Пт, 2024-04-19, 17:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Листопад » 3 » Як положення Трампа стає все більш хитким - справа Манафорта і визнання Пападопулоса
13:56
Як положення Трампа стає все більш хитким - справа Манафорта і визнання Пападопулоса
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

30 жовтня ЗМІ повідомили, що колишньому керівнику виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту запропонували здатися федеральному уряду і незабаром він і справді здався ФБР та був відправлений під домашній арешт.

В цей же день стало відомо, що Джордж Пападопулос, який був радником Дональда Трампа під час президентської кампанії, зізнався, що дав ФБР неправдиві свідчення про нібито відсутність зв'язків між передвиборчим штабом нинішнього глави Білого Дому і іноземцями, в тому числі з РФ.

НВ розповідає, які звинувачення висувають оточенню президента США, і як стан Трампа стає все більш хитким.

Пол Манафорт: від обшуків і негласного спостереження до звинувачення по 12 статтям

Ще 19 вересня 2017 року ЗМІ повідомили, що американські слідчі вели санкціоноване судом прослуховування Манафорта до і після президентських виборів в США в 2016 році.

За словами трьох співрозмовників, знайомих з розслідуванням, у слідчих була підозра, що Манафорт підштовхував деяких росіян до надання допомоги в кампанії Трампа. Однак двоє з джерел попередили, що докази не є переконливими.

Відзначається, що таємне розпорядження, прийняте судом за негласним спостереженням з метою зовнішньої розвідки, з'явилося після того, як Манафорт став об'єктом розслідування ФБР у 2014 році. Воно стосувалося роботи групи консалтингових фірм на колишню правлячу партію України - Партію регіонів.

Відповідно до одного з джерел, негласні заходи спостереження за Манафортом було припинено в 2016 році через відсутність доказів.

Але після суд знову дав добро на прослуховування Манафорта. За даними CNN, судовий ордер діяв принаймні на початку 2017 року.

Джерела стверджують, що другий ордер був виданий в рамках розслідування ФБР про передбачувані зв'язки між штабом Трампа і російськими агентами.

Перед цим, 9 серпня 2017 року, ЗМІ повідомили, що агенти Федерального бюро розслідувань США провели обшуки в будинку Манафорта. Повідомлялося, що агенти вилучили документи та інші матеріали в рамках розслідування про передбачуване втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

А 25 липня 2017 року Пол Манафорт дав свідчення перед сенаторами про свою роботу в Україні і зустрічі з російським адвокатом, на якій був присутній також син президента Дональд Трамп-молодший.

30 жовтня 2017 року близько 14:15 Манафорт разом зі своїм адвокатом увійшов в будівлю Федерального бюро розслідувань.

Незабаром американський Мін'юст опублікував текст звинувачення, висунутого Манафорту відразу по 12 статтям.

Зокрема, серед них вказується "змова проти інтересів держави".

Крім того, Манафорта звинувачують у фінансових махінаціях, відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків, наданні фальшивих фінансових документів, а також введення уряду в оману неправдивими свідченнями.

При цьому частина звинувачень проти колишнього радника Трампа будується на його співпраці з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Сам Манафорт відмовився визнавати себе винним. Його колишній бізнес-помічник Рік Гейтс також заявив про свою невинність за тими ж звинуваченнями.

Домашній арешт Манафорта і реакція Трампа

В той же день, 30 жовтня суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту щодо Пола Манафорта і Ріка Гейтса.

На думку прокурорів, вони можуть сховатися від правосуддя, враховуючи їх зовнішні зв'язки. Тому суд відмовив їм у звільненні під заставу.

Сторона звинувачення вважає, що Манафорт відмив понад $18 млн через офшорні рахунки, щоб підтримувати "розкішний спосіб життя", включаючи купівлю будинків, автомобілів і одягу. Він і Гейтс приховали від американського уряду іноземні рахунки і роботу на іноземні уряди.

Пред'явлення обвинувачення Полу Манафорту на своїй сторінці в Twitter прокоментував президент США Дональд Трамп.

За словами Трампа, всі звинувачення правоохоронних органів проти Манафорта не мають ніякого відношення до періоду роботи останнього на чолі штабу республіканців.

"Вибачте, але це було задовго до того, як Пол Манафорт приєднався до кампанії Трампа. Але чому Гілларі Клінтон і демократи не під підозрою?... Крім того, не було ніякої змови!" - написав президент США.

Реакція в Україні на звинувачення проти Манафорта

30 жовтня пред'явлення Манафорту звинувачень з відмивання коштів, отриманих у співпраці з українськими політиками, прокоментували в Генпрокуратурі України.

"Воно [розслідування США проти Манафорта] вкладається в рамку тих розслідувань, які ми здійснюємо", - заявив ЗМІ керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк.

За його словами, перше розслідування, яке ведуть українські слідчі, стосується розтрати коштів Міністерства юстиції України під час закупівлі послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom LLР and Affiliates (США) для отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи Тимошенко проти України в Європейському суді з прав людини щодо її незаконного арешту. Друга справа ведеться про незаконні виплати Партії регіонів (так звана чорна бухгалтерія).

Горбатюк додав, що ГПУ близько двох років тому направляла запит в Міністерство юстиції США щодо допиту Манафорта про засоби та їх використання, але українське відомство так і не отримало відповіді.

Нагадаємо, з 2012 по 2014 рік Манафорт був консультантом Партії регіонів президента Віктора Януковича, за що, за даними ЗМІ, він отримував тіньові виплати.

Сам Манафорт не заперечує, що його фірма отримувала гроші, однак стверджує, що всі ці кошти є законною оплатою послуг політичного консультанта.

А народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка Сергій Лещенко заявив ЗМІ, що висунуті в США звинувачення проти екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта можуть відбитися на українських політиках, якщо ФБР в рамках даної справи продовжить розслідувати джерела отримання ним грошей.

Манафорт отримував гроші, в першу чергу, з офшорних рахунків, пов'язаних з оточенням Януковича - Лещенко.

"Думаю, що це викриється в разі, якщо ФБР продовжить розслідування того, звідки він отримував ці гроші. А він їх отримував, в першу чергу, з офшорних рахунків, пов'язаних з оточенням Януковича", - сказав він.

За словами Лещенка, в мережу контактів Манафорта в Україні входили також Ринат Ахметов, Борис Колесніков, Дмитро Фірташ, Сергій Льовочкін "та інші політики і олігархи першого ешелону".

Лещенко відзначив, що в Україні Генпрокуратура розслідує тільки один епізод справи про оплату консультацій Манафорта чиновниками попередньої влади. У справі розглядається можливе залучення Міністерством юстиції України через главу відомства (на той час Олександра Лавриновича) американської компанії Skadden "в якості радника".

Зізнання екс-радника Трампа Пападопулоса

Хоча Трамп і наполягав на тому, що всі звинувачення проти Манафорта стосуються періоду задовго до початку його роботи в штабі республіканців, є ще один співробітник передвиборного штабу нинішнього президента США, який вже зізнався в неправдивих свідченнях про свої зв'язки з Росією, даних ФБР, зазначає CNN.

Це Джордж Пападопулос, який був радником Дональда Трампа під час президентської кампанії, заарештований ФБР в липні. В угоді Пападопулоса з ФБР про визнання провини йдеться, що він вперше зустрівся з якимось "Професором" (представник Росії - ред.) приблизно 14 березня 2016 року, коли він уже знав, що стане радником з питань зовнішньої політики в передвиборній кампанії Трампа.

Причому тільки після того, як "Професор" дізнався про участь Пападопулоса в кампанії Трампа, він проявив до нього інтерес.

"Професор" також повідомив Пападопулосу, що у росіян є "бруд" на Гілларі Клінтон, яка на той момент була кандидатом в президенти, в кінці квітня 2016 року, більш ніж через місяць після його початку роботи в передвиборній кампанії Трампа.

До цього Пападопулос наполягав, що контактував з "Професором" тільки до початку роботи на Трампа.

Чому Пападопулос зважився збрехати ФБР, незважаючи на можливість серйозних наслідків, невідомо. Однак пізніше він зізнався, що приблизно 26 квітня зустрівся під час сніданку в лондонському готелі з "Професором" і той розповів йому, що у росіян є "тисячі електронних листів" Гілларі Клінтон.

Передбачається, що метою контактів росіян з Пападопулосом було домогтися візиту Дональда Трампа в Росію під час його передвиборної кампанії, однак ця поїздка так і не відбулася.

Хоча, як заявила CNN старший радник передвиборної кампанії Трампа Глорія Борген, Пападопулос не грав важливу роль в кампанії, його зізнання може становити небезпеку для Трампа. Воно є досить вагомим доказом контактів передвиборного штабу Трампа з росіянами. У судових матеріалах навіть вказано, що про свої контакти з росіянами Пападопулос повідомляв більш впливовим учасникам передвиборної кампанії президента США.

Варто відзначити, що президент США вже прокоментував на своїй сторінці в Twitter зізнання Джорджа Пападопулоса в тому, що він збрехав ФБР.

"Мало людей знали молодого волонтера на ім'я Джордж, який не був впливовим і вже довів, що він брехун", - написав Трамп.

Успіхи спецпрокурора Мін'юсту США Мюллера

Спецпрокурор Мін'юсту США Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, 30 листопада продемонстрував ЗМІ перші успіхи свого розслідування.

В опублікованій 30 жовтня стенограмі засідання суду, який виніс 5 жовтня вирок Джорджу Пападопулосу, є слова обвинувача Аарона Зелінські, який підкреслює, що справа екс-радника Трампа є невеликою частиною більш масштабного розслідування, пише CNN.

Відзначається, що заява про зізнання Пападопулоса з'явилася відразу ж після того, як Дональд Трамп написав на своїй сторінці в Twitter, що звинувачення, висунуті Полу Манафорту і Ріку Гейтсу, не пов'язані з його передвиборчою кампанією.

Секретність притягнення до відповідальності Пападопулоса, яку вдалося зберегти Мюллеру, свідчить про його контроль над розслідуванням і є попередженням для всіх можливих його фігурантів, які вважають, що знаходяться в безпеці, вважають журналісти.

Роберт Мюллер - колишній директор ФБР, який призначений президентом-республіканцем Джорджем Бушем в 2001 році і продовжив свою роботу при демократі Бараку Обамі. У 2013 році його змінив на цій посаді пізніше звільнений Трампом Джеймс Комі. Мюллер був призначений спеціальним прокурором для розслідування можливого впливу Росії на вибори в США 17 травня 2017 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 820 | Додав: adminA | Теги: справа Манафорта, положення Трампа, визнання Пападопулоса
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ