Пт, 2024-03-29, 17:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Липень » 18 » Із державним візитом президент України прибув до Грузії
23:34
Із державним візитом президент України прибув до Грузії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Як мовиться в повідомленні, програмою передбачені зустрічі голови української держави з президентом Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі, прем’єр-міністром Ґіорґі Квірікашвілі, головою парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе. Планується підписання низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Грузією.

Також голови двох держав відкриють роботу бізнес-форуму у столиці Грузії Тбілісі.

У рамках візиту президент України також відвідає автономну республіку Аджарія, де зустрінеться з головою уряду Аджарії Зурабом Патарадзе. Також запланована спільна участь президентів України і Грузії в роботі інвестиційного круглого столу в Батумі, головному місті Аджарії.

Візит триватиме до середи, 19 липня.

Петра Порошенка, його дружину і українську делегацію зустріли на летовищі Тбілісі чільні грузинські посадовці – віце-прем’єр-міністр Александре Джеджелава, голова президентської адміністрації Ґіорґі Абашишвілі і радник президента, секретар адміністрації з міжнародних відносин Тенґіз Пхаладзе, повідомила прес-служба президента Грузії.

«Почався візит президента України до Грузії»

«Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі і перша леді Мака Чічуа дали дружній обід на честь президента і першої леді України»

На сайті президента Грузії раніше повідомляли, що Порошенко прибуває з візитом на запрошення Марґвелашвілі в супроводі делегації, у складі якої і представники державних установ, і підприємці.

За повідомленням прес-служби голови грузинської держави, у вівторок у президентському палаці у Тбілісі відбудеться офіційне прийняття і переговори двох президентів, а потім прес-конференція і церемонія підписання двосторонніх документів.

Далі Порошенко покладе вінок до меморіалу на площі Героїв на честь військових, що загинули в боротьбі за територіальну цілісність Грузії, і відвідає Музей радянської окупації.

У середу Порошенко разом із Марґвелашвілі відвідає лінію сучасної російської окупації в селі Хурвалеті (це фактична межа з сепаратистською Південною Осетією, в якій стоять російські війська і яку, як і інший сепаратистський регіон Абхазію, Тбілісі визначив як території, окуповані Росією).

Крім того, мовиться в повідомленні, президент України зустрінеться з прем’єр-міністром і головою парламенту Грузії, а також разом із українськими підприємцями візьме участь у грузинсько-українському бізнес-форумі.

Цього ж дня Порошенко відвідає грузинські регіони Сванетію і Аджарію. У Сванетії, у стародавньому гірському містечку Местія, президент України відвідає традиційний історичний дім-музей родини Марґіані, музей історії й етнографії і традиційну сванську вежу. А в Аджарії, в Батумі він зустрінеться з керівником уряду автономії, відтак президенти обох країн відкриють грузинсько-український інвестиційний форум і візьмуть у ньому участь, повідомила прес-служба президента Грузії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: Грузія, державний візит, президент України
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ