Сб, 2024-04-20, 11:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 2 » Ющенко каже, що Кабмін повертає країну у часи "кухонної гласності"
18:57
Ющенко каже, що Кабмін повертає країну у часи "кухонної гласності"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України закликає не допустити встановлення диктатури в Україні. Ющенко стурбований наростанням кількості прикладів "відвертого і публічного нехтування прем’єр-міністром України національним законодавством". Про це на брифінгу в Секретаріаті Президента України повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

"Поганою традицією в останніх заявах і діях прем’єр-міністра України стає обіцянка добиватися свого будь-що – незважаючи на рішення судів, пряму законодавчу заборону, міркування національного інтересу", - наголосила вона.

В цьому ряду – обіцянки ухвалити бюджет постановою уряду. Заклики приватизувати стратегічне підприємство – Одеський припортовий завод – всупереч рішенням суду. У цьому ж переліку – судове рішення, яким фактично заборонена критика уряду.

За словами Ірини Ванникової, простежується "невтішна тенденція": вона відзначає, що у проекті Конституції, розробленої представниками фракцій БЮТ і Партії регіонів, встановлювалася відповідальність ЗМІ за "дезінформацію суспільства" без визначення, що це таке і хто її встановлює.

Також ухвалені зміни до Закону про вибори Президента, якими ускладнюється спостереження за ходом голосування і визначення результатів – спостерігачів і журналістів можуть видворити з дільниць.

15 квітня Кабмін заборонив керівникам центральних органів виконавчої влади надавати на запит органів влади інформаційно-аналітичні матеріали без узгодження з прем’єром чи першим віце-прем’єром, а 20 травня – "засекретив поточні статистичні показники по динаміці економіки", додає прес-секретар президента.

"Складається враження, що Уряд прагне повернути країну в часи "кухонної гласності", коли розмовляти про політичні події можна було лише з родичами на власній кухні", - підкреслила Ірина Ванникова.

Більше того, наголосила вона, Кабінет міністрів допускає ухвалення заздалегідь незаконних постанов, – що змушує главу держави звертатися до Конституційного Суду, який абсолютно правомірно визнає їх нечинними. Однак це не зупиняє творців наступних і наступних протиправних рішень уряду. "Така тенденція набуває загрозливих масштабів", - акцентувала прес-секретар глави держави.

"Президент України наголошує, що як гарант дотримання Конституції України, непорушності прав і свобод громадян, він уживатиме всіх законних дій для недопущення встановлення в Україні диктатури. Хто би і якими би міркуваннями не виправдовував її запровадження".

"Віктор Ющенко закликає усіх громадян – і у першу чергу журналістську спільноту – не допустити відкату від демократичних свобод, якими нині по праву пишається Україна. Саме принципова позиція журналістів може ефективно стати на заваді спробам антидемократичного реваншу в країні", - підкреслила Ванникова.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1335 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ