Пт, 2024-03-29, 06:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 18 » "Хтось повинен бути мудріший" - ЛАД засудила Ізраїль за атаки
14:51
"Хтось повинен бути мудріший" - ЛАД засудила Ізраїль за атаки
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Екстрене засідання міністрів закордонних справ країн-членів Ліги арабських держав (ЛАД) в Каїрі рішуче засудило дії Ізраїлю в секторі Газа і ухвалило рішення про перегляд своїх відносин з Ізраїлем, повідомляє http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

Міністри країн ЛАД домовилися, що слід переглянути свою ініціативу, відому як "мир в обмін на землі", висунуту ще в 2002 році. Вона передбачає дипломатичне визнання Ізраїлю і забезпечення миру в обмін на виведення Ізраїлем своїх військ з окупованих арабських територій.

На нараді було підкреслено, що слід переглянути "корисність дотримання зобов'язань арабських країн в галузі мирної ініціативи в якості стратегічного вибору".

Разом з тим, як заявив журналістам один з арабських дипломатів, це не стосується мирних договорів, раніше укладених з Ізраїлем Єгиптом і Йорданією.

Генеральний секретар ЛАД Набіль аль-Арабі має намір в неділю, 18 листопада, відвідати сектор Газа, щоб "продемонструвати солідарність з палестинським народом".

Як повідомив журналістам 18 листопада заступник радника президента США з національної безпеки Бен Родс, президент Барак Обама і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху знаходяться в постійному контакті і вважають за необхідне домогтися деескалації напруженості в регіоні.

Проте Родс підтвердив позицію Вашингтона, озвучену 15 листопада: "Ми вважаємо, що головною причиною конфлікту стали ракетні обстріли Ізраїлю з сектора Газа".

"Ми вважаємо, що в Ізраїлю є право на самооборону, і він прийме самостійне рішення, що стосується його тактики в зв'язку з цим", - підкреслив він, відповідаючи на запитання про можливість наземної операції Ізраїлю в секторі Газа.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус має намір в неділю, 18 листопада, відвідати Єрусалим, Тель-Авів і палестинські території для пошуку можливого дипломатичного вирішення конфлікту. Він планує зустрітися з главою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Тим часом, за повідомленнями, що надходять, вранці в неділю, 18 листопада, Ізраїль продовжив завдавати авіаційних та артилерійських ударів по сектору Газа.

Кораблі ВМС Ізраїлю інтенсифікували артобстріл території, журналісти зафіксували не менше шести залпів корабельних гармат за 20 хвилин.

Ізраїльська авіація завдала удару по медіа-центру в Газі, в результаті є постраждалі.

Протягом суботи, 17 листопада, в результаті нальотів ізраїльської авіації загинули 16 палестинців, таким чином, кількість жертв ізраїльських ударів по Газі перевищила 45 осіб, серед них - шестеро дітей, понад 450 палестинців отримали поранення.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, що знаходиться в Каїрі, заявив, що "рано чи пізно, буде пред'явлений рахунок за вбивства в Газі беззахисних дітей".

Президент Єгипту Мохаммед Мурсі на прес-конференції в Каїрі після переговорів з Ердоганом заявив, що є підстави говорити про швидке припинення вогню між Ізраїлем і бойовиками угрупування ХАМАС в секторі Газа, проте "немає жодних гарантій".

Разом з тим, палестинські бойовики в неділю, 18 листопада, відновили обстріл території Південного Ізраїлю з сектора Газа. Одна з ракет прямим попаданням зруйнувала чотириповерховий житловий будинок в ізраїльському місті Ашкелон, пробивши дах і "прошивши" будівлю до другого поверху, стверджують очевидці.

За повідомленням http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21, у результаті потрапляння ракети "Град" двох осіб легко поранено, їм надається допомога. Також медики надають допомогу декільком шокованим очевидцям.

Другою ракетою, що упала, було знищено кілька припаркованих біля будинку машин. Ще дві ракети, випущені з Ашкелону, були збиті "Залізним куполом".

Повідомляється, що з "Гази" продовжують обстрілювати різні райони півдня Ізраїлю: Хоф Ашкелон, Ешколь, Сдот Негев, Шаар а-Негев, Шафір і Ашдод. Випущені десятки ракет, повідомлень про постраждалих не надходило. "Залізний купол" збив у районах Ашдода, Ган Явне і Кирьят-Малахі п'ять "градів".

Обстановку на Близькому Сході, де тривають бомбардування сектора Газа й ракетні обстріли ізраїльської території, обговорять у понеділок, 19 листопада, у Брюсселі міністри закордонних справ 27 країн-членів Євросоюзу.

Як повідомлялося, з 14 листопада армія оборони Ізраїлю продовжує антитерористичну операцію "Хмарний стовп" в секторі Газа. За 14-17 листопада палестинські терористи випустили 760 ракет по Ізраїлю, а Ізраїль завдав ударів по 950 цілям у секторі Гази.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: лад, Ізраїль за атаки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ