Пт, 2024-04-19, 10:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Червень » 6 » Як винаймати квартиру без посередників – тонкощі процесу
09:54
Як винаймати квартиру без посередників – тонкощі процесу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Купівля власної квартири для більшості українців – це нездійсненна мрія, здійснити яку здатні одиниці громадян. Але без даху над головою не прожити, тому доводиться шукати тимчасове житло. Але тут починаються труднощі пов'язані з пошуком актуальних оголошень від реальних власників квартир. Послуги ріелтора коштують дорого, та не кожен може оплатити від 50% вартості додатково. Що робити в таких випадках, як шукати квартиру без посередників та укласти договір?

Де шукати квартиру?

Століття цифрових технологій робить нас залежними від інтернету. При пошуку чогось ми звертаємося з питанням до пошукової системи Google. У питаннях оренди квартири цей метод значно спростить наші старання. Але потрібно знати деякі тонкощі.

Ефективні методи пошуку житла перераховані нижче:

  1. Пошук в соціальних мережах. Тут є два варіанти: в спеціалізованих групах та в новинах. Детально розглянемо перший. Групи створюються для того, щоб зібрати людей, які цікавляться однією темою разом. Великі тематичні групи містять море оголошень. Не варто нехтувати закритими групами. Імовірність зустріти там посередника мінімальна.
  2. Сарафанне радіо. Опитавши друзів, знайомих та родичів є шанс, що вас зведуть з потрібною людиною. Перевагою може бути нижча ціна та гарантія безпеки.
  3. Скористайтеся спеціалізованими сайтами в інтернеті. Так, доведеться розгрібати серед посередників, але є шанс виловити "велику рибу". Оголошення від приватної особи мають характерний стиль письма та детальний опис житла. Деякі сайти мають фільтр "приватні оголошення".
  4. Скористайтеся дідівським методом – розклеювання оголошень в бажаному районі. Чим більше листівок ви повісите, тим більше шансів. Мінімальна їх кількість повинна бути 100, але бажано набагато більше.

Як правильно скласти договір оренди житла

Для власної безпеки необхідно мати письмове підтвердження взаємовідносин з власником житлоплощі. Особливо, якщо ви маєте справу з фізичною собою, а не зареєстрованим підприємцем.

У договорі, де говориться про ваше бажання винаймати квартиру без посередників на тривалий термін, вказуються такі параметри:

  1. термін оренди;
  2. дати відвідування власником для перевірки її стану;
  3. вартість орендної плати;
  4. період внесення оплати.

За бажанням можна внести кількість мешканців що проживають. Це рекомендується зробити, якщо актуальний варіант знімання 2-кімнатної квартири без посередників. Необхідно мати дві копії договору. Одна залишається в орендодавця, друга – у квартиронаймача.

Оформляти завдаток при оренді розумно, коли житло вам сподобалося, але немає повної суми для оплати. Таким чином, ви бронюєте квартиру за собою. Гроші віддаються під розписку. У ній вказується сума завдатку, строк в'їзду та штрафні санкції у разі порушення умов.

Як не потрапити в пастку шахраїв?

Винаймаючи квартиру у приватної особи, легко зіткнутися з обманом. Щоб цього не сталося забезпечте себе заздалегідь:

  1. ніколи не давайте гроші до складання договору та отримання ключів від квартири. При передачі грошей беріть розписку, що власник отримав певну суму;
  2. перевірте документи: паспорт, свідоцтво, яке підтверджує, що орендодавець є власником квартири, дізнайтеся, хто ще тут прописаний;
  3. складайте письмовий договір.

Беручись за пошуки оренди квартири, радимо звернутися до інтернету. Це найдоступніший ресурс. Обов'язково підписуйте договір про наймання житла. та не давайте ніяких грошей без підтверджуючих документів. Переконайтеся, що спілкуєтеся з власників квартири, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 678 | Додав: admin | Теги: Квартира, оренда
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ