Сб, 2024-04-20, 00:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 10 » Кібератаки РФ хочуть розслідувати за зразком терактів 11 вересня
13:50
Кібератаки РФ хочуть розслідувати за зразком терактів 11 вересня
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Члени Конгресу США від Демократичної партії закликали створити незалежну комісію з розслідування кібератак, які приписують Росії, за зразком тієї, яка розслідувала теракти 11 вересня 2001 року, повідомляє агентство Reuters.

Автори ініціативи запропонували ухвалити "Закон про захист нашої демократії", що дозволяє створити комісію, що складається з 12 представників Республіканської і Демократичної партій. При цьому члени цього незалежного органу не повинні бути членами Конгресу, пише NEWSru.com.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн, а також сенатори-демократи Бен Кардін і Роберт Менендес заявили, що внесуть до Конгресу проект "всеосяжних" санкцій щодо Росії через її спроби вплинути на вибори в США 2016 року.

Уряд Сполучених Штатів оприлюднив лише частину розслідування щодо втручання Росії у процес президентських виборів у США для того, щоб не вказати на свої розвідувальні джерела та методи, за допомогою яких була отримана ця інформація. Таке пояснення дав у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Не думаю, що повинні виникати здивування через те, що в незасекреченій частині цілком таємних оцінок та доповідей ми охороняємо наші джерела і методи", - підкреслив Кірбі, відповідаючи на критику російської журналістки щодо відсутності конкретних доказів в оприлюдненої доповіді.

Він нагадав, що все розвідувальне співтовариство США "дійшло одного висновку", в тому числі під час повторних перевірок.

"Минулого тижня відбулися публічні слухання щодо цих висновків", - зауважив представник Держдепу, підкресливши, що після цього представників розвідки заслухали в закритому режимі.

Водночас, за словами Кірбі, розвідувальне співтовариство США самостійно визначає, яку інформацію розкривати для публічного оголошення.

Речник Держдепартаменту США також підкреслив, що рішення нинішньої адміністрації запровадити санкції проти Росії засновується на достовірних відомостях, отриманих "від усіх 17 розвідувальних відомств". Він вкотре підкреслив, що Росія втрутилась у виборчий процес у Сполучених Штатах.

Раніше повідомлялося, що з пропозицією запровадити нові санкції проти Росії виступили Джон Маккейн і його соратник по партії сенатор Ліндсі Грем. Зазначалося, що нові санкції стосуватимуться фінансового та енергетичного секторів російської економіки.

Нагадаємо, Сполучені Штати 29 грудня минулого року в зв'язку з кібератаками з боку Росії оголосили про запровадження санкцій стосовно деяких російських компаній, Федеральної служби безпеки та Головного управління Генштабу ЗС РФ. Американська влада також вислала 35 російських дипломатів і повідомила про закриття двох об'єктів, що належать Росії, в штатах Нью-Йорк і Меріленд.

Незасекречену версію доповіді про ймовірне втручання Росії у вибори в США американська розвідка оприлюднила 6 січня. У документі йшлося про те, що розвідка США "з високою часткою впевненості" вважає, що президент РФ Володимир Путін розпорядився організувати кампанію втручання у вибори президента США. За версією Вашингтона, російське керівництво намагалося дискредитувати кандидата від демократів Хілларі Клінтон і створити умови для перемоги республіканця Дональда Трампа.

У Москві неодноразово відкидали причетність російської влади до кібератак. Напередодні прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва, мовляв, "втомилася від звинувачень".

"У нас спостерігається серйозна втома від цих звинувачень. Це нагадує в повний зріст полювання за відьмами. Ми розуміємо, що наші американські колеги в різні етапи проходили такі етапи полювання за відьмами", - сказав журналістам представник Кремля.

Пєсков також зазначив, що в Кремлі не побачили в доповіді доказів провини Росії. За його словами, "абсолютно не підкріплені нічим голослівні звинувачення звучать на досить аматорському емоційному рівні, який навряд чи, напевно, можна застосувати до високопрофесійної роботи висококласних спецслужб".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 617 | Додав: adminA | Теги: зразок терактів 11 вересня, Розслідування, кібератаки РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ