Чт, 2024-03-28, 14:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 9 » Хроніка банкрутства "АероСвіту". Компанія і далі скасовує рейси
12:31
Хроніка банкрутства "АероСвіту". Компанія і далі скасовує рейси
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

4 січня 2013 року Господарський суд Київської області розпочав провадження у справі про банкрутство однієї з найбільших українських компаній-авіаперевізників – "АероСвіту". Однак проблеми почалися ще задовго до цього.

Так, у березні 2012 року українські ЗМІ повідомили, що від травня 2011 року в "АероСвіту" перед аеропортом "Бориспіль" назбиралися "багатомільйонні борги". Відтак було оголошено про припинення обслуговування 20 рейсів цієї компанії, зокрема до Афін, Москви, Сімферополя тощо.

Інформацію про заборгованість перед аеропортом підтвердило джерело в наглядовій раді "АероCвіту". За його словами, борги перед партнерами були зумовлені збитками "АероСвіту" і несприятливою кон'юнктурою на ринку авіаперевезень. Водночас у компанії запевняли, що причиною затримки став технічний збій. Згідно з офіційною версією, оплату було зроблено напередодні.

Проте через кілька днів – 19 березня, - вже Украерорух повідомив, що через заборгованість припиняє обслуговування окремих рейсів компанії Ігоря Коломойського, зокрема до Риму та Дубаю. Того ж дня "АероСвіт" оголосив про досягнення домовленості, відповідно до якої авіарейси не скасовано, а необхідні проплати буде здійснено найближчим часом.

Згодом в авіакомпанії виникали технічні проблеми з міжнародними рейсами. Так, у травні було скасовано рейс із Нью-Йорка (авіакомпанія згодом повідомила про технічні несправності в літаку), на початку червня скасували рейс зі Стокгольма, у липні виникли проблеми з двома літаками у Тбілісі.

Вже в серпні Генеральна прокуратура України висунула позов "АероСвіту" про стягнення заборгованості перед спеціалізованим фондом Державної авіаційної служби України.

На початку грудня 2012 року в "АероСвіту" виникли нові проблеми. Так, 5 грудня Національний аеропорт "Мінськ" (Бєларусь), заявив, що рейси авіакомпанії скасовуються кілька днів поспіль.

Водночас російський аеропорт "Шереметьєво" заявив, що з 10 грудня планує призупинити обслуговування рейсів української компанії через заборгованість з оплати послуг аеровокзалу та послуг наземного обслуговування рейсів. Росавіація повідомила, що борг перевізника за аеронавігаційне обслуговування перевищує 1,2 млн доларів.

7 грудня український перевізник заявив, що розрахувався з Росавіацією за аеронавігаційні послуги. Борги перед летовищами залишилися.

8 грудня міжнародний аеропорт Шереметьєво" звернувся в Арбітражний суд Московської області з позовною заявою до приватного акціонерного товариства "Авіаційна компанія "АероСвіт" про стягнення заборгованості на загальну суму близько 92 млн рублів. Українська компанія повідомила, що не отримувала жодних повідомлень від судових органів щодо позову.

10 грудня Росавіація ухвалила рішення про припинення аеронавігаційного обслуговування всіх рейсів української авіакомпанії "АероСвіт". Було підкреслено, що "АероСвіт" не виконала взятих зобов'язань з погашення заборгованості за надане аеронавігаційне обслуговування і не використовувала надану їй можливість повністю розрахуватися з російським провайдером аеронавігаційних послуг.

Вже 13 грудня авіаперевізник рапортував про часткове відновлення польотів до Росії. Зокрема, було відновлено рейси до Санкт-Петербурга, Калінінграда та Ростова-на-Дону. Переговори з "Шереметьєво" тривали.

18 грудня в "АероСвіті" оголосили про скорочення штату і витрат через "галузеву кризу". Згідно з повідомленнями прес-служби компанії, працівники отримували попередження про звільнення у зв'язку з реорганізацією, "що відповідає законодавству України".

21 грудня ЗМІ повідомили, що компанія Коломойського віддасть частину своїх авіарейсів "Міжнародним авіалініям України" (МАУ). Прес-секретар МАУ Євгенія Сацька розповіла, що навесні 2013 року МАУ зможе виконувати рейси на 28 нових міжнародних напрямках, які зараз закріплені за її конкурентом. Серед них - до Копенгагена, Стокгольма, а також рейси з Тель-Авіва в Донецьк, Одесу, Дніпропетровськ, Харків, Львів, Сімферополь та інші міста.

4 січня вже 2013 року стало відомо, що Господарський суд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт"", почав провадження у справі про її банкрутство. У постанові суду зазначалося, що на 27 грудня 2012 року авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн, а згідно із даними балансу на 30 вересня 2012 року загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд грн.

Того ж дня аеропорт "Бориспіль" знову призупинив обслуговування рейсів авіакомпанії через "порушення фінансової дисципліни".

Крім того, 4 січня у Варшаві (Польша), через борги компанії було затримано літак, що здійснював рейс за маршрутом Київ - Варшава - Київ. 6 січня громадяни України, що перебували на борту, були доставлені на Батьківщину.

5 січня через затримання літака авіакомпанії "АероСвіт" в міжнародному аеропорту міста Стокгольм у скрутній ситуації опинились близько 40 громадян України, яких 5-6 січня за сприяння посольства України в Швеції вдалося відправити в Україну.

6 січня через "АероСвіт" у в міжнародному аеропорту Тель-Авіва "Бен-Гуріон" застрягли 54 пасажири-українці. Тоді ж таки через скасування рейсу Київ - Ташкент - Київ 80 пасажирів не змогли вилетіти з Ташкента. Того ж дня у Стокгольмі проблеми виникли в іще однієї групи українських громадян, які мали вилетіти до Києва літаком "АероСвіту".

7 січня у міжнародному аеропорту в’єтнамського міста Хошимін через заборгованість компанії "АероСвіт" перебували в очікуванні майже 200 громадян України.

8 січня аеропорт "Бориспіль" повідомив про скасування 17 рейсів авіакомпанії – як внутрішніх, так і міжнародних. Також 8 січня ЗМІ повідомили, що Німеччина та Великобританія заявили, що не обслуговуватимуть і не надаватимуть аеронавігаційних послуг компанії "АероСвіт".

"Служба контролю за навігаційними оплатами (Central Route Charges Office), яка є структурною одиницею Eurocontrol, поінформувала інституції, які відповідають за управління повітряним рухом в європейських країнах, про борги "АероСвіту". Це призвело до відповідних рішень Німеччини та Великої Британії", - повідомило джерело, наближене до Європейської агенції з безпеки аеронавігації.

У прес-службі відомства поки що не підтвердили, але й не спростували цієї інформації.

Втім, у "АероСвіті" заявляють, що компанія не є банкрутом і готова виконувати свої поточні зобов’язання. А проблеми із затримками рейсів були викликані неправдивими повідомленнями у ЗМІ.

"Рішення аеропортів і хендлінгових компаній було спровоковано спотвореною інформацією в низці інтернет-видань про нібито визнання "АероСвіту" банкрутом. Контрагенти, згідно із їхніми запитами, побоювалися припинення українським перевізником оперування та розрахунків за надане обслуговування. У цьому зв'язку "АероСвіт" надіслав усім компаніям- партнерам письмове повідомлення про намір продовжити оперування та виконання своїх поточних зобов'язань", - йдеться в повідомленні компанії.

В авіакомпанії також зазначили, що звернення до господарського суду Київської області із заявою про порушення справи про банкрутство спрямовано на запуск процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

"Аеросвіт" скасував сьогодні рейси з Праги і Єревана до Києва

Українська авіакомпанія "Аеросвіт" сьогодні, 9 січня, скасувала кілька рейсів. Як повідомляє онлайн-табло на сайті київського летовища "Бориспіль", скасовано рейс до Єревану, запланований на 12.50, пише Ukranews.

Затримуються рейси перевізника з Києва в Баку і на Гоа. При цьому кілька літаків компанії з Києва до Москви вранці все ж вилетіли.

Тимчасом увечері скасовано рейси з Праги і Єревана до Києва, затримуються рейси з Астани, Нью-Йорка, Бангкока, Тель-Авіва. Дані онлайн-табло київського аеропорту постійно оновлюються.

Зазначимо, зараз рейси авіакомпанії скасовуються по всьому світу, в аеропортах застрягли сотні пасажирів.

Довідка

"АероСвiт" засновано у 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль". Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй. Оперує флотом у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, зокрема вiсьмома далекомагiстральними Boeing 767 i 20 середньомагiстральними Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 i ATR-72.

Одним з власників компанії є Ігор Коломойський.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1656 | Додав: adminA | Теги: Хроніка банкрутства АероСвіту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ