Ср, 2024-04-24, 02:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Катастрофа літака Міноборони РФ на шляху до Сирії - InoPressa
12:54
Катастрофа літака Міноборони РФ на шляху до Сирії - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

В авіакатастрофі загинуло 92 людини, з-поміж них хористи відомого ансамблю імені Александрова, що летіли на базу Хмеймім, звідки здійснюються більшість російських авіанальотів на підтримку Асада. Трагедія з Ту-154 хоч-не-хоч змушує росіян думати про воєнну кампанію їхньої країни в Сирії, пишуть ЗМІ. Відомий філантроп Єлизавета Глінка також перебувала на борту.

"У неділю російський військовий літак, що летів до Сирії, зазнав катастрофи і впав у Чорне море", - пише кореспондент The Financial Times Катрін Хіллі, маючи на увазі пасажирський літак Міноборони Росії.

Серед пасажирів були хористи відомого ансамблю імені Александрова, які мали виступити на авіабазі Хмеймім. "З цієї бази Росія зробила більшість авіанальотів, які врешті допомогли переламати хід громадянської війни в Сирії на користь президента Асада", - йдеться в статті.

"Катастрофа сталася через кілька днів після того, як озброєний чоловік, який згадав про сирійське місто Алеппо, застрелив в Анкарі російського посла Андрія Карлова. Вона знову може привернути увагу до воєнної кампанії Москви в Сирії - теми, яка дотепер не стала головною для російської громадської думки", - пише журналістка.

Російські ЗМІ повідомили, що слідчі приділяють головну увагу технічній несправності як потенційній причині катастрофи.

"Літак, що доставляв у Сирію знаменитий військовий ансамбль, який мав намір виступити перед російськими військовослужбовцями, що там перебувають, впав у Чорне море незабаром після злету", - пише The New York Times.

Військовий літак Ту-154, складений у Росії, зник з радарів через дві хвилини після вильоту з Сочі. Метеослужба заявила, що умови в аеропорту були "нормальними, спокійними". Літак відповідав всім технічним вимогам, заявило Міноборони РФ.

Серед пасажирів були три журналісти "Першого каналу", а також журналісти телеканалів "Звезда" і НТВ. Єлизавета Глінка, відомий російський філантроп і член президентської ради з прав людини і громадянського суспільства, також перебувала в списку пасажирів, зазначає видання.

"Вік і репутація Ту-154, як і той факт, що літак вилетів з військового аеродрому з підвищеними заходами безпеки, дозволили більшості високопоставлених чиновників, які висловилися публічно, відкинути версію про теракт. Але деякі авіаційні експерти припускають - і слідом за ними деякі офіційні особи, - що тероризм не може бути виключений з огляду на раптовість, з якою зник літак, і радіус району катастрофи", - пише видання.

"Для нас найгірша версія - теракт, оскільки, якщо це так, це буде означати, що ми заплатили за Алеппо ще раз", - заявив авіаційний експерт Вадим Лукашевич.

"Ісламська держава" заявила про свою причетність до аварії в жовтні 2015 роки цивільного аеробуса, що вилетів з єгипетського курорту Шарм-еш-Шейх до Санкт-Петербурга, нагадує видання.

"Друга менш ніж за тиждень національна трагедія" - так називає The Washington Post катастрофу Ту-154 в Чорному морі. Трагедія "знову розігрувалася у всіх болісних деталях на екранах загальнонаціональних телеканалів, на неї знову відкидає тінь російське воєнне втручання в Сирії. І знову у країни більше питань, ніж відповідей", пише журналіст Девід Філіпов.

На борту перебували десятки хористів Червонопрапорного ансамблю імені Александрова, а також "відома активістка благодійної організації, яка здобула любов багатьох людей", пише автор, має на увазі Єлизавету Глінку.

"Катастрофа потрясла Росію через 6 днів після того, як російського посла у Туреччині Андрія Карлова убив у громадському місці чоловік, який після пострілів вигукував про війну в Сирії", - йдеться в статті.

Причини авіакатастрофи поки що не встановлено, продовжує автор. Хоча офіційні особи заявляли, що теракт не вважають імовірною причиною, СК РФ, який порушив кримінальну справу, розглядав усі варіанти.

Створений наприкінці 1960-х літак конструктора Туполєва ТУ-154 за останні 15 років пережив кілька катастроф, йдеться в редакційному коментарі Le Figaro.

Зовні схожий на Boeing 727, цей літак радянської розробки був одним з найбільш застосовуваним колишніми країнами Східного блоку.

"Виробництво цих машин неухильно скорочувалося, починаючи з середини 1990-х і аж до 2013 року, коли останній літак було передано російському Міністерству оборони. Всього було випущено близько тисячі ТУ-154. Віку і справному утриманню цих літаків часом приділялася недостатня увага, через що з ними часто траплялися інциденти різного роду", - наголошується в статті.

3 липня 2001 року

Літак ТУ-154 компанії "Владивосток Авіа" розбився недалеко від аеропорту Іркутська в Сибіру внаслідок помилки пілота, результат - 145 загиблих.

12 лютого 2002 року

117 осіб зустріли свою смерть в Ірані, коли ТУ-154, що виконував внутрішній рейс, розбився над гірським масивом на південному сході країни.

22 серпня 2006 року

Літак ТУ-154 російської компанії "Пулково" розбився в Україні, що призвело до загибелі 170 осіб.

15 липня 2009 року

Літак ТУ-154 іранської компанії Caspian Airlines, що виконував переліт Тегеран-Єреван, розбився на півночі Ірану; 168 пасажирів і членів екіпажу загинули.

10 квітня 2010 року

Глава польського уряду Лех Качинський і багато вищих посадових осіб країни загинули під час катастрофи ТУ-154 неподалік Смоленська, на заході Росії. Катастрофа забрала життя 96 осіб.

4 грудня 2010 року

Екстрена посадка в московському аеропорту "Домодєдово" літака ТУ-154 призвела до того, що дві людини загинули і десятки були поранені.

1 січня 2011 року

Літак ТУ-154Б компанії "Колавіа" з 116 пасажирами і 8 членами екіпажу на борту загорівся під час розбігу по злітно-посадковій смузі аеропорту Сургута, на північному сході Уралу. Три людини загинули і 40 зазнали поранень. За цим було накладено тимчасову заборону на використання моделі "Б" літаків ТУ-154.

25 грудня 2016 року

Літак ТУ-154 зник з екранів радарів о 5.25, через дві хвилини після його злету в аеропорту курорту Сочі, розташованого в муніципальному окрузі Адлера, на березі Чорного моря. Він прямував на авіабазу Хмеймім неподалік сирійської Латакії. Літак перевозив 92 пасажирів, з них 64 - учасники ансамблю Російської Армії, і вісім військових, серед яких керівник ансамблю Валерій Халілов. Ніхто не вижив.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1469 | Додав: adminA | Теги: Сирія, катастрофа літака Міноборони РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ