Чт, 2024-03-28, 19:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 26 » Каталог картин із закритих і трофейних фондів в Україні вперше опубліковано
09:44
Каталог картин із закритих і трофейних фондів в Україні вперше опубліковано
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

В Україні вперше опубліковано каталог картин, переміщених після Другої світової війни, і які перебувають у закритих музейних фондах.

"Вперше в Україні публікуються картини - твори мистецтв, які раніше перебували в музейних закритих фондах колишніх трофейних фондів", - розповів керівник Центру досліджень історико-культурної спадщини України Інституту історії України Національної академії наук Сергій Кот під час презентації виданого каталогу картин "Мистецтво в полум'ї війни. Твори західноєвропейського живопису. Збирання Сімферопольського художнього музею: каталог і альбом" у четвер, 23 червня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Кота, зазначене видання зроблене у співавторстві з директором Сімферопольського художнього музею Ларіною Кудряшовою.

Кот наголосив, що Сімферопольський художній музей став першим в Україні, який офіційно відкрив колишні закриті фонди культурних приміщеннь цінностей з Німеччини після Другої світової війни ".

Він зазначив, що вперше зроблено каталог і альбом та опубліковано кольорові репродукції картин з трофейного фонду. "До каталогу включено 109 творів живопису, ідентифіковано 86 авторів робіт XVI, XVII, XVIII століть. Це мистецтво Голландії, Фландрії, Франції, Італії, Німеччини, Іспанії, а також роботи відомих європейських майстрів XIX-початку XX століть", - розповів Кот.

Він повідомив, що 74 роботи - це твори із Музею імені Сюрмона та Людвіга в місті Аахен (Німеччина). За його словами, 3 роботи походять із довоєнних фондів Дрезденської картинної галереї і 1 робота ідентифікована як робота з фондів російських палаців і садів у Берліні.

За словами Кота, у виданні публікуються результати дослідження та простежено шлях картини до Сімферопольського художнього музею.

За словами науковця, проект починався до анексії Криму Російською Федерацією, а завершився "в умовах, коли ускладнилися контакти і з Кримом, і з самим музеєм".

Кот зазначив, що цей проект було реалізовано за підтримки Конференції з єврейських матеріальних вимог до Німеччини (у США), яка і надала спеціальний грант.

Відповідаючи на питання щодо долі другого учасника Кудряшової, Кот сказав, що, за його даними, "з вересня минулого року Лариса Володимирівна не працює директором музею". Він наголосив, що Кудряшова "музейний співробітник високого рівня і була на своєму місці".

За словами виконавчого директора Клаймс Конференс (США) Веслі Фішера, вперше на території колишнього Радянського Союзу публікується список всіх трофейних робіт "і ці картини повертаються світу". Він наголосив, що видання такого каталогу і величезна робота, яка була проведена - "це питання не про реституцію, це питання про реституцію історії". Він також зазначив, що, на жаль, до цього часу немає єдиної бази даних творів, які зберігаються в закритих фондах музеїв.

Каталог видано трьома мовами - російською, англійською та німецькою. За словами Кота, планувалося видати й українською, проте цьому завадили події в Криму, анексія якого не дозволила працювати з архівами для уточнення правильності написання імен і назв. Науковець сподівається, що каталог все ж вийде українською мовою.

Раніше повідомлялося, що Міністерство культури України працює над створенням бази даних національних культурно-історичних цінностей, які знаходяться в Криму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: каталог картин із закритих і трофей, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ