Чт, 2024-03-28, 21:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 16 » Які його симптоми і як вберегтися від "свинячого грипу"
19:10
Які його симптоми і як вберегтися від "свинячого грипу"
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У нинішньому епідемічному сезоні домінуючим типом вірусу є А/H1N1, так званий свинячий грип. На сьогодні інтенсивність епідемічного процесу тримається на низькому рівні, хоча, дійсно, захворюваність протягом цього сезону на 8% вище рівня аналогічного періоду минулого року, заявляють у Держсанепідслужбі.

Про епідемію говорити зарано, але від грипу в Україні вже померло 25 осіб. Як уберегтися, вчасно розпізнати і лікувати свинячий грип, розбиралося 112.ua.

Що нам відомо про вірус

Свинячий грип – це штам вірусу H1N1. Назву отримав під час епідемії грипу у 2009 р. через те, що саме цей штам найбільш генетично схожий з вірусом грипу у свиней. Про походження "свинячого грипу" точно невідомо, однак встановлено, що мутація вірусу сталася після зараження людиною свині, а передається цей вірус від людини до людини повітряно-крапельним шляхом.

Вірус швидко мутує, тому щеплення від грипу тут безсилі. Летальний результат від зараження настає переважно в людей із захворюваннями серцево-судинної системи, легеневими захворюваннями й у тих, хто вчасно не звертається до лікаря.

Симптоми свинячого грипу. Як розпізнати небезпечну хворобу

Симптоми захворювання на свинячий грип спочатку майже не відрізняються від тих, які проявляються при ГРВІ та звичайному грипі.

Перші симптоми – головний біль, біль у горлі, ломота в тілі, слабкість. Пізніше проявляються діарея, біль у животі. Потім різко підвищується температура - до 40 градусів, з'являються сильні болі в м'язах, головні болі, нудота, нежить, кашель, а також такі нехарактерні для звичайного грипу симптоми, як блювота, крововилив у внутрішні органи, запалення очей, плутаність свідомості. Інкубаційний період може бути від 2 до 4 днів, період поширення вірусу в організмі – до 14 днів.

Лікування свинячого грипу

Свинячий грип зазвичай лікується легко і без проблем за тиждень вдома, але за умови, що інфікований відразу ж, при перших симптомах звернувся до лікаря, а не займався самолікуванням. Лікарі призначають препарати, які діють тільки протягом перших 48 годин, саме тому так важливо викликати лікаря або звернутися до лікарні, а не піти до крамниці по цибулю та часник. Також, за порадами лікарів, не варто зловживати жарознижувальними препаратами й аспірином. Водночас для того, щоб полегшити стан під час перебігу хвороби, потрібно приймати препарати, які сприяють відхаркуванню та відходженню мокротиння. Якщо через кілька днів такого лікування не настало поліпшення стану хворого, необхідно повторно звернутися до лікаря. Свинячий грип в жодному разі не можна переносити на ногах, це загрожує серйозними ускладненнями, аж до летального результату. До того ж хвора на грип людина є небезпечною для оточуючих.

Профілактика. Як уникнути зараження свинячим грипом

Профілактика захворювання на свинячий грип мало чим відрізняється від профілактики інших вірусних захворювань. Але елементарні речі, як відомо, рятують життя. Насамперед потрібно уникати контакту з інфікованими і якомога менше бувати у місцях масового скупчення людей. На вулицю виходити в захисній масці та використовувати спеціальні мазі, щоб убезпечити слизову. Крім того, необхідно стежити за гігієною, мити руки якомога частіше, провітрювати приміщення, уникати переохолодження. І, звичайно ж, при перших симптомах захворювання слід негайно звернутися до лікаря.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1619 | Додав: adminA | Теги: свинячий грип, симптоми, як вберегтися
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ