували пакет необхідних документів, проте заяви для участі в конкурсі не подали", - зазначила прес-служба ФДМУ.

За словами голови Фонду держмайна Ігоря Білоуса, основними причинами провалу конкурсу є, зокрема, висока ціна на газ і великі борги заводу.

"Ключовими факторами відсутності заявок є негативна цінова кон'юнктура на світових ринках мінеральних добрив і відсутність позитивних прогнозів її зростання, висока ціна на природний газ, збиткова діяльність підприємства, продовження нарощування боргів, зокрема перед Оstchem (розмір боргу близько 251 млн дол. - ред.)", - цитує прес-служба Білоуса.

Як повідомлялося, 19 жовтня Кабінет міністрів схвалив умови повторного конкурсу (14 грудня) з продажу 99,567% акцій ОПЗ і стартову ціну цього пакету на рівні 5,16 млрд грн (201,07 млн дол за поточним офіційним курсом НБУ).

Раніше конкурс з продажу ОПЗ не відбувся через відсутність заявок.

Також стало відомо, що група DCH Олександра Ярославського відмовилася від участі в конкурсі після отримання додаткової інформації про фінансово-господарську діяльність ОПЗ. Крім того, нафтова компанія "Укрнафтобуріння", афілійована з бізнесменом Ігорем Коломойським і депутатом Верховної Ради Віталієм Хомутинніком, відмовилася від участі в конкурсі з приватизації 99,6% акцій Одеського припортового заводу.

Гройсман просить громадськість стежити за міністерствами, поки уряд розробляє антикорупційні кроки

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликає громадськість пильнувати за міністерствами, щоб у них не було корупції, хоча в уряді розробляють антикорупційні кроки.

"Дуже важливо, щоб ми розробили таку систему функціонування влади, щоб вона не давала можливості зловживати. Тут є дві частини: з одного боку – створити умови, за яких корупція не мала би підґрунтя, а з іншого – корупціонери мають сидіти в тюрмах", – сказав він на засіданні Кабінету міністрів.

"Я теж сповідую принцип: якщо ми декілька десятків не посадимо в тюрму, з цим буде боротися важче. Але як тільки відчують, що відповідальність буде невідворотною, ситуація кардинально буде змінюватися. Це виклик для правоохоронної і судової системи, в тому числі", – додав прем'єр.

Він переконаний, що для подолання корупції "ми маємо систему змінити".

"Як я й обіцяв ще влітку, сьогодні в рамках 9 грудня, всесвітнього Дня боротьби з корупцією, ми спільно з громадськістю, з організаціями, які професійно займаються питаннями ефективної боротьби з корупцією, почали в уряді напрацьовувати по кожному міністерству конкретні заходи, щоби змінити систему", – сказав прем'єр.

"І сьогодні ми почуємо про цей досвід від міністерств, які з літа напрацьовували конкретні рішення: що зроблено, як викорінити з системи влади можливості для зловживання", – додав він.

На думку глави уряду, корупції може запобігти автоматичний продаж послуг.

"Як мені тут розказують, що на міжнародні перевозки інспекція повивішувала цінники: скільки кому треба заплатити, щоб був дозвіл на перевезення. Я подзвонив одному з керівників, я йому сказав, що я його оцими паспортами особисто нагодую, прямо в кабінеті, спільно зі ЗМІ", – заявив Гройсман.

"Я буду просити громадськість – я тут чиновникам, вибачте, не довіряю – 24 години на добу моніторинг роботи кожного міністерства. Мені не треба, щоб тут розказували, в кого краща ситуація, в кого гірша. Громадськість виходить і говорить: тут у нас є корупційні ризики, тут немає, тут є прогрес, а тут є проблема", – повідомив він.

На думку Гройсмана, коли будуть зміни – люди почнуть відчувати чесність влади.

"Словами про справедливість нічого не доможешся. Мають бути конкретні дії… Маємо змінити систему. Я маю досвід зміни таких систем. Ми можемо досягти успіху. Нам потрібно наводити лад у всіх системах: податкова, митниця, різноманітні дозволи, які надають контролюючі органи", – сказав прем'єр.

За його словами, 367 актів уже скасували – тобто "вже в когось годівницю забрали".

Гройсман також вважає, що призначати людей на державну службу треба на підставі конкурсного відбору, а не кулуарного відбору й персональних уподобань.

"Ми вже допрацювалися, що одні приходять – всіх звільняють, бо вони найрозумніші, потім інші приходять – звільняють тих, кого призначили (попередники), а потім працювати нема кому", – сказав прем’єр. 

   

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Фонд держмайна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ