Чт, 2024-03-28, 20:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 21 » Ющенко пропонує дійти консенсусу щодо закону про вибори і знає про змову БЮТ і ПР
16:58
Ющенко пропонує дійти консенсусу щодо закону про вибори і знає про змову БЮТ і ПР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Ющенко відкличе подання до КС, якщо Верховна Рада внесе зміни в нову редакцію закону про вибори президента. Про це заявила голова Секретаріату президента Віра Ульянченко в ефірі телеканалу ICTV.

"Верховна Рада абсолютно спроможна зібратися і внести зміни до вже існуючого закону про вибори, оскільки тільки лінивий не говорить про проблеми окремих статей цього закону", - зазначила вона.

Ульянченко підкреслила, що президент відкликав би своє подання до Конституційного суду, "якби це все було зроблено в залі Верховної Ради і воно задовольнило б повністю всі позиції, про які говорив президент, і ці позиції не йшли б у розріз з Конституцією".

Вона підкреслила, що "президент жодного разу не сказав про скасування всього закону про вибори".

"У законі є багато позитивного. Але там є певні статті, які абсолютно не відповідають міжнародним нормам, які не гарантують права і обов'язки громадян, які суперечать Конституції, і саме до цих статей президент мав претензії", - зазначила Ульянченко.

Вона заявила, що можливе скасування Конституційним судом окремих норм нової редакції закону після початку виборчої кампанії "не вплине на виборчий процес, і про це вже декілька разів говорили і представники ЦВК".

Минулого тижня КС задовольнив подання президента про неконституційність закону "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", який реалізує механізм імпічменту.

У зв'язку з цим політолог Володимир Фесенко спрогнозував, що рішення з приводу закону про вибори буде не на користь Ющенка. "Конституційний суд виробив таку тактику: перед схваленням рішення на користь однієї сторони він робить реверанс на користь іншої. Тобто слід чекати, що подання глави держави щодо незаконності деяких норм закону про вибори президента не буде задоволено", - пояснив він.

Тим часом, коментуючи заяву про те, що не схвалення держбюджету наступного року може призвести до зриву виборів президента через недофінансування, голова Секретаріату сказала: "Це теж технологія, це теж залякування, це теж певні механізми впливу, зокрема на процес виборів".

Вона зазначила, що бюджет на 2010 рік може бути схвалено в парламенті за домовленістю двох "мегафракцій".

"Вже є така інформація, що, можливо, за домовленістю двох мегафракцій бюджет буде ухвалено. Він вигідний тим двом фракціям, які давно співпрацюють і демонструють у таких питаннях спільну позицію", - сказала вона.

Ульянченко наголосила, що претензії президента до урядового проекту держбюджету-2010 полягають у тому, що цей бюджет "складений на незрозумілій макроекономічній базі".

"Всі ми пам'ятаємо, що спочатку приймається у Верховній Раді звіт про виконання бюджету поточного року. Там виступає і глава Нацбанку, який повідомляє про рішення на наступний рік і по грошово-кредитній політиці. Є виступ і рахункової палати", - нагадала вона.

"Усього цього немає, бюджетної резолюції немає, абсолютно незрозуміло, на яких макропоказниках бюджет формується і презентується, - підкреслила глава Cекретаріату. - Навіть така історія була дивна, коли у Кабміні бюджет затверджувався за закритими дверима, без участі уповноваженого по роботі у Кабміні з боку секретаріату президента".

"Не лише президент, а й багато економістів говорять, що цей бюджет популістський, це бюджет обіцянок, що він повторює всі проблеми 2009 року, що цей бюджет не розвиває економіку, а консервує наявні проблеми", - зазначила вона.

Глава CП також наголосила, що "це бюджет величезних запозичень".

"Президент уже написав листа прем'єру з цього приводу і вніс не один раз свої пропозиції щодо формування бюджету", - додала Ульянченко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1319 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ