Пт, 2024-03-29, 17:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 23 » Клінтон підтримала Тимошенко, але Захід реагує мляво
11:00
Клінтон підтримала Тимошенко, але Захід реагує мляво
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Гілларі Клінтон продовжує наполягати на негайному звільненні екс-прем'єра Юлії Тимошенко, повідомляє сайт "Батьківщини".

"Я з великим занепокоєнням стежу за Вашою ситуацією і хочу ще раз запевнити, що Сполучені Штати виступають за Ваше негайне звільнення", - йдеться в листі Клінтон до Тимошенко, яке було передано в середу через посла США в Україні Джона Теффта.

"Я сподіваюся, що новий рік принесе нові перспективи Вашого звільнення і бажаю Вам одужання", - зазначила держсекретар США у своєму листі.

Крім того, Клінтон запевнила, що "Сполучені Штати залишаються відданими ідеї допомоги Україні в досягненні її мети щодо перетворення в сучасну і заможну європейську демократію".

Опозиція розповіла про тортури над Тимошенко та Луценком європейському омбудсмену

Ситуація з Юлією Тимошенко буде відображена в щорічній доповіді уповноваженого Ради Європи з прав людини, повідомляє заступник керівника української делегації в ПАРЄ Сергій Соболєв за підсумками зустрічі з Комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужніксом.

За словами Соболєва, на зустрічі представники української опозиції від парламентських фракцій "Батьківщина" і УДАР розповіли про істотне погіршення ситуації з дотриманням прав людини в Україні як щодо звичайних громадян, так і опозиції".

Також Соболєв зазначив, що українські парламентарії повідомили про знущання і тортури над Юлією Тимошенко і жінками-депутатами, які приєдналися до акції громадянської непокори.

"Опозиціонери розповіли про критичний стан здоров'я Юрія Луценка і про спроби фізичного знищення лідерів української опозиції", - відзначає прес-служба політсили.

Підкреслюється також те, що за словами Соболєва, уповноваженого ПАРЄ поінформували про останню кримінальну справу у відношенні Юлії Тимошенко і на основі фактів вказали на пряму зацікавленість у цій справі Генпрокурора Віктора Пшонки та його заступника Рената Кузьміна, а також тих фінансових кланів, які після смерті Євгена Щербаня отримали всю його власність".

Під час зустрічі також порушувалися питання порушення прав на мирні зібрання та свободу волевиявлення, винесення несправедливих судових вироків. Також уповноваженій ПАРЄ з прав людини було передано аналіз ситуації з погіршенням свободи слова в Україні.

Експерт: Захід поки що в шоці від ситуації з Тимошенко

Ситуація довкола екс-прем'єра Юлії Тимошенко погіршить відносини із Заходом. Можливо багатьох на Заході переконає, що декларації про європейську інтеграцію для нинішньої української влади є лише риторикою, і аж ніяк не є справжньою метою. Таку думку висловив в коментарі експерт із міжнародних питань Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, пише Gazeta.ua.

Говорячи про те, наскільки вплине ситуація довкола Тимошенко, щодо причетності до вбивства Євгена Щербаня, на стосунки України із Заходом, політолог зазначив: "Негативно. Однозначно буде мати негативний вплив".

"Оскільки протягом двох років в усіх світових медіа було сформовано відношення та громадську думку до політичних переслідувань в Україні про те як вони переходять із звинувачення до зловживання владою, то це, м'яко кажучи, лягає на негативний грунт" , - розповів він. Окрім того, експерт зауважив, що заява генерального прокурора Пшонки "більше дискредитує українську владу, аніж Тимошенко".

"Звичайно, що це погіршить відносини і можливо багатьох на Заході переконає, що декларації про європейську інтеграцію для нинішньої влади є лише риторикою і аж ніяк не є справжньою метою" - підкреслив експерт. Відповідаючи на питання про те які реальні кроки варто очікувати від Заходу стосовно України, Горбач сказав: "Чесно кажучи не знаю. Думаю, що певний час вони будуть в шоці від всього цього і будуть обдумовувати, що їм робити".

"Думаю, що саміт в Брюсселі все ж таки відбудеться, але на такому негативному інформаційному тлі. Можна не чекати вже від нього позитивних рішень та результатів. Принаймні, якщо нещодавно можна було від цього саміту очікувати оголошення дати підписання Угоди про Асоціацію, що було б позитивним сигналом, то думаю зараз буде лунати більше застережень", - переконаний Горбач.

Зокрема, міжнародний аналітик зауважив що негативні наслідки це матиме не лише для влади але й для всієї країни: "Не будуть інвестори вкладати гроші, не буде МВФ надавати кредитів, або надавати інвесторам сигнали, що з Україною можна співпрацювати".

"Але українська влада на це не зважає. Всі ці дії є підтвердженням, що справжньою метою в зовнішньому політичному аспекті для української влади не європейська не євразійська інтеграція. Їхня справжня мета - самоізоляція і пролонгація свого перебування при владі", - резюмував експерт.

Як відомо, 18 січня на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня в 1996 році, а Тимошенко вручене повідомлення про підозру її в організації навмисного вбивства з корисливих мотивів разом з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Він також відзначив, що справа про вбивство Щербаня й кримінальна справа про розкрадання бюджетних коштів для виплати боргів ЄЕСУ перед Мінооброни РФ об'єднані в одне провадження. Український уряд уже почав виплачувати Міноборони РФ борг, на цей час уже виплачено 15 мільйонів гривень.

19 січня захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що президенту України Віктору Януковичу було вигідно вбивство депутата Євгена Щербаня.

Довідка

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі.

Щербань, його дружина й механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув’язнення вбивцю депутата Вадима Болотських. Син Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко й Павла Лазаренка до вбивства його батька. Тимошенко й Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1752 | Додав: adminA | Теги: ЗАХІД, Тимошенко, Клінтон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ