Пт, 2024-03-29, 01:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 21 » Гройсман не планує йти в президенти і не довіряє олігархам
11:17
Гройсман не планує йти в президенти і не довіряє олігархам
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що не планує у майбутньому стати президентом нашої держави. Про це він сказав в інтерв'ю "24 каналу" в середу ввечері.

"Я не планую бути президентом України", - сказав Гройсман.

На уточнювальне запитання ведучої, чи справді він не мав президентських амбіцій, глава уряду сказав: "Так, я не маю президентських амбіцій".

Гройсман також запевнив, що нині він працює в одній команді із главою держави Петром Порошенком та Верховною Радою України, бо мають спільну мету – покращити становище України, вивести її з кризи.

Гройсман запевняє, що своїм призначенням на цю посаду не завдячує політикам або олігархам, а тому не має жодних зобов'язань ні перед ким, окрім українського народу.

"Я думаю, що дуже важливо, входячи на посаду, не мати жодних зобов’язань. Я можу сказати, що мені це вдалося. У мене є зобов’язання перед українським народом сумлінно виконувати покладені на мене обов’язки у такий надзвичайно важкий час. Висувати мені будь-які інші умови було б безглуздо", - сказав Гройсман.

Водночас прем’єр зазначив, що "не може залізти кожному у голову", аби зрозуміти, чи має хтось плани від нього щось вимагати.

Гройсман також нагадав про те, що "Опозиційний блок" не дав під час голосування за його кандидатуру на посаду прем’єр-міністра жодного голосу у Верховній Раді та зазначив, що володіє інформацією про те, що серед парламентаріїв є такі, хто хотів тоді за нього проголосувати, але партійне керівництво їм заборонило.

Гройсман висловив думку, що вплив та владу не можна застосовувати для тиску на олігархів, але й вони мають займатися бізнесом, не намагаючись впливати на владу.

"Я вважаю, що влада не може бути використана проти будь-кого з них (олігархів – ред.) на замовлення", - сказав Гройсман.

Олігархи, якщо вже вони є, додав прем’єр-міністр, мають створювати робочі місця для людей, займатися бізнесом, відійшовши від політики, не намагаючись впливати на владу.

Гройсман також запевнив, що особисто на нього не може чинити тиск або вплив жоден з українських багатіїв.

"Я вам гарантую, що на мене особисто олігархи впливу не мають і я ні з ким не буду мати жодних розмов, якщо це буде суперечити державним інтересам", - додав прем’єр.

При цьому він переконаний: олігархи повинні займатися власним бізнесом і мати однакові права нарівні з усіма громадянами України.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України затвердила склад нового Кабінету міністрів, узгоджений на зборах коаліції, і представлений новопризначеним прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом на ранковому пленарному засіданні парламенту, а також програму діяльності нового Кабміну.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв протягом місяця розробити антикризовий план діяльності уряду, Крім того, за словами Гройсмана, до кінця року уряд підготує план розвитку України на середньострокову перспективу.

Голова АП Борис Ложкін заявив, що Кабмін найближчим часом повинен подати 24 проекти законів, необхідних для отримання коштів від МВФ і ЄС, а також планується реформа Кабміну. Всього до кінця року в рамках співпраці з МВФ і ЄС повинні бути розроблені і прийняті парламентом 129 законів, значна частина яких - пряма відповідальність Кабміну.

Прем’єр обіцяє сприяти ухваленню нового закону про вибори

Володимир Гройсман зі свого боку обіцяє докласти максимум зусиль для того, щоб в державі був прийнятий новий закон про вибори.

"Є різні погляди різних політичних сил, але я буду абсолютно відвертий: я буду докладати зусиль, щоб такий закон з'явився", - сказав Гройсман.

Він запевнив, що збирається вести переговори з цього приводу з парламентаріями та фракціями щодо ухвалення прийнятної моделі закону про вибори за відкритими списками.

"Я взагалі вважаю, що поки ми не змінили закон про вибори, говорити про вибори, які будуть повністю відповідати вибору людей, передчасно", - сказав глава уряду.

Голова уряду також заявив, що закон про імпічмент може забезпечити баланс та противагу владі.

"Баланс та противага мають бути завжди, але те, що я іноді чую наших політиків, нічого спільного взагалі з імпічментом не має. Баланс і противага потрібні", - сказав він.

Нагадаємо, через офшорний скандал, пов'язаний з багатьма відомими в Україні людьми, деякі політики та експерти заговорили про необхідність закону про імпічмент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, олігархи, Президент, План
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ