Пт, 2024-03-29, 10:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 1 » Кабмін відправив у Раду звіт про свою діяльність. ВІДЕО
14:18
Кабмін відправив у Раду звіт про свою діяльність. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд передав сьогодні, 1 лютого, до Верховної Ради письмовий звіт про свою діяльність. Про це заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради парламенту, передає УНІАН.

"Сьогодні уряд передав звіт до Верховної Ради згідно з регламентом, і депутати зможуть з ним ознайомитись", - сказав він.

При цьому Бурбак зауважив, що, "незважаючи на те, що звіт уряду був лише місяць тому, уряд готовий знову відзвітувати".

Він додав, що необхідно запросити кожного міністра для звіту "чи в комітетах, чи в парламентській залі".

У відповідь голова Верховної Ради Володимир Гройсман зазначив, що "звіту уряду не було, тому так бурхливо колеги - народні депутати відреагували (йдеться про реакцію присутніх на Погоджувальній раді при словах Бурбака з приводу того, що нібито місяць тому був звіт уряду - ред). Це була інформація уряду. А зараз ми приходимо до звіту уряду так, як передбачає закон".

Як повідомлялось, очікується, що звіт уряду у Верховній Раді відбудеться 16 лютого.

Раніше, 11 грудня, прем’єр Арсеній Яценюк під час Години запитань до уряду інформував про рік роботи його Кабміну. Водночас тоді у парламенті сталася бійка між депутатами "БПП" і "Народного фронту" після того, як народний депутат Олег Барна ("БПП") приніс на трибуну главі уряду букет троянд, підняв його на руки і спробував відтягнути від трибуни.

У Яценюка - проти "шантажу" і чекають по 3 кандидатури на посади

У фракції прем’єра Арсенія Яценюка закликають колег по Верховній Раді не погрожувати виходом із коаліції, а запропонувати по три кандидатури на посади міністрів. Про це сказав лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на погоджувальній раді парламенту 1 лютого, передає "Українська правда".

"У п’ятницю відбулося перше засідання робочої групи з підготовки додатку до коаліційної угоди", - сказав він і закликав фракцію БПП "уважніше і відповідальніше ставитися до свого представництва в робочій групі".

"До вівторка група очікує звіту від комітетів Верховної Ради щодо виконання ними коаліційної угоди, щоб проаналізувати роботу комітетів і виконання угод", - заявив Бурбак.

"Сьогодні уряд передав звіт до Верховної Ради згідно з регламентом, і депутати зможуть з ним ознайомитись. Незважаючи на те, що звіт був лише місяць тому, уряд готовий знову відзвітувати", - запевнив він.

Спікер Володимир Гройсман згодом виправив: "Звіту уряду не було… була інформація уряду (на годині Кабміну в парламенті – ред.), зараз ми підходимо до звіту уряду так, як це передбачає закон".

Бурбак сказав: "Пропонуємо запросити кожного міністра для звіту – чи в комітетах, чи парламентській залі... Після звіту ми повинні нарешті дописати додаток до (коаліційної) угоди, який повинен стати документом, де буде чітко прописано послідовність кроків та графік виконання коаліційної угоди, і це буде обов’язковим для виконання фракціями, депутатами, комітетами ВР, а також міністрами коаліційного уряду".

За його словами, коаліційний уряд чітко виконував коаліційну угоду, але "зараз політичний інтерес і боротьба за владу в деяких фракціях коаліції переважає над інтересами країни",

"Торги за портфелі і шантаж про вихід із коаліції – неприйнятні. Вихід із коаліції є і юридичним, і фактичним. Якщо фракції не голосують за державний бюджет 2 роки поспіль або не голосують закони, які є в коаліційній угоді, це значить, що фракції не в коаліції, а в опозиції до коаліції. Тому, колеги, час визначитися, на якому ви боці", - заявив Бурбак.

"Давайте менше розводити балаканини про відставку... Будь ласка, збирайте 150 підписів, знаходьте 226 голосів за відставку уряду в сесійній залі – і голосуйте. Не треба нікого лякати. За крісла ніхто не тримається. Голосуйте – якщо буде підтримано залом, беріть відповідальність за країну на себе. А якщо не знаходите, давайте працювати плідно в коаліції", - закликав він.

"Ми пропонуємо фракціям обговорити кадрові призначення і запропонувати прем’єру по три кандидатури на кожну посаду, щоб було призначено кращого. І пропонуємо фракціям визначитися з доповненням до коаліційної угоди на цей рік. Чим раніше напишемо, тим більше зробимо", - сказав представник "Народного фронту".

"Самопоміч" вимагає висунути трьох кандидатів на пост прем'єра

Фракція "Самопомочі" вимагає змінити склад уряду і чекає від коаліції три кандидатури на пост прем'єр-міністра. Про це у понеділок на засіданні погоджувальної ради заявив лідер фракції Олег Березюк.

"Позиція фракція "Самопоміч" є однозначною. Уряд треба змінювати на чолі з прем'єр-міністром. І ми пропонуємо коаліції, яка почала свої консультації і дуже продуктивно минулого тижня, надати три пропозиції на посаду керівника Кабінету міністрів. А потім разом з ним, чи це буде новий старий, чи це буде новий новий прем'єр, визначатися з міністрами", – сказав він.

На його думку, сьогоднішнє "латання" складу Кабміну "до нічого доброго не приведе, крім напруги в суспільстві і невизначеності щодо політичного та економічного розвитку країни".

Як відомо, раніше "Самопоміч" пригрозила перейти в опозицію, якщо уряд не піде у відставку.

Як повідомлялося, на звільненні прем’єра й відставці уряду наполягають фракції "Батьківщина" і "Об’єднання "Самопоміч".

Довідка

Відповідно до ст.228 Регламенту Верховної Ради, парламент раз на рік заслуховує звіт уряду про хід та результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів. Уряд подає звіт у 45-денний термін після закінчення календарного року.

Цією статтею регламенту також передбачено, що в разі, якщо діяльність уряду визнана незадовільною, парламент може прийняти резолюцію про недовіру уряду.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляв, що парламент може заслухати звіт Кабміну у період з 16 по 19 лютого.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: рада, звіт, Кабмін, діяльність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ