Сб, 2024-04-20, 06:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 5 » "Хресний батько": Москва завдала інформаційного удару по президенту "дружньої" Бєларусі. ВІДЕО
21:32
"Хресний батько": Москва завдала інформаційного удару по президенту "дружньої" Бєларусі. ВІДЕО
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/


Перед набуттям чинності договору про Митний союз, від підписання якого білоруський президент довгий час ухилявся, російське телебачення завдало Олександру Лукашенку подвійного удару.
У ефір телеканалу НТВ вийшов фільм "Хресний батько" зі звинуваченнями на адресу білоруського лідера - він вже потрапив у Мережу. Водночас з викриттям "останнього диктатора Європи" виступив державний телеканал Russia Today.

Білоруська делегація, яка прибула в Астану, обурена подібною образою, пише "Хартія'97". Незадоволеність висловили і в білоруському посольстві в Москві. Водночас офіційний Мінськ не поспішає сваритися з Москвою через фільм, автори якого фактично звинуватили Лукашенка в організації вбивств своїх політичних супротивників.

Зокрема, у фільмі НТВ мовиться про загадкову смерть віце-спікера парламенту Бєларусі Геннадія Карпенка, викрадання і вбивства колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Захаренка, віце-спікера парламенту, колишнього керівника Центрвиборчкому Віктора Гончара, журналіста Дмитра Завадського, бізнесмена і громадського діяча Анатолія Красовського. Журналісти включили в репортаж архівні інтерв'ю з викраденими опозиціонерами і їхніми родичами, які безпосередньо звинувачують у всьому цьому владу країни.

Крім того, розповідається про те, що Росія віддавала мільярди на підтримку режиму Лукашенка. Наводяться також висловлювання білоруського президента про те, що він хвалить Гітлера і збирається орієнтуватися на Німеччину 1930-х років у плані державного устрою. У самій Бєларусі фільм не був показаний, зате його вже виклали в Мережу.

Безліч питань виникає навіть не за змістом фільму, а з приводу вибору часу для його трансляції. Білоруська делегація сприйняла це як навмисний тиск.

"Деякі російські телеканали, які тільки номінально є незалежними, але насправді всім відомо, як і ким вони управляються, фактично вилили відро бруду на главу держави і Бєларусь у спробі чинити безпрецедентний інформаційний тиск", - заявило джерело в делегації агентству БелТА.

Білоруські чиновники і дипломати не сумніваються, що за цим фільмом стоїть вище керівництво Росії.

"Чорний піар і брехня щодо Бєларусі виглядають цілком організовано. Це тим більше дивно, враховуючи те, що нас запрошують бути союзниками і партнерами в Митному союзі", - наголосило джерело.

На думку білоруської сторони, цей крок украй недалекоглядний з боку російської влади, оскільки режисери ставлять у незручне положення, в першу чергу, свого президента Дмитра Медведєва. У посольстві Бєларусі в Москві висловили надію, що цей фільм не відображає офіційної позиції Росії, сказав пресс-аташе Віталій Сливка в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

"Висувати такі блюзнірські звинувачення на адресу глави держави - неприпустимо і злочинно. Це домисли, які не мають під собою підґрунтя, і набору коментарів, які з контексту викинули. Сумно, що це було показано в прайм-тайм на федеральному каналі", - наголосив Сливка.

Втім, варто зазначити, що весь свій гнів представники Бєларусі виливають на адресу НТВ, хоча цей канал був не єдиним, хто обрушився з критикою на голову сусідньої дружньої держави. Телесюжет під назвою "Останній диктатор Європи" вийшов напередодні на телеканалі Russia Today.

У ньому також показали всі гріхи Лукашенка, на які весь цей час Росія чомусь закривала очі. Одним із лейтмотивів обох роликів є те, що білоруський лідер нібито зрадив свого найближчого союзника і партнера.

"До останнього часу відносини між Москвою і Мінськом були дружніми. Проте складається враження, що в голові Лукашенка щось переклинило. І тепер його колишні союзники - номер один у списку його головних ворогів", - мовиться в сюжеті. У провину ставиться "флірт із Заходом" і агресія у бік Росії.

Тим часом російська громадськість була здивована показаним на НТВ фільмом нітрохи не менше білоруської. ЗМІ в РФ висловлюють свої припущення щодо причин появи подібних телерепортажів. Мабуть, переважеє думка, що подібний "чорний піар" пов'язаний з прийдешніми виборами президента Бєларусі і є свого роду натяком на те, що Росія, яка весь цей час підтримувала Лукашенка, більше цього робити не буде.

Нагадаємо, що в п'ятницю Кодекс Митного союзу між трьома країнами набув чинності. Перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив, що єдиний економічний простір повинен запрацювати з 1 січня 2012 року. Митні збори на нафту і нафтопродукти будуть зняті для Бєларусі після підписання і ратифікації Мінськом усього пакету документів про створення Єдиного економічного простору.

"У нього не залишилися ніяких козирів на руках, гра почала очікувано наближатися до кінця", - заявив керівник аналітичного центру "Стратегія" Леонід Заїко. Підтримка Росії щодо скасування мит на нафту є основною метою Лукашенка перед прийдешніми виборами, оскільки "для нього на цьому будується економічне і соціальне благополуччя", наголосив білоруський політолог, декан факультету політології Європейського гуманітарного університету Віктор Мартинович.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1096 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ