Вт, 2024-04-23, 13:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Гройсман відзвітував за півроку роботи Кабміну
14:01
Гройсман відзвітував за півроку роботи Кабміну
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні 19 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відзвітував про досягнення Кабінету міністрів за півроку. Прем'єр заявив, що економічна ситуація в Україні починає поліпшуватися і з'явилися ознаки росту.

"У нас є зростання обсягів промислового виробництва на 2%. У нас є збільшення індексу будівельної продукції на 11,9%. Уповільнення інфляційних процесів - якщо ми порівняємо з минулорічними 43%, сьогодні ми бачимо 6,4%. Номінальна середня заробітна плата зросла на 24% і сьогодні дорівнює 4944 грн", - зазначив глава уряду.

"Як тільки ми прийшли працювати в уряд, нами було напрацьовано план антикризових дій, тому що ситуація як політична, так і, як наслідок, економічна на той момент була складна і вимагала від нас дуже серйозної консолідації, щоб її змінити. Для нашого уряду надзвичайно важливим є розвиток національної економіки. Через розвиток нашої національної економіки ми можемо реінвестувати ресурси в українське суспільство, громадян, інфраструктуру і якість життя", - додав Гройсман.

Також Гросман повідомив, що спостерігається зростання обсягів залучення інвестицій - більше на 2,5 млрд доларів США в порівнянні з минулим роком (плюс 19%).

При цьому, прем'єр-міністр вважає за необхідне оперативно навести порядок на митниці, зокрема, ліквідувати тіньові схеми, і провести повномасштабну реформу.

"Ми розпочали реформу митниці. І наші завдання - навести порядок на митниці і провести масштабні повноцінні реформи. Нам треба, щоб митниця була надійна і відкрита з точки зору інформації про те, що надходить в країну або вивозиться. Цього року ми створили сервіс єдиного вікна, впровадили митні сотні, які вже мають напрацювання щодо скасування "схем". Ми створили міжрегіональну митницю. Ми також створили спільний план дій за допомогою наших партнерів по реформі митниці, - сказав Гройсман. - Ми сьогодні маємо непогані показники. За останні місяці у нас ріст майже на 8,5 млрд грн сплати в бюджет. Цей ріст приблизно на 17%. Те, що митниця демонструє ріст платежів до бюджету, говорить про те, що ми і далі зможемо наводити там порядок".

Також Гройсман сподівається, що зміни до Податкового кодексу допоможуть назавжди навести порядок в ПДВ.

"У податковому кодексі є різні стимули. Ми зараз чекаємо остаточного обговорення на Раді реформ цих змін і будемо докладати зусиль, щоб український парламент підтримав такі зміни. Ми раз і назавжди наведемо порядок в ПДВ, ми введемо канікули для новостворених підприємств з податку на прибуток і багато інших новацій, які унеможливлять серед іншого виведення з обігу через конвертаційні центри коштів, які належать українській державі. І це важливо", - сказав Гройсман.

При цьому, в Україні є величезні проблеми в сфері промисловості.

"Ми в сфері промисловості маємо величезні проблеми, величезні виклики. Ми були змушені з втратою традиційних ринків розірвати ланцюг кооперації, нам сьогодні треба знайти можливості, щоб усередині промислового комплексу країни побудувати такі ланцюги, які забезпечать потреби нашої країни і посилять конкуренцію на міжнародних ринках" , - заявив прем'єр.

Також Гройсман не забув розповісти і про бюджет на 2017 рік. Він зазначив, що уряд має чітко структурований проект державного бюджету на 2017 рік.

"Український уряд чи не вперше вчасно для дискусії вніс в український парламент бюджет, який чітко структурований, в якому є чіткі пріоритети, які дадуть можливість Україні розвиватися в 2017 році", - сказав Гройсман.

Він підкреслив, що макроекономічна стабілізація і забезпечення стабільного росту є важливим пріоритетом для Кабміну, і бюджет відповідає цим завданням.

Нагадаємо, нинішній склад Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом працює з 14 квітня 2016 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, півроку роботи Кабміну, звіт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ