Сб, 2024-04-20, 04:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 24 » Іспанія - в 1/2 Євро-2012. Французи їдуть додому. ВІДЕО
11:32
Іспанія - в 1/2 Євро-2012. Французи їдуть додому. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У Донецьку, на "Донбас Арені", відбувся поєдинок чвертьфіналу Євро-2012, в якому зустрічалися збірні Іспанії та Франції. Чинний чемпіон Європи впевнено виграв у французів з рахунком 2:0, завдяки дублю Хабі Алансо, і пройшов до півфіналу турніру.

Євро-2012. Чвертьфінал

Іспанія - Франція 2:0

Гол: Хабі Алонсо, 19, 90+1 (пенальті)

Іспанія: Касільяс - Арбелоа, Піке, Рамос, Альба - Хаві, Бускетс, Хабі Алонсо - Сілва, Фабрегас, Іньєста

Франція: Льоріс - Ревейєр, Рамі, Косельні, Кліші - Кабай, М'Віла - Дебюші, Рібері, Малуда - Бензема

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

Перед матчем Лоран Блан дещо змінив стартовий склад, що призвело і до зміни стилю гри. За відомостями ЗМІ, перед матчем всередині команди стався конфлікт між тренером і кількома футболістами. Крім того, самі футболісти посварилися один з іншим. Щось подібне, тільки в набагато більших масштабах, сталося, як відомо, і під час ЧС-2010. Тоді Франція була головним джерелом скандальних новин.

Цього разу скандал мав набагато менші розміри, але на настрій команди не позначитися не міг. Готуючись до протистояння проти найсильнішої збірної світу відволікатися на нефутбольні проблеми - недозволена розкіш.

В результаті, жодного гольового моменту не дозволила збірна Іспанії створити французам біля своїх воріт. "Фурія Роха" впевнено контролювала хід поєдинку, і справедливо пройшла до півфіналу. Там суперниками чинних чемпіонів континенту стане Португалія.

Основні моменти матчу, який закріпив перемогу іспанців над французами

Збірна Іспанії вийшла до півфіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року, обігравши в чвертьфіналі в Донецьку Францію з рахунком 2:0.

З перших хвилин Іспанія очікувано захопила ініціативу і почала грати у свій звичний футбол. На 19-й хвилині це принесло результат. Андрес Іньєста запустив по флангу Хорді Альбу, той пішов від Антоні Ревейєр і подав на дальню штангу, звідки Хабі Алонсо точно пробив головою у протихід воротареві.

З середини тайму французи спробували якось перехопити ініціативу. Але їм вдалося лише заробити два штрафних. Спочатку Карім Бензема пробив зі стандарту над поперечиною, а потім відмінний удар Йоана Кабая у ближню дев'ятку потягнув Ікер Касільяс.

Після перерви Франція все так само безуспішно намагалася створити якусь гостроту біля воріт Іспанії. Перший небезпечний момент їм вдалося створити на 60-й хвилині, коли після подачі зліва Франка Рібері Матьє Дебюші пробив головою над поперечиною. Потім невеликий пожежа виникла вже в штрафній "триколірних", коли Уго Льоріс дуже вдало вийшов з воріт і перервав вихід один на один Сеска Фабрегаса.

В середині тайму наставники команд провели по дві заміни, освіживши атаку. Іспанія ж продовжувала контролювати м'яч, не даючи супернику можливості розвернутися на полі.

У підсумку все закінчилося тим, що на 90-й хвилині Педро Родрігес був завалений у штрафному Ревейєром, а Хабі Алонсо реалізував пенальті, оформивши дубль.

У півфіналі 27 червня Іспанія зіграє на "Донбас Арені" з Португалією.

Головний тренер збірної Франції: збірна Іспанії виявилася сильнішою

Головний тренер збірної Франції Лоран Блан зазначив, що команда Іспанії сильніша від його підопічних, тому і змогла здобути путівку до півфіналу Євро-2012.

"Іспанська збірна сильніша від нас, і ми не соромимося цього. Вони боялися нас спочатку, то після забитого гола нам стало важче. При цьому в другому таймі ми змогли створити певну гостроту біля їх воріт. Ми технічно діяли добре, але було дуже складно створювати проблеми для оборони іспанської команди", - сказав він на післяматчевій прес-конференції в Донецьку, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, французи знали про дуже сильний лівий фланг суперника, де грають Хорді Альба і Андрес Іньєста. "Але ми не змогли зупинити один прохід Альби в першому таймі, що призвело до голу Хабі Алонсо", - підкреслив Блан.

Наставник французів в певній мірі задоволений виступом своєї команди на Євро-2012, а тепер має намір проаналізувати те, що сталося і зробити деякі висновки.

Блан вважає, що збірні Німеччини, Іспанії, Португалії та Англії заслужено будуть грати у півфіналах (хоча Англія ще має зіграти матч 1/4 фіналу проти Італії 24 червня - ред.), а Іспанію та Німеччину він бачить головними фаворитами турніру.

Відзначимо, що напередодні гри між Францією та Іспанією 23 червня в Донецьку харківський тхір Фред передбачив перемогу Іспанії.

Іспанський півзахисник Алонсо про забитий головою м'яч: не можу пригадати, коли таке було останнього разу

Півзахисник збірної Іспанії Хабі Алонсо, автор двох голів у чвертьфінальному матчі Євро-2012 проти Франції не зміг пригадати, коли останній раз забивав головою.

Відповідаючи на питання англійських журналістів, що вони не пригадують подібні голи у його виконанні в складі "Ліверпуля", Алонсо порадив їм скористатися "Вікіпедією" або іншими джерелами інформації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Говорячи про матч з Францією, півзахисник іспанців відзначив важливість збалансованої командної гри. "Наша філософія і стиль гри не змінився, є певна залежність від суперника, але наша тактика в цілому залишається тією ж. Іспанія і далі прагне контролювати розвиток подій на полі в кожному матчі", - зазначив він.

Алонсо підкреслив, що Іспанія дуже добре знає свого майбутнього суперника по півфіналу Португалію, а португальці в свою чергу добре знають іспанців. "Це буде дуже важкий матч. Адже залишається зробити один крок до фіналу", - вважає він.

Алонсо був визнаний кращим гравцем матчу Іспанія-Франція. Це була його гра у сотий раз за національну команду.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1581 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, Іспанія, Франція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ