Чт, 2024-04-18, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 21 » Юлія Тимошенко: "Заради бізнесу ви ігноруєте репресії"
16:41
Юлія Тимошенко: "Заради бізнесу ви ігноруєте репресії"
Інші останні Цікаві інтерв'ю на сайті holosUA.com/

Тимошенко стурбована можливим арештом і розчарована холодністю західних лідерів, які свого часу з ентузіазмом підтримували Помаранчеву революцію, пише Нікола Ломбардоцці у статті, опублікованій в газеті La Repubblica.

Юлія Тимошенко каже про західних лідерів: "Тепер вони приїжджають в Україну і роблять компліменти з приводу досягнутої стабільності. Треба називати речі своїми іменами. У цій країні вбивають незручних журналістів, душать правосуддя, судять опозицію. Це цвинтарна стабільність".

Тільки що завершився третій за кілька днів допит у прокуратурі, повідомляє видання. Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні коштів, що призначалися на поліпшення екології: ці гроші пішли на пенсії в період кризи. Тимошенко, коли була прем'єром, ставила собі в заслугу це рішення, але тепер вона ризикує на 10 років опинитися у в'язниці.

Відповідаючи на запитання журналіста видання про те, чому нинішній уряд так сильно її боїться, екс-прем'єр сказала: "Тому що ті, хто вважає, що Україна - прекрасне місце для задоволення власних інтересів, ті, хто займається лише розподілом мільярдів і влади в своєму клані, не хочуть чути незручні голоси. А я - найбільш незручний голос, тому що народ на моєму боці".

Чи не відбувається тепер свого роду реставрація в колишніх радянських республіках? Юлія Тимошенко відповіла: "Спроба усе розставити по звичних місцях, по-радянськи, очевидна. Але, думаю, на щастя, українці вже на крок попереду порівняно з бєларусами. У Мінську опозиція - спонтанна, ще трохи наївна. Ми, "помаранчеві" , починали наполегливо працювати ще до повстання. Ми пояснили людям, за що боротися і як боротися".

Що стосується перемоги на виборах проросійськи налаштованого Віктора Януковича, Тимошенко заявила: "Перебуваючи на посаді прем'єра, я залишилася одна в боротьбі з найважчою за всю історію економічною кризою. Москва продовжувала кожен місяць підвищувати ціну на газ, і це довершило справу. Людей переконали, що з поверненням до минулого почнеться підйом. Але ситуація погіршується, повертаються протести. Я теж повернулася, і я небезпечна".

Москва жорстко і рішуче контролює ситуацію. Чи не побоюється Тимошенко, що самої прихильності народу буде недостатньо, щоб залишитися на волі? - запитав журналіст. "Тиск з боку Москви був завжди. Змінився контекст. Але Україна вже орієнтується на Європу - як духовно, так і в прагненні до демократії. Її не зупинять ні судді, ні поліція на дорозі".

Відповідаючи на запитання Миколи Ломбардоцці про те, чи не сподівалася Тимошенко на підтримку з боку Обами, лідерка Помаранчевої революції сказала: "Дамо йому спокій. Ми, діти СРСР, бачили дещо і гірше: табори, розстріли, таємну поліцію. Ми можемо впоратися самі. Я б дуже хотіла, щоб США і Європа не надто легітимізували цей режим. Я розумію національні інтереси, але укладати угоди з Януковичем, ігнорувати репресії - це несправедливо".

Юлія Тимошенко говорила про очевидну змову проти неї, про те, що вона ризикує на 10 років опинитися у в'язниці. Вперше за всю бесіду її голос затремтів. - Ви боїтеся, що не витримаєте? "Я навіть не хочу про це думати. Країна змінилася. І зміни вже незворотні. І поки у мене будуть сили, в'язниця чи не в'язниця, ми будемо про себе заявляти. Європа не зможе залишатися простим спостерігачем".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Цікаві інтерв'ю | Переглядів: 1300 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ