Чт, 2024-04-25, 10:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 22 » Якщо правоохоронці не відзвітують за інцидент 18 травня, опозиція готова заблокувати Раду
12:08
Якщо правоохоронці не відзвітують за інцидент 18 травня, опозиція готова заблокувати Раду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лідер УДАРу Віталій Кличко не виключає, що опозиція може заблокувати трибуну, якщо її вимоги щодо звіту силовиків про ситуацію 18 травня не буде виконано.

Про це він сказав у коментарі "ВВС Україна".

Опозиція залишилася незадоволеною звітом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і має намір вимагати повторного його звіту, а також заслуховування інформації інших силовиків з приводу подій 18 травня та неналежного розслідування інцидентів міліцією.

Кличко повідомив, що в Україні має місце "вибірковий захист" громадян України правоохоронними органами.

"Ми можемо дійти до блокування трибуни", - додав він.

Нагадаємо, 18 травня вдень на вул. Велика Житомирська у Києві виник конфлікт між учасниками заходу, який згодом переріс у бійку. Унаслідок інциденту постраждала журналістка "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф видання "Коммерсантъ" Влад Содель.

Бійка трапилася під час акції опозиції "Вставай, Україно!" (на Софійській площі) та мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі).

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування стосовно бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час даного інциденту.

Міліціонерів, які спостерігали за побиттям журналістів у Києві, запропонували притягти до кримінальної відповідальності

Оцінку діям правоохоронців, які стали пасивними свідками провокацій під час політичних акцій у суботу, 18 травня, в центрі Києва, можна дати в плані кримінальної відповідальності.

Про це заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Микола Паламарчук в ефірі телеканалу ТВі.

Нардеп переконаний, що міліціонери, присутні під час сутичок 18 травня у столиці, повинні були припинити неправомірні дії.

"Так, були повноваження, були всі підстави це зробити, але не зробили. Тому треба дати їм оцінку як працівникам міліції", - зазначив Паламарчук.

На його думку, ці правоохоронці мають нести покарання за свою бездіяльність.

"Вони допустили правопорушення, вони не діяли. Тим більше, оцінку можна дати не тільки в плані їхньої відповідальності, а й в плані кримінальної відповідальності. Вони повинні були діяти. Вони повинні були припинити неправомірні дії стосовно журналістів, стосовно громадянина", – вважає заступник голови парламентського комітету.

Раніше повідомлялося, що 20 травня близько 150 журналістів провели мітинг біля Міністерства внутрішніх справ з вимогою розслідувати побиття журналістки Сніцарчук і фотографа Соделя.

У руках журналісти тримали транспаранти "Орли Кравченка = урки Захарченка", "Міністре, розслідуй або йди геть", "Бездіяльність міліції - злочин".

Бездіяльність міліції підставляє насамперд владу, заявив політолог

Політолог Сергій Таран вважає неправильним, що під час масових акцій всю відповідальність повинні нести тільки їхні організатори, а правоохоронні органи при цьому залишаються осторонь від того, що відбувається.

"Ми маємо говорити про те, що повинні робити, щоб подібних речей не було. Згідно з українським законодавством, під час масових акцій усю відповідальність мають нести ті, хто відповідає за організацію цих акцій", - зазначив Таран.

Експерт уточнив, що за українськими законами міліція залишається у таких випадках осторонь.

"Це неправильно. У такому випадку у міліції немає жодного стимулу стежити за правопорядком. Для будь-якої влади це дає доволі зручний механізм, як можна цю акцію заборонити, або потім сказати, що вони самі там заблокували і побилися", - пояснив політолог.

"Виявляється, що лише організатори несуть відповідальність. Виходить, що організатори самі мають винаймати структуру правоохоронців і забезпечувати порядок", - додав експерт.

На думку Тарана, у будь-якому випадку правоохоронні органи мають брати на себе відповідальність також.

"Якщо в Міністерстві внутрішніх справ не зроблять відповідних висновків, і ми про них не дізнаємося, то це означатиме, що міліція у нас не з народом, а Партії регіонів це байдуже. Хоча насправді така бездіяльність міліції підставляє в першу чергу владу", – підсумував експерт.

Раніше повідомлялося, що 21 травня Європейська комісія закликала українську владу "оперативно і ефективно" розслідувати інцидент із застосуванням насильства щодо журналістів під час акцій 18 травня.

"Ми не бачимо необхідних дій з боку відповідальних правоохоронних органів, спрямованих на встановлення винних", - заявив представник європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано.

У свою чергу, Партія регіонів категорично заперечує свою причетність до інциденту з побиттям журналістів під час мітингів 18 травня.

"Нас обурює, що до цієї справи приписують Партію регіонів. Ми вважаємо, що необхідно створити тимчасову слідчу комісію за фактом розслідування відповідного інциденту, і ми готові до того, щоб створити її 50 на 50. Разом з тим, ми категорично заявляємо, що не причетні до подібних провокацій", - заявив лідер парламентської фракції ПР Олександр Єфремов.

При цьому один із спортсменів, що заробляють на життя участю в політичних акціях і рейдерських захопленнях, заявив, що молодих людей, які влаштували бійку під час мітингу 18 травня, найняла Партія регіонів.

Хлопець також зізнався, що був у складі групи спортсменів, які працювали на 223-му окрузі на стороні представника від влади Віктора Пилипишина.

За словами хлопця, вони працюють під прикриттям міліції.

Головне завдання спортсменів-найманців – дестабілізувати ситуацію, і вони знають свою ціну, заявив ветеран спецслужб

Власник приватної охоронної фірми, ветеран спецслужб Віталій Пачевський заявив, що натовп спортсменів на масових заходах є безконтрольним, а їхнє головне завдання – дестабілізувати ситуацію у певний момент у певному місці.

В Україні навчились організовувати протестні рухи "за клацанням пальця", зазначив він.

"Є окремі спортзали, де тренуються певні люди кримінальної зовнішності. Кількох осіб, які брали участь у провокаціях 18 травня, я бачив під час рейдерських атак. Хлопці займаються в спортзалі та знають свою ціну – 250 гривень за три години роботи", - уточнив Пачевський.

За його словами, "найманців" звозять групами до місця події по 30-35 осіб, де їх збирає організатор, якого наймає певна партія на час проведення мітингу.

"Коли політсила звертається до ліцензійної охоронної компанії, то укладається офіційний договір. У таких випадках директор контролює дії охоронців", - зауважив ветеран спецслужб.

"Коли ж виходить натовп спортсменів, які тренуються у спортзалі, з ціллю "начистити комусь фейс" і зірвати якусь акцію, то вони є безконтрольними. Дивлячись один на одного, у них спрацьовує стадний інстинкт, вони починають красуватися один перед одним. Вони самі вирішують, що їм робити, а їхнє головне завдання – дестабілізувати ситуацію у певний момент у певному місці", – пояснив Пачевський.

Раніше повідомлялося, що лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що особи бойовиків давно відомі, що "два роки поспіль опозиція повідомляє про білоцерківське злочинне угруповання".

"Це люди, які тренуються на базі спортзалу міжрайонного управління МВС, де керівником є полковник Гребенников, у Білій Церкві. Ця інформація відома всім", - зазначив лідер "Свободи".

У відповідь міністр МВС Захарченко заявив: "Хто де займається, в якому залі, не має ніякого відношення до того, хто їх найняв за гроші. І взагалі, я хотів би висловити свою точку зору: пора закінчувати на мітинги людей за гроші наймати".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1007 | Додав: adminA | Теги: блокувати Раду, звіт, опозиція, інцидент 18 травня, Правоохоронці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ