Чт, 2024-04-25, 16:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 14 » Грузинське ТБ повідомило про вбивство Саакашвілі і вторгнення РФ
16:12
Грузинське ТБ повідомило про вбивство Саакашвілі і вторгнення РФ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Сенсаційну новину про вторгнення російських військ і вбивство президента Саакашвілі випустив на стрічку новин "Интерфакс" о 18:37 в суботу Агентство посилалося на грузинський телеканал "Імеді".
Через декілька хвилин телеканал пояснив, що ця інформація була лише можливим сценарієм розвитку подій. Як повідомлялося, в ефірі пройшов фальшивий "спеціальний репортаж про можливий розвиток подій в Грузії в разі російської інтервенції".

У репортажі без всяких попереджень і вступів було повідомлено, що "сьогодні вранці в Цхінвалі було здійснено теракт проти голови Південної Осетії Едуарда Кокойти, після чого російські війська вторглися до Грузії".

У репортажі стверджувалося, що президент Росії Дмитро Медведєв оголосив, що Саакашвілі терорист і Грузію необхідно визволити від чинного голови держави.

Далі повідомлялося: "Уряд і президент Михайло Саакашвілі були евакуйовані".

Через декілька хвилин телекомпанія повідомила про загибель Михайла Саакашвілі і створення Народного уряду на чолі з Ніно Бурджанадзе. Телекомпанія показала кадри, на яких, нібито, жителі тікають з Тбілісі, Горі, Мцхеті.

Програма тривала півгодини, і після повідомлень "про жахливі бомбардування аеропортів і морських портів Грузії" телекомпанія, нарешті, повідомила, що це був "спеціальний репортаж про можливий розвиток подій".

Ця "новина" викликала чималий переполох в Грузії. Про це розповів кореспондент "Эхо Москви" у Тбілісі. Містом поширилися чутки, що в окремих місцях вже почали роздавати зброю. Як повідомляє кореспондент, телефони погано працюють, оскільки люди передзвонюються між собою і з тривогою запитують, чи правда, що розпочалася війна і куди потрібно відвести дітей. Навіть після закінчення репортажу далеко не всі зрозуміли, що це була імітація.

Як заявив радіостанції представник служби "швидкій допомоги", кількість дзвінків в службу величезна, більшість з тих, що дзвонять скаржаться на напади стенокардії, серцеві напади і нервові судоми.

"З інфарктами захворіла половина міста, то хіба можна проводити такі експерименти", - обурився представник медслужби.

За останніми даними, в будівлі телекомпанії "Імеді" збираються люди, які незадоволені показаним репортажем.

У Горі більшість жителів покинули будинки і вийшли на вулиці. З'явилися черги в бензозаправних станцій, де городяни намагалися запастися бензином. З приконфліктних сіл почали вивозити жінок і дітей.

Розібратися у ситуації не змогла і місцева влада. Єдині, хто не долучився до надзвичайного режиму, були силовики.

Саакашвілі вважає, що "Імеді" зловжила свободою ЗМІ: треба було дати титр

Президент Грузії прокоментував ситуацію, яка виникав після репортажу в ефірі телеканалу "Імеді". Прес-секретар президента Манана Манджгаладзе заявила: "Президент попросив мене прийти в "Імеді" і сказати, що коли йде показ такої передачі, то треба було б на екрані зробити постійний напис, що це не реальні події, а інсценування".

Манджгаладзе, яка знаходиться в студії "Імеді", заявила: "Звичайно, Грузія переживає складний період розвитку, можливі різні провокації, але на думку Саакашвілі, зараз немає небезпеки такого розвитку подій і "організації повстання з боку окремих політиків".

Вона зазначила, що, "на думку президента, ніхто не обмежує свободу ЗМІ, але при показі такої передачі треба було належним чином попередити населення про те, що це сюжет-імітація, щоб не викликати занепокоєння населення".

Зазначимо, що "Імеді" раніше був опозиційним каналом, але після смерті власника Бадрі Патаркацишвілі потрапив під повний контроль адміністрації президента.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1137 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ