Вт, 2024-04-23, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 11 » InoPressa. Вдало поторгувались: Чавес визнав Південну Осетію й Абхазію
21:45
InoPressa. Вдало поторгувались: Чавес визнав Південну Осетію й Абхазію
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

У рамках візиту до Москви президент Венесуели зробив несподівану заяву: услід за Росією і Нікарагуа визнав незалежність двох кавказьких сепаратистських республік. Як вважають ЗМІ, торг з Москвою був взаємовигідним: Росія отримала доступ до розвідування і розробки нафтових родовищ Венесуели, а Чавес - кредит на купівлю великої партії російської військової техніки.

Президент Венесуели Уго Чавес у четвер вступив в одну з найзапекліших суперечок між Росією і Заходом, визнавши незалежність Абхазії і Південної Осетії, пише The New York Times.

Як нагадує автор статті Майкл Швірц, Росія визнала незалежність цих двох республік рік тому, незабаром після війни з Грузією. До вчорашнього дня приклад Росії наслідувала тільки Нікарагуа.

"Венесуела приєднується до визнання незалежності республік Абхазія і Південна Осетія, - заявив Чавес під час зустрічі з російським президентом Медведєвим. - Вже з сьогоднішнього дня ми визнаємо ці республіки".

Чавес розглядає Москву як можливу противагу впливу Вашингтона в Латинській Америці, мовиться в статті. Автор указує, що Чавес вісім разів відвідував Росію як президент, купуючи зброю російського виробництва. За останні роки Росія і Венесуела підписали угоди про постачання винищувачів, вертольотів і автоматичної зброї на суму понад 4 млрд доларів. В четвер Медведєв підтвердив готовність Росії постачати нові партії зброї до Венесуели.

Як уточнює Corriere della Sera, напередодні зустрічі в Кремлі і заяви про визнання сепаратистських республік, Чавес звинуватив Сполучені Штати в тому, що ця країна є "головним терористом планети" і "удавом, який поглинає маленькі нації".

З Тбілісі, пише італійський кореспондент, прийшов іронічний коментар. Грузинська сторона назвала рішення "маргінального" політика Чавеса "аномалією", як не матиме "важливих політичних наслідків".

Венесуелі, відзначає кореспондент, необхідно отримати від Москви кредит, щоб купити в Росії сотню танків, три підводні човни, а також броньовані засоби, вертольоти і ракети.

Тепер їх троє: услід за Росією і Нікарагуа Венесуела визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії, оголосив у ході свого восьмого візиту до Москви президент Уго Чавес. Але, як відзначає Le Temps, головна мета візиту Уго Чавеса до Москви була прагматичнішою: незважаючи на плачевний стан фінансів, лідер боліваріанської революції хоче придбати військову техніку, яку Москва може продати Венесуелі в кредит.

У обмін Москва прагне брати активнішу участь у розвідуванні і розробці нафтових родовищ на території Венесуели, і в ході візиту були підписані відповідні угоди, продовжує кореспондент Олександр Бійєт.

"Визнання Венесуелою двох грузинських сепаратистських республік, можливо, є частиною вимог Москви в рамках цього великого торгу", - відзначає видання. У відповідь на цей жест Уго Чавеса грузинська влада назвала його "маргінальним політиком", а його рішення - "таким, що не має істотних політичних наслідків", пише газета.

Вірний друг Росії живе від неї неблизько, зате часто навідується в гості, пише постійний автор Berliner Zeitung Крістіан Еш. Після вчорашнього візиту президента Венесуели Уго Чавеса Москва змогла зітхнути з полегшенням - глава латиноамериканської держави, а за сумісництвом головний шоумен країни, оголосив про те, що його країна визнає незалежність Південної Осетії й Абхазії.

Москву пригнічує не стільки кількість противників визнання незалежності самопроголошених республік, скільки той факт, хто цей список очолює: той, кого Москва помилково вважала своїм найближчим другом. Мова йде про президента Бєларусії Лукашенка.

"Постачання російської зброї і кредити можуть вплинути на багато що в Каракасі - в Мінську й інших колишніх радянських республіках гроші теж охоче беруть, але можуть показати і норов", - пише на закінчення Крістіан Еш.


За матеріалами InoPressa.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1705 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ