Пт, 2024-04-19, 05:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 7 » Якби Тимошенко виїхала в Брюссель і не повернулася, було б багато задоволених, вважає її адвокат
10:31
Якби Тимошенко виїхала в Брюссель і не повернулася, було б багато задоволених, вважає її адвокат
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Адвокат лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Богдан Ференц вважає, що якщо б екс-прем'єра випустили в Європу, а вона б не повернулася, то опозиціонерка поставила б на собі хрест як на політику. Про це він заявив в інтерв'ю Главреду.

"До того як прийшло запрошення Єжи Бузека, голови Європарламенту, я вважав, що відмовлять. Але коли прийшло офіційне запрошення голови Європарламенту, то я вважав, що однозначно її випустять, виходячи суто з людських і юридичних міркувань", - розповів він.

"Мені здається, якщо б вона поїхала за кордон і не повернулася, було б багато задоволених. Тимошенко неодноразово заявляла, що вона такої радості нікому не подарує", - сказав журналістам адвокат опозиціонерки.

"Тимошенко розуміє, що якщо б вона не повернулася, цим вона б поставила жирний хрест на собі як на політику. Крім того, це вказувало б, що вона боїться кримінального переслідування, а вона цього не боїться", - повідомив Ференц.

Нагадаємо, що Тимошенко отримала два запрошення відвідати Брюссель на початку лютого цього року. Але слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України відмовив екс-прем'єр-міністру Тимошенко у задоволені її клопотання щодо можливості здійснити поїздку за кордон, мотивуючи це тим, що на вказаний час призначено слідчі дії у справі.

У свою чергу, представники ЄС вкрай негативно відреагували на таке рішення ГПУ. Зокрема президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс зазначив: "Я дуже розчарований рішенням української влади заборонити візит Тимошенко до Брюсселя. Але я також зовсім не здивований таким розвитком подій, адже він є ще одним підтвердженням висловленої ЄНП критики щодо ескалації авторитарної практики чинної адміністрації".

Президент Європейського парламенту Бузек також розчарований повідомленням про те, що в нього не буде можливості зустрітися з Тимошенко і стурбований щодо застосування кримінального переслідування проти членів опозиційних політичних сил в Україні. Колишній президент Європарламенту Ганс-Ґерт Петтерінг також хоче почути, чому лідера партії "Батьківщина" не пустили до Брюсселя.

Водночас Тимошенко вважає, що відмова Генеральної прокуратури у проведенні її поїздки до Брюсселя викликана страхом влади. "Я думаю, що вони боялися не того, що я не повернуся, а боялися, що я повернуся", - сказала Тимошенко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1061 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ