Ср, 2024-04-17, 00:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 3 » Янукович лякає дочасними виборами, якщо не буде коаліції
19:02
Янукович лякає дочасними виборами, якщо не буде коаліції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент України Віктор Янукович закликав лідерів фракцій не зволікати і вже сьогодні розпочати переговори про створення нової коаліції, інакше можливий варіант дострокових парламентських виборів. Як повідомляє прес-служба голови держави, про це йшлося під час зустрічі з представниками усіх парламентських фракцій та головою Верховної Ради України Володимиром Литвиним.
"Крок, який сьогодні зробив парламент, відкриває шлях до формування нової коаліції. Я вас запрошую до співпраці і готовий бути вашим партнером. Я буду діяти виключно в інтересах держави, суспільства та в рамках чинного законодавства", - наголосив Янукович.

"Перше і головне питання сьогодні – це створення коаліції у Верховній Раді. Я жодних умов не хочу ставити фракціям. Навіть - фракції Партії регіонів. Я хотів би, щоб ви найближчими днями самі домовилися про створення коаліції, яка запропонувала б кандидатуру прем’єр-міністра і уряд. Знайдіть політичну волю і домовтеся. Нам треба подолати кризу державного управління і рухатися вперед. Цього очікує суспільство і наші партнери у світі", - наголосив президент, звертаючись до учасників зустрічі, підкресливши, що у протилежному випадку залишиться варіант дострокових парламентських виборів.

Керівництво парламенту і представники фракцій погодилися з необхідністю проведення переговорів зі створення нової парламентської коаліції і висловили готовність їх розпочати, йдеться у повідомленні.

У той же час, Янукович, керівництво Верховної Ради і керівники парламентських фракцій домовилися про початок переговорів за трьома варіантами стосовно формування нової більшості у ВР. Про це повідомив журналістів голова фракції КПУ Петро Симоненко за результатами зустрічі в Адміністрації Президента.

Симоненко зазначив, що йшлося про три варіанти коаліції.

"Перша – це коаліція більшості. Друга – можливо, коаліція Партії регіонів і НУ-НС. Третім варіантом є розпуск парламенту та оголошення дострокових виборів до Верховної Ради", - заявив голова КПУ, повідомляє УНІАН.

Він також повідомив, що безпосередньо зараз, після завершення зустрічі з Президентом, керівництво ВР і керівники фракцій зберуться у приміщенні парламенту і розпочнуть переговори, про які йшлося під час зустрічі з Януковичем.

"Моя позиція – це коаліція більшості. Ми зараз розпочнемо цей процес. Ми повинні провести дуже швидко ці переговори", - сказав Симоненко і наголосив, що усі рішення стосовно створення нової коаліції у ВР мають ухвалюватися відповідно до Конституції України.

Симоненко повідомив, що у зустрічі з Президентом брали участь керівництво Верховної Ради, зокрема, віце-спікер Микола Томенко, який представляв фракцію БЮТ, а також керівники інших чотирьох фракцій.

Водночас голова фракції БЮТ Іван Кириленко участі у цьому заході не брав.

Томенко запевнив Януковича, що у парламенті діятиме ефективна опозиція

Заступник голови Верховної Ради України, представник БЮТ Микола Томенко запевняє, що у Верховній Раді діятиме ефективна та європейська опозиція. Про це він заявив під час зустрічі президента України з керівництвом ВР та лідерами фракцій Партії регіонів, Блоку Литвина, НУ-НС і КПУ.

За словами Томенка, під час зустрічі він перебував у найбільш вигідній ситуації, оскільки фракція БЮТ діятиме у парламенті як опозиційна політична сила.

"Ми переконані, що ефективна, європейська парламентська опозиція буде важливим і корисним інструментом для демократії в Україні", - сказав він.

Томенко нагадав, що регламент ВР врегульовує питання діяльності парламентської опозиції з погляд її повноважень і можливостей. Віце-спікер також зауважив, що звертав увагу учасників зустрічі на необхідність ухвалення закону про опозицію.

Томенко також звернув увагу Януковича на те, що протягом останніх днів в інформаційній сфері була зроблена низка антиконституційних кроків, що викликають значну стурбованість.

Зокрема, він зауважив, що вперше в історії України "за позовом одного з російськомовних музичних каналів, що входять до групи компаній "Інтер", Київським адміністративним окружним судом фактично звільнено з посад двох членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення Тетяну Лебедєву та Віктора Понеділка".

Томенко звернув увагу Януковича на те, що йдеться про кричущі порушення Конституції і законів, оскільки призначення та звільнення членів Нацради за квотою Верховної Ради є виключно повноваженнями парламенту.

"Я буду ініціювати розгляд цього питання у парламенті та вимагаю від президента адекватної реакції на незаконні дії", - сказав Томенко.

Він також навів приклади утисків на телерадіокомпанії на місцях, що займали "неправильну політичну лінію під час виборів".

Зокрема, Томенко назвав телекомпанію "БІГ", яку за вказівкою місцевої влади відключили від енергоспоживання на Одещині. "Неприпустимо, що в Україні розпочалися гоніння в інформаційній сфері", - сказав він.

Що стосується питань, у яких опозиція може співпрацювати з коаліцією, то це, за словами Томенка, тема загальних принципів організації виборів органів місцевого самоврядування і парламенту.

"Оптимізація виборчого законодавства для того, щоб забезпечити професійну та відповідальну владу, - це те, що повинно ухвалюватися усім парламентом", - сказав він.

Як повідомлялося, після розгляду ініційованого Партією регіонів питання про відповідальність уряду, резолюцію про недовіру Кабінету міністрів підтримали 243 народних депутатів. Зокрема: фракція Партії регіонів - 172, фракція БЮТ - 7, фракція НУ-НС - 15, фракція Блоку Литвина - 19, фракція КПУ - 27, позафракційні - 3.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1451 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ