Пт, 2024-04-19, 04:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 17 » Із Самантою Пауер Гройсман обговорив дії уряду у контексті протистояння російській агресії
22:48
Із Самантою Пауер Гройсман обговорив дії уряду у контексті протистояння російській агресії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч із Постійним представником США в ООН Самантою Пауер у Нью-Йорку у п'ятницю 17 червня.

Сторони обговорили поступ уряду та спільну взаємодію у контексті протистояння російській агресії, повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається в повідомленні, Гройсман подякував Пауер за особисту позицію у підтримці України, особливо у нинішній важкий час.

Він також зауважив, що перед Україною стоять три головні перешкоди, які необхідно подолати: "Ми маємо три вороги: Росія, корупція, популізм. Це три повноцінні вороги, які сьогодні заважають розвитку України".

Разом з тим, за його словами, новий уряд налаштований проводити необхідні реформи, продовжує взаємодію із Міжнародним валютним фондом. Серед інших завдань - забезпечення національної безпеки, покращення бізнес-клімату, зауважив він, і додав, що в Україні також розпочато судову реформу після ухвалення відповідних змін до Конституції.

"Ми будемо боротися за Україну і за внутрішні реформи", - наголосив він.

Пауер значила, що Україна веде боротьбу на двох фронтах – у протистоянні агресії та у проведенні необхідних реформ. Вона наголосила на необхідності успішного проведення реформ, що дозволить ефективно відповідати на виклики, породжені російською агресією.

Постійний представник США в ООН також позитивно відзначила візит прем'єр-міністр до Маріуполя, що відбувся 30 травня, та закликала продовжити турботу про громадян на тимчасово окупованих та непідконтрольних територіях. У свою чергу Гройсман наголосив, що потреби вимушених переселенців, кримських татар – у фокусі уваги уряду.

Він повідомив, що уряд вже прийняв рішення щодо спрощення надання соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. Також прем'єр-міністр працює над урегулюванням питання переміщення товарів.

Сторони обговорили плани роботи новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Голова уряду підкреслив необхідність розробки середньострокової стратегії реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Темами зустрічі Гройсмана та Пауер також стали гуманітарна ситуація на Донбасі та у тимчасово окупованому Росією Криму, а також стан виконання Мінських домовленостей.

Гройсман підкреслив важливість збереження єдності цивілізованого світу у контексті протистоянні агресії та санкцій відносно Російської Федерації.

Прем'єр-міністр зазначив, що протягом робочого візиту до Сполучених Штатів Америки він провів майже 30 зустрічей.

"Ми усвідомлюємо особливу роль США у такий складний час для української держави, і це дуже важливо для нас", - зазначив він.

Як повідомлялося, вчора, 16 червня, Гройсман зустрівся із сенатором США Джоном Маккейном та подякував за чітку позицію щодо підтримки України "у важкий історичний час для країни".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: дії уряду, російська агресія, Самантою Пауер, Гройсман
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ