Сб, 2024-04-20, 04:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 8 » Кабмін думає, як підвищити пенсії та збільшує субсидії
12:02
Кабмін думає, як підвищити пенсії та збільшує субсидії
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Кабінет міністрів України до початку роботи парламенту після літніх канікул підготує пакет законодавчих ініціатив щодо стимулювання економічного зростання, заявив прем`єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в понеділок. Про це повідомляє УНІАН.

"Ми повинні розробити пакет законодавчих ініціатив, які нам потрібні в рамках роботи українського парламенту для того, щоб забезпечити підтримку економічного зростання", - сказав він.

Уряд працює над тим, щоб в найближчий час запропонувати конкретні кроки для збільшення пенсій.

За його словами, необхідно "створити сучасні пенсії, а це буде означати, що нам потрібно в межах можливостей нашої економіки Пенсійного фонду прийняти всі необхідні рішення для того, щоб пенсії в Україні зростали".

"У нас є думки, ми над цим питанням працюємо. Ми зараз зважуємо всі можливості економіки, що ми можемо запропонувати українським громадянам. І обов`язково це запропонуємо", - зазначив прем’єр.

Гройсман конкретизував, що "це будуть непопулістські, а дуже конкретні кроки, які в найближчі, найкоротші терміни ми презентуємо для українських громадян".

Він наголосив, що для вирішення цих питань важливо забезпечити економічне зростання в Україні.

Гройсман також розповів, що Кабінет міністрів на третину - у середньому з 3000 до 4000 грн - збільшив розмір компенсації, яку отримують жителі сіл для купівлі твердого палива або скрапленого газу.

"Збільшення коштів, які отримують люди у селах на компенсацію покупки твердого палива і скрапленого газу, буде приблизно на третину більше, ніж сьогодні отримують люди у селах. Тобто, якщо отримували 3000 грн, отримуватимуть 4000 грн", - сказав Гройсман.

Як зазначив під час засідання міністр соціальної політики Андрій Рева, у 2015 році серед 5,5 млн домогосподарств, які отримують субсидії, 617,4 тис. сімей отримали компенсацію на придбання твердого палива та скрапленого газу. Також 392 тис. осіб отримали належні їм пільги на купівлю вугілля або газу. Рева зазначив, що ці соціальні гарантії люди отримують у грошовій формі.

Розмір зазначеного виду субсидій розраховується, виходячи з вартості 2 тонн вугілля, або 2-4 балонів скрапленого газу на рік залежно від складу сім`ї. Пільги ж розраховуються, виходячи з вартості 1 тонни вугілля і 1 балона газу. При цьому у 2015 році мінімальна вартість 1 тонни вугілля становила 1368,70 грн, а вартість 1 балону газу - 175,60 грн. У 2016 році дані показники були збільшені у зв`язку з інфляцією до 1532,90 грн за тонну вугілля і 196,70 грн за один балон газу.

Рева повідомив, що у 2015 році з бюджету на дані пільги і субсидії було виділено 1,128 млрд грн, а у 2016 році - 1,205 млрд грн. У першому півріччі 2016 року пільгами і субсидіями вже скористалися понад 450 тис. сімей, яким виділили близько 760 млн грн.

"Таким чином, за рахунок державного бюджету одержувачі пільг і субсидій можуть купити вугілля і скраплений газ, однак в обсязі меншому, ніж передбачено державними гарантіями населенню для опалення приміщення і приготування їжі. Тому що ці ціни, на жаль, далекі від ринкових", - зазначив Рева.

У зв`язку з цим Міністерство соціальної політики запропонувало у 2016 році збільшити розрахункову ціну вугілля до 2000 грн за тонну і газу - до 200 грн за балон. Для цього відповідну субвенцію держбюджету збільшать на 1,3 млрд грн, що доведе загальний обсяг коштів для субсидій і пільг сільським жителям до 2,5 млрд грн.

При цьому Рева зазначив, що для тих 450 тис. сімей, які вже отримали відповідні кошти, буде здійснено перерахунок. Необхідні 1,3 млрд грн Рева запропонував перерахувати з рахунків підприємств сфери теплопостачання, оскільки через теплу зиму там сформувалися надлишки в розмірі близько 11 млрд грн. "Відповідний проект буде внесено на наступному засіданні уряду", - додав Рева.

Кабмін має намір з 1 вересня запустити Офіс із залучення інвестицій - Гройсман

Кабінет міністрів України має намір з 1 вересня за кошти американського фонду Western NIS Enterprise Fund сформувати штат і запустити роботу Офісу із залучення інвестицій, повідомив Гройсман.

"Ми запустимо роботу Офісу з 1 вересня", - сказав він.

При цьому курирувати підготовку до початку роботи Офісу Кабмін призначив заступника міністра фінансів Оксану Маркарову.

За словами Гройсмана, завданням Офісу буде супровід і полегшення діяльності іноземних інвесторів в Україні, а наявність недержавного фінансування дозволить залучити у його штат професійні кадри.

"В Офісі із залучення інвестицій мають працювати найкращі", - зазначив голова уряду.

Раніше Гройсман заявив, що в планах уряду - проведення податкової реформи, заснованої, з одного боку, на думці бізнесу про податкову систему, з другого боку - на принципах легкості, простоти і незмінності. Гройсман звернув увагу, що в разі прийняття такої податкової реформи, було б корисно не вносити зміни в нове податкове законодавство протягом 3-5 років.

Крім того, уряд затвердив базовий прогноз економічного і соціального розвитку України на 2017 рік, згідно з яким зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2017 році прискориться до 3% при уповільненні інфляції до 8,1% (грудень до грудня). Також віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко прогнозує зростання реальної зарплати в Україні на 5% до кінця 2016 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: підвищення пенсії, Кабмін, субсидії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ