Пт, 2024-04-19, 23:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Лютий » 4 » Історична відповідальність на німцях - Ґабріель щодо польського закону
15:50
Історична відповідальність на німцях - Ґабріель щодо польського закону
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Глава МЗС ФРН Зіґмар Ґабріель наголосив, що Німеччина протистоятиме будь-яким спробам переписати історію. Окремі колаборанти нічого не змінюють у питанні відповідальності за Голокост, сказав він.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) прокоментував суперечливий  польський законопроект щодо Інституту національної пам'яті. В оприлюдненій міністерством у суботу, 3 лютого, заяві політик наголосив, що відповідальність за концтабори  і масове винищення євреїв у Європі у часи Другої світової війни лежить на німцях. Усвідомлення історичної провини, наголосив міністр, стало частиною німецької ідентичності.

"Немає ані найменшого сумніву в тому, хто несе відповідальність за табори смерті, управління ними та вбивство там мільйонів європейських євреїв, а саме - німці. Організоване масове вбивство було вчинено нашою країною і ніким іншим. Окремі колаборанти не змінюють цього", - наголосив він. Ґабріель також додав, що Польща може покладатися на те, що в Німеччині засуджуватимуть і відхилятимуть будь-які спроби фальшування історії. За його словами, це також стосується вислову "польські концтабори".

Ухвалений нещодавно в Польщі закон, як повідомлялося, має на меті запровадження покарання за заяви щодо провини поляків чи польської держави у Голокості, а також за вислів "польські табори смерті".

Новий законопроект, схвалений обома палатами польського парламенту, передбачає за публічні заяви про причетність Польщі до злочинів нацистської Німеччини покарання до трьох років в'язниці.  Документ також передбачає покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів". Законопроект уже викликав обурення в Ізраїлі та Україні, в обох країнах Варшаві закинули намагання переписати історію. У США зауважили, що рішення польського парламенту може обмежити свободу слова. У відповідь на польський законопроект в Ізраїлі збираються розширити чинний закон про заборону заперечення Голокосту від 1986 року. Утім, Варшава вже заявила про створення спільної групи для роботи над узгодженням позиції.

До набуття законом чинності залишився один крок - підписання президентом Анджеєм Дудою. Після схвалення законопроекту 1 лютого Сенатом він на це має три тижні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: польський закон, Ґабріель, німці, історична відповідальність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ