Чт, 2024-04-18, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Яценюк підготував план діяльності уряду на рік: просить усіх долучатися
21:20
Яценюк підготував план діяльності уряду на рік: просить усіх долучатися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підготовлена Кабінетом міністрів України Програма діяльності уряду і базові принципи політичної діяльності на 2016 рік містить 379 коректних і предметних дій, які має вжити уряд спільно з парламентом і президентом.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в ході засідання Кабінету міністрів у Києві в четвер, 11 лютого, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цей документ - це наш план на 2016 рік. Це повинен бути наш спільний план уряду з парламентом і президентом як реально проводити реформи в країні. Основа цього плану 379 дуже конкретних рішень, які має ухвалити уряд спільно з парламентом і президентом", - сказав голова уряду.

Як повідомлялося сьогодні раніше, перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що голосів для відставки Кабінету міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком у Верховній Раді бракує.

"На сьогодні немає достатньої кількості голосів для відставки чинного уряду і призначення нового. Фактично, ситуація напередодні 16 лютого (можливої дати звіту уряду в парламенті) емоційно порушується, але, знаючи ситуацію в парламенті, я не бачу підстав для ухвалення того чи іншого рішення", - сказав Парубій та зазначив, що предметом дискусії мають бути не кадрові питання, а план дій уряду і парламенту.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив 3 лютого, що йде з посади. Причина - конфлікт із заступником глави фракції БПП Ігорем Кононенком, якого журналісти називають "уповноваженим" або "гаманцем" голови держави. Наступного дня відбулося екстрене засідання Кабміну, на якому чотири міністри відкликали свої заяви про відставку. Однак Абромавичус заявив, що не збирається переглядати своє рішення про вихід з Кабміну.

Увечері 4 лютого Кабмін зібрався на позачергову нараду. На нараді чотири міністри заявили, що готові відкликати заяви про відставку. Міністр аграрної політики й продовольства України Олексій Павленко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, а також керівник МОЗ Олександр Квіташвілі заявили про те, що відкликають свої заяви про відставку. При цьому Абромавичус відкликати свою заяву відмовився.

Перед цим чинний прем'єр Арсеній Яценюк, а також президент Петро Порошенко та спікер парламенту Володимир Гройсман зустрілися з послами країн - учасниць G7, які закликали їх не допустити "молдовського варіанту", зберегти єдність і дієздатність влади, а також не звертати з курсу реформ.

Гостра урядова криза викликана бажанням усіх партій, що входять до владної парламентської коаліції "Європейська Україна" (окрім прем'єрського "Народного фронту"), поновити персональний склад Кабінету міністрів.

Як заявляє голова фракції Блоку Петра Порошенка, народний депутат Юрій Луценко, існує два шляхи виходу з ситуації, що склалася: повна зміна складу уряду після проведення дострокових виборів до Верховної Ради (в інтересах "Самопомочі", "Батьківщини" і Радикальної партії) й часткове "переформатування" уряду в "точковому" порядку (підтримується БПП).

Найбільше в перевиборах не зацікавлений "Народний фронт", який вже назвав їхнє можливе проведення таким, що гратиме "на руку Кремлю". За оцінками соціологів, рейтинг довіри виборців до "НФ" може перешкодити партії Яценюка подолати 5%-й бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

До того ж в останніх місцевих виборах партія участі не брала, натомість підтримала кандидатури від БПП.

Яценюк: першим кроком має стати широкомасштабна прозора приватизація об'єктів держвласності

Говорячи про плани Кабміну щодо проведення реформ, Яценюк назвав першим кроком широкомасштабну прозору приватизацію об'єктів держвласності та ухвалення відповідного законодавства.

За його словами, йдеться, зокрема, про Одеський припортовий завод, Центренерго, обленерго та інші об'єкти, які в даний час заборонені до приватизації, але не мають стратегічного значення для безпеки держави.

На переконання голови уряду, ці підприємства повинні бути виставлені на аукціони, щоб "залучити інвестора, створити робочі місця і збільшити економічний потенціал країни".

Наступним завданням щодо реформування прем'єр назвав продовження дерегуляції української економіки, зменшення адміністративного та силового впливу на економіку.

"Третє - це реформа Державної фіскальної служби", - сказав Яценюк.

Ще одним напрямом реформування він вказав судову реформу, зокрема ухвалення у другому читанні законопроекту про внесення змін до Конституції в частині судоустрою і одночасно схвалення нового закону про судоустрій і статус суддів.

"Далі - Європейський Союз. Угоду про зону вільної торгівлі підписано. Потрібна повноцінна імплементація угоди про зону вільної торгівлі", - сказав Яценюк, наголосивши на необхідності ухвалення законодавства для запровадження безвізового режиму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: план діяльності уряду на рік, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ