Вт, 2024-04-16, 20:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 15 » Кабмін затвердив проект Держбюджету-2017
21:55
Кабмін затвердив проект Держбюджету-2017
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

 Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в четвер 15 вересня обговорив, затвердив і подав до парламенту проект державного бюджету на 2017 рік із дефіцитом 3% ВВП і доходами в обсягу 876,9 млрд грн.

Основні положення проекту бюджету представив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНІАН.

"Рішення ухвалено", - повідомив за підсумками засідання прем`єр.

За словами Гройсмана, уряд працював над тим, щоб внести до парламенту абсолютно чесний бюджет і в якому цифри абсолютно підтверджують підкріплені дохідною і видатковою частиною.

Основними пріоритетами бюджету є фінансування оборони і безпеки в обсягу близько 129 млрд грн, підтримка аграріїв в обсягу не менш ніж 5,5 млрд грн, продовження процесу децентралізації та збільшення Фонду регіонального розвитку до 9 млрд грн, будівництво доріг за рахунок коштів Дорожнього фонду (обсяг асигнувань закладається на рівні 14,2 млрд грн, а також 1 млрд дол. за рахунок можливого залучення коштів міжнародних фінансових організацій). Окремий пункт уваги уряду - фінансування освіти в обсягу понад 20 млрд грн, а також фінансування сфери охорони здоров`я.

"Хотів би звернути увагу на динаміку надходжень до бюджету. Ми закладаємо невелике зростання - 16,9%. Це говорить про те, що ми розраховуємо на пожвавлення економіки і ми закладаємо зростання на 3%ВВП. Це буде означати тільки єдине, що ми бачимо, що економіка нашої країни починає відновлюватися", - констатував голова уряду.

За словами Гройсмана дохідна частина держбюджету становитиме 876,9 млрд гривень, що на 17% більше, ніж доходи держбюджету 2016 року (749 млрд гривень).

Що стосується дефіциту держбюджету-2017, то він очікується на рівні 3% ВВП - 77,5 млрд гривень, передають "Українські новини".

Крім того, уряд запланував підвищення мінімальної зарплати на 10,1% до 1762 гривень. Безробіття в 2017 році прогнозується на рівні 8,6%, а дефіцит держбюджету в 2017 році прогнозується на рівні 3% ВВП.

У проекті держбюджету також заплановано збільшення стипендіального фонду на 576 млн гривень до 5,8 млрд гривень.

На підтримку малого і середнього фермерства заплановано виділення 5,5 млрд гривень.

Кошти надаватимуться, зокрема, на модернізацію і малу механізацію фермерських господарств.

Уряд також має намір направити 1,8 млрд гривень на реструктуризацію шахт і підтримку шахтарів.

На закупівлю ліків для українців через міжнародні організації Кабмін заклав у Держбюджеті 5,9 млрд грн, передає "Укрінформ".

Також уряд передбачив 500 млн грн на розвиток українського кіно.

Резюмуючи презентацію, Гройсман зауважив, що чи не вперше за роки незалежності уряд не тільки представив проект бюджету вчасно, як того вимагає Конституція, а й представив "чесний бюджет", заснований на реальних доходах.

Гройсман заявив, що уряд розраховує на професійну, якісну, не заполітизовану дискусію із народними депутатами навколо проекту держбюджету на 2017 рік, що не порушить його баланс, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

"Ми би хотіли, щоби процес підготовки бюджету виконав найголовнішу роль - це професійна дискусія на тему максимально ефективного бюджету. І ми би дуже хотіли, щоби ця дискусія була не популістичною, а ця дискусія була професійною і якісною", - заявив Гройсман.

Уряд вносить проект бюджету, як і було обіцяно, 15 вересня для того, щоб дати можливість провести необхідні дискусії з народними депутатами, зазначив прем’єр-міністр.

Глава уряду закликав "безвідповідальних політиків" за бажанням сподобатися не забувати про інтереси країни, макроекономічну стабільність, реальні доходи і реальність забезпечення необхідних соціальних стандартів для українських громадян.

Як повідомлялося, у червні цього року Кабмін затвердив проект бюджетної резолюції, що передбачає зростання ВВП у 2017 році на 3-4%, інфляцію на рівні 8,1%, рівень безробіття 8,6%, прогнозний рівень держборгу – 66,8% ВВП і курс гривні на рівні 27,2 грн за долар.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: проект Держбюджету-2017, Кабмін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ