Чт, 2024-04-25, 23:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 10 » Ющенко й Обама можуть зустрітися вже наступного тижня
20:39
Ющенко й Обама можуть зустрітися вже наступного тижня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Наступного тижня, 14 вересня, у Нью-Йорку починається сесія Генеральної асамблеї ООН, під час якої може відбутися зустріч президента США Барака Обами і президента України Віктора Ющенка. Крім того, українські дипломати сподіваються, що держсекретар США Гіларі Клінтон під час жовтневого візиту в Москву заїде до Києва. Про це повідомив посол України в США Олег Шамшур, повідомляє "Німецька хвиля".

"Зараз я можу тільки сказати, що ми разом з нашими американськими колегами відпрацьовуємо це питання. Зустріч в рамках Генеральної асамблеї - це один з можливих варіантів. Але не єдиний. Я маю на увазі те, що ми працюємо, щоб ця зустріч відбулася до кінця року", - сказав посол.

За його словами, очікується, що Ющенко відвідає Нью-Йорк, проте остаточне рішення ще не ухвалено. Зазначимо, що за інформацією, розміщеною на сайті президента України, 14-16 вересня у глави держави заплановано візит до Туркменістану.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо візиту держсекретаря США до Москви, запланованого на жовтень-місяць, Шамшур припустив, що під час поїздки вона може заїхати до Києва.

"Це питання ми теж відпрацьовуємо з нашими американським колегами, зараз я не можу дати остаточної відповіді. Це питання в роботі", - зазначив український посол.

Якщо поглянути, як розвивалися українсько-американські відносини, є всі підстави бути задоволеним, запевнив Шамшур. "Отримані необхідні запевнення від американської сторони щодо готовності розвивати стосунки на підставі Хартії про стратегічне партнерство, яка була підписана під час візиту віце-президента США Джо Байдена до Києва в липні. Було оголошено про створення двосторонньої комісії стратегічного партнерства Україна-США, і зараз ми інтенсивно працюємо над тим, щоб провести установче засідання. Я впевнений, що це відбудеться до кінця поточного року. Крім того, Сполучені Штати підтвердили курс України на євроатлантичну інтеграцію. Я вважаю, що стосунки розвиваються успішно, є підстави дивитися в майбутнє з оптимізмом".

Як відомо, офіційні Штати не раз заявляли про своє прагнення співпрацювати з Україною. Востаннє президент США Обама у своєму привітанні на адресу президента України з нагоди Дня Незалежності заявив, що Сполучені Штати Америки не відступлять від підтримки України під час її просування шляхом свободи, демократії і благополуччя.

А ще у липні з'явилася інформація, що Обама може відвідати Україну до президентських виборів, які відбудуться 17 січня 2010 року. Також звучали припущення, що Обама відвідає Київ з офіційним візитом вже восени.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1514 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ