Сб, 2024-04-20, 12:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 8 » Хмари збираються над Тимошенко: СБУ допитує Турчинова
14:31
Хмари збираються над Тимошенко: СБУ допитує Турчинова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Служба безпеки України допитала першого заступника голови ВО "Батьківщина" Олександра Турчинова як свідка у справі про митне оформлення 11 млрд куб м природного газу, що належить, згідно з рішенням суду, швейцарському газотрейдеру RosUkrEnergo (RUE).

Турчинов перебував у будівлі СБУ в середу на допиті у слідчого близько двох годин і зараз вже покинув приміщення спецслужби, передає Інтерфакс-Україна.

"Мене викликали на допит, пов'язаний зі справою відомого RosUkrEnergo, тобто 11 млрд куб м газу, які за змовою з керівництвом НАК "Нафтогаз" фактично передали компанії RosUkrEnergo. Шкода, що замість того, щоб розслідувати цю справу, і я це відзначив у протоколі, замість того, щоб розслідувати корупцію високих посадових осіб, які фактично віддають державні ресурси компанії RosUkrEnergo, і є реальними співвласниками цієї компанії, розслідується справа проти державних чиновників, які захищали інтереси України", - сказав Турчинов після допиту.

Він підкреслив, що "чітко дав свідчення про те, що вважає дії керівництва митниці та керівництва НАК "Нафтогаз" у цих питаннях такими, що відповідають Конституції України та чинному законодавству".

Турчинов акцентував увагу на тому, що у своїх поясненнях він вказав, що всі його дії, пов'язані з цим питанням, також відповідають державним інтересам. "Мене допитували як свідка", - сказав він.

Він також додав, що йому невідомо, чи це останній допит. На сьогоднішній допит СБУ викликала Турчинова вчора, після того, як її співробітники побували у нього вдома. Він прибув до Служби безпеки на 10.00. Раніше Турчинов заявляв, що його не викликали на допити в правоохоронні органи.

Турчинов підкреслив, що в тих питаннях, які стосувалися "політичних нюансів", він скористався своїм правом не давати свідчення.

Турчинов також заявив, що не має наміру залишати територію України. На відповідне питання журналістів, він відповів: "Тільки у відрядження, в які можуть мене відправити мої колеги. Я планую вільно пересуватись по країні. І ще раз хочу сказати, що я готовий давати відповіді на будь-які запитання".

8 червня 2010 року СБУ порушила справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з винесеним у той же день рішенням Стокгольмського арбітражу, яким суд зобов'язав "Нафтогаз" повернути RUE 11 млрд кубометрів газу, а також передати 1,1 млрд кубометрів газу як компенсацію.

27 липня Державна митна служба винесла висновок, згідно з яким оформлення 11 млрд куб м природного газу, які належали швейцарському газотрейдеру RUE, на користь НАК "Нафтогаз України" у лютому 2009 року було проведено з порушенням законодавства.

На тепер у справі заарештовано екс-голову Держмитслужби Анатолія Макаренка та заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька. У липні за рішенням Печерського районного суду м. Києва також був заарештований Ігор Діденко. колишній заступник голови НАК "Нафтогаз України"

У СБУ підтвердили факт допиту Турчинова, на який він прийшов за повісткою

У Службi безпеки України пiдтверджують факт допиту першого заступника голови ВО "Батькiвщина" Олександра Турчинова в рамках кримiнальної справи за фактом завдання збиткiв державi Україна у зв'язку ухваленим рiшенням Стокгольмського арбiтражу, що зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб м газу.

"Турчинова допитали як свiдка у кримiнальнiй справi, порушенiй 8 червня за фактом розтрати посадовими особами НАК "Нафтогаз України" шляхом зловживання службовим становищем чужого майна", – сказала в середу на брифiнгу в Києвi керiвник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За її словами, Турчинов на низку запитань не дав вiдповiдей, посилаючись на 93-ту статтю Конституцiї. "Як щойно повідомив мені слідчий, Турчинов відповів на запитання, які були поставлені, але на окремі питання не дав відповіді, посилаючись на ст. 63 Конституції України (право особи не свідчити проти себе – ред.)", - сказала Остапенко, зауваживши, що подальші дії у цій справі, у тому числі стосовно можливості ще раз викликати чи не викликати Турчинова та інших осіб на допит, визначатиме виключно слідчий.

Вона також наголосила, що Турчинов прийшов на допит за повiсткою. "Повістки надсилалися йому неодноразово: тричі йому возили повістки, але не змогли вручити, а потім надіслали поштою. Напевно, він її отримав, потім зателефонував до СБУ і прийшов", - сказала Остапенко.

Остапенко спростувала iнформацiю Турчинова про те, що спiвробiтники СБУ нiбито мали намiр провести обшук у його квартирi. "Ми не ухвалювали нiякого рiшення про обшук", - сказала вона.

Сам Турчинов сьогодні перед допитом в СБУ заявляв, що повістку в Службу безпеки він не бачив. Зокрема, за його словами, у понеділок до нього додому приходили слідчі СБУ, але в дім не потрапили, тому він сам передзвонив до Служби безпеки та запропонував, що якщо є якісь питання, він може самостійно прийти та дати відповіді на них.

Однопартійці переконані, що Турчинова ще не раз викличуть на допит перед виборами

Заступник лідера фракції "БЮТ - Батьківщина" Андрій Кожем'якін прогнозує, що Олександра Турчинова ще неодноразово викликатимуть на допити, аби послабити позицію партії на місцевих вборах. Про це Кожем'якін заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам.

За словами Кожем'якіна, Турчинов добровільно погодився прийти на допит в СБУ і дати всі необхідні свідчення. За його словами, репресії будуть продовжуватися.

"Я думаю, що його ще не раз будуть допитувати. Він очолює наші штаби, і для того, щоб послабити позицію партії перед місцевими виборами, його будуть викликати в СБУ", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1213 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ