Пт, 2024-03-29, 02:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 17 » Яценюк не піде в "колгосп" до Тимошенко. Він створить свою опозицію
11:24
Яценюк не піде в "колгосп" до Тимошенко. Він створить свою опозицію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідер партії "Фронт змін", народний депутат Арсеній Яценюк ("Наша Україна - Народна самооборона") не має наміру входити до об'єднання парламентських опозиційних сил, ініційованого БЮТ, і планує оголосити про створення другої парламентської опозиції. Про це Яценюк заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".
На його думку, головна мета новоствореного опозиційного об'єднання - прагнення дістати доступ до посад в парламентських комітетах.

"Тому вони і поспішають оголосити себе єдиною опозицією. У багатопартійній країні не може бути єдиної опозиції! Це можливо в США, де є республіканці і демократи: якщо одні при владі, то зрозуміло, що інші - в опозиції", - зазначив Яценюк.

Політик заявив, що представить склад власного "тіньового" уряду за два тижні.

"Робота вже ведеться. Ось у мене на столі документ, озаглавлений "Можливі члени опозиційного уряду". Там 27 прізвищ. Але поки що я вам їх не назву", - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також дав зрозуміти, що не має наміру обмежувати свою опозиційну діяльність лише Верховною Радою.

"Опозиція - це не тільки парламентська діяльність. Зрозумійте, опозиція не може бути обмежена регламентом. Це марення! Опозиція - це політична діяльність, вона не укладається в рамки парламенту. В той же час переговори з НУ-НС я веду. Фракція НУ-НС сама в цьому зацікавлена", - переконаний депутат.

Головним своїм завданням на сьогодні він вважає консолідацію фракції НУ-НС, "щоб фракція працювала спільно й ухвалювала консолідовані рішення щодо голосувань".

"До речі, я думаю, що результат переговорів з цього приводу ми побачимо під час голосування за проектом змін в регламент, - додав Яценюк. - І лише виконавши завдання першого етапу, ми перейдемо до другого - до консолідації фракції навколо нового політичного проекту".

Відповідаючи на запитання про механізми можливої співпраці з "опозицією від БЮТ", Яценюк заявив: "Опозиційного колгоспу точно не буде. А механізми будуть тільки після того, як кожен оповістить свою програму".

Лідер "Фронту змін" також зазначив, що дочекається оголошення програми уряду Миколи Азарова, перш ніж починати активну опозиційну діяльність: "Перш за все нам треба зрозуміти, яким чином йде уряд імені Віктора Федоровича (Януковича). Я хотів би побачити хоч би програму дій Кабміну і почути звернення президента України до народу. Без цього можливі тільки пусті розмови типу "ми йдемо критикувати владу". За що її зараз критикувати? За те, що Яценюк не став президентом і не був призначений прем'єром? Образливо, звичайно, дуже образливо. Але це ж не привід для конструктивної критики!" - резюмував політик.

Зазначимо,що вчора лідери і представники восьми партій, які входять в парламентські фракції БЮТ і НУ-НС, підписали заяву про створення об'єднаної опозиції.

Заяву підписали лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, лідер партії "Народна самооборона" Юрій Луценко, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк, лідер Партії захисників вітчизни Юрій Кармазін, лідер Християнсько-демократичної партії Володимир Стретович, а також представники Української соціально-демократичної партії Олена Шустик і партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв.

У свою чергу Микола Катеринчук висловив сподівання, що "найближчим часом до лав опозиції приєднаються ще кілька демократичних сил, зокрема, Арсеній Яценюк".

Раніше у БЮТ заявляли про готовність запропонувати Яценюку роботу в опозиційному уряді у разі його створення. Водночас депутат ВР від НУ-НС Ярослав Джоджик пропонує Раді дозволити наявність кількох опозиційних фракцій або об'єднань у парламенті.

Крім того, про свій намір формувати тіньовий уряд заявила також група "За Україну!".

Група "За Україну!" не приєднуватиметься до жодної з опозицій в парламенті. Про це заявляв раніше лідер групи В'ячеслав Кириленко.

"Те, що вже зараз задекларовано створення двох опозиційних урядів, і я думаю, що процес ще не завершений, є фактом абсолютно гумористичним. Тому в цих гумористичних та трагікомічних подіях ми участі не беремо", - зазначив депутат. Кириленко порекомендував "усім видатним опозиціонерам з'ясувати між собою стосунки, хто з них лідер об'єднаної опозиції, хто - офіційної, хто конструктивної".

"А ми тим часом будемо протистояти всім тим антиукраїнським рішенням, які може провести нова влада. Тому ми не будемо чекати, поки буде сформовано п'ять опозиційних урядів, ми будемо боротися", - заявив депутат.

Проте Тимошенко прагне об'єднати опозицію. Заради цього вона й обіцяла відмовитися від тіньового прем'єрства, що, власне, і трапилося.

Але проти Тимошенко в опозиції виступає вже й Українська народна партія. УНП пропонує національно-патріотичним силам розпочати переговори щодо формування правої опозиції для захисту національних інтересів і завоювань національної демократії в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1156 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ