Чт, 2024-03-28, 21:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 18 » Інспектори Єврокомісії завершили перевірку українських молокозаводів: експорту до Європи не буде
20:07
Інспектори Єврокомісії завершили перевірку українських молокозаводів: експорту до Європи не буде
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Інспектори Єврокомісії завершили перевірки українських молокопереробників, що претендували на постачання продукції до Євросоюзу. Офіційні підсумки перевірки з'являться через кілька тижнів, але вже зараз зрозуміло, що компанії можуть не розраховувати на позитивну відповідь найближчим часом, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Вчора, 17 вересня, інспектори генерального директорату Єврокомісії з охорони здоров'я і захисту прав споживачів Євросоюзу (SANCO) завершили перевірки молокопереробних підприємств, що хочуть експортувати продукцію до Євросоюзу, повідомив прес-секретар Держкомітету ветеринарної медицини Анатолій Осадчий. Вони розпочалися 7 вересня, інспектори побували на Канівському маслосирзаводі (корпорація "Клуб сиру"), Роменському і Менському сирзаводах і в Недригайлівськом цеху ("Мілкіленд").

"Інспектори вивчали умови зберігання і прийому молочної сировини, відвідували молочні ферми, - розповів Осадчий.- Найбільше представники SANCO цікавилися питаннями ветеринарно-санітарного контролю в молокопереробній промисловості". Інформацію про завершення перевірок SANCO вчора підтвердив і прес-секретар представництва Європейської комісії в Україні Давід Стулик: "Через декілька тижнів SANCO надасть комітету ветмедицини офіційний звіт".

Українських молокопереробників вабить можливість постачань до Євросоюзу - другого за величиною ринку в світі після США, де ціни на молочну продукцію в кілька разів вищі, ніж в Україні.

SANCO інспектує наші підприємства вже вдруге - перша перевірка пройшла в червні 2008 року. За її підсумками у інспекторів були претензії до того, що українські підприємства використовують молоко з кількістю бактерій, вищою за норми, допустимі в ЄС, розповідав за підсумками перевірок голова комітету ветеринарної медицини Петро Вербицький.

Невтішні результати і нинішньої перевірки, розповіло джерело в комітеті ветмедицини: "З минулого року практично нічого не змінилося, в Україні як і раніше не розвиваються молочні ферми, а підприємства використовують для виготовлення продукції молоко з господарств населення з високим вмістом бактерій. Українські молоковиробники в найближчий рік, мабуть, не отримають дозволів на експорт у Євросоюз", - упевнений співрозмовник. Отримати коментарі на підприємствах, де проводилися перевірки, вчора не вдалося.

До якості український молочних продуктів учора висловили претензії і в Держспоживнагляді. "В Україні критичних масштабів сягнула фальсифікація згущеного молока, його виробники замість молочних жирів використовують пальмове, кокосове або соняшникове масло", - цитує повідомлення відомства дослідницька компанія "Інфагро".

Крім того, Міністерство охорони здоров'я не контролює наявність у продуктах небезпечних забруднювачів, таких як діоксин, бензапирен і трансізомери ненасичених жирних кислот.

Ще одна причина, з якої українські молокопереробники можуть не отримати дозволів на постачання продукції до Європи, - економічна. За словами Стулика, в країнах ЄС зараз перевиробництво молока, через що закупівельні ціни на нього знижуються: "європейські фермери зараз проводять акції протесту, вимагаючи вживання заходів з підвищення цін - вони демонстративно виливають молоко на полях".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1429 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ