Вт, 2024-04-16, 16:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 10 » Громадські діячі РФ закликали Путіна звільнити Савченко
09:52
Громадські діячі РФ закликали Путіна звільнити Савченко
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російські діячі культури звернулися з відкритим листом на захист української льотчиці Надії Савченко до президента Росії Володимира Путіна. Повний текст листа публікує "Нова газета". Під документом триває збір підписів.

"Ми звертаємо вашу увагу на те, що громадянка України Надія Савченко з 15 грудня тримає безстрокове голодування на знак протесту проти її викрадення з території України і утримання під вартою в Росії. Її здоров'я і життя знаходяться в небезпеці. Ще кілька днів - і вона помре", - йдеться у зверненні.

"Сформована ситуація вимагає вашого втручання для відновлення конституційних гарантій прав людини в цьому конкретному випадку. Надія Савченко повинна бути звільнена з-під арешту, і життя її повинно бути таким чином врятоване", - наголошується в листі.

"Звільнення Савченко з-під варти стало б хорошим аргументом на користь того, що Росія залишається цивілізованою державою", - підкреслюють автори листа.

10 лютого відбудеться засідання суду по черговому продовженню арешту Савченко. Наприкінці жовтня Басманний суд продовжив термін її арешту до 13 лютого 2015 року. Савченко перебуває під вартою в різних російських СІЗО з початку липня 2014 року.

"Тим часом обґрунтованість звинувачень проти Савченко досі нічим не доведена. Її захист має докази її непричетність до загибелі російських журналістів під час мінометного обстрілу недалеко від Луганська. У Савченко є тверде алібі: вона була взята в полон сепаратистами значно раніше, ніж почався цей обстріл", - наголошується в листі.

25 січня до звинувачення Савченко додалося ще одне, в "незаконному перетині кордону", хоча вона була вивезена на територію Росії насильно і під конвоєм.

Список підписантів листа до Путіна:

Людмила Улицька, Зоя Свєтова, Маріетта Чудакова, Любов Сумм, Світлана Ганнушкіна, Світлана Алєксієвич, Ірина Щербакова, Катерина Гордєєва, Олена Грєміна, Галина Єльшевська, Ольга Сєдакова, Наталія Мавлевич, Наталія Нусінова, Алена Романова, Вікторія Івлєва, Надія Громова, Дмитро Муратов, Ірина Прохорова, Олена Корєнєва, Наталія Сіндєєва, Аріна Бородіна, Алла Шевелкіна, Божена Ринська, Олена Гришина, Гаррі Бардін, Марина Вишневецька, Віктор Васильєв, Лев Рубінштейн, Олександр Архангельський, Євген Асс, Віктор Шендерович, Філіп Дзядко, Ілля Клішин, Андрій Курков, Володимир Паперний, Григорій Міхнов-Войтенко, Ірина Стаф, Інна Харитонова, Андрій Чернов, Сергій Зьонкін, Марія Майофіс, Георгій Єфремов, Рудницький Роман, Наталія Соколовська, Аркадій Штипель, Ольга Кушліна, Ольга Смоліцька, Євген Єрмолін, Лілія Щербина, Вадим Шнейдер Борис Жутовский, Ігор Іртєньєв, Алла Боссарт, Володимир Мірзоєв, Сергій Гандлєвський.

Нагадаємо, адвокати Савченко звернулися до ЄСПЛ з проханням зобов'язати Росію вжити забезпечувальних заходів до розгляду скарги заручниці, поданої до Страсбурга у липні. Які саме заходи мається на увазі, не уточнюється. Як можна припустити, йдеться про звільнення Савченка із СІЗО. Право Страсбурзького суду наказувати відповідачу прийняття забезпечувальних заходів передбачено правилом 39 його регламенту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: звільнити Савченко, громадські діячі РФ, Путіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ