Чт, 2024-04-18, 07:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 4 » КНДР і США домовилися про двосторонні переговори
10:18
КНДР і США домовилися про двосторонні переговори
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Домовленість про проведення двох офіційних зустрічей з питань, пов'язаних з відновленням шестисторонніх переговорів з ядерної проблеми Корейського півострова, була досягнута між Пхеньяном і Вашингтоном, повідомляє NEWSru.com.

"Північна Корея і США досягли домовленості про проведення двох офіційних зустрічей до відновлення шестисторонніх переговорів з ядерної проблеми КНДР", - передає північнокорейське агентство "Ренхап".

За даними китайських ЗМІ, американська сторона висунула три пропозиції: зустрічі проводяться до відновлення багатобічних переговорів; спецпредставник США з Північної Кореї Стівен Босуорт відвідує Пхеньян і зустрічається з першим заступником міністра закордонних справ КНДР Кан Сок Джу; КНДР дотримуватиметься положень спільної заяви від 19 вересня 2005 року, в найкоротші терміни відмовиться від своїх ядерних програм і відновить свою участь у Договорі про нерозповсюдження ядерної зброї.


Якщо з першими двома пропозиціями північнокорейська сторона погодилася, то "висловила незгоду з третьою, висловивши готовність обговорювати питання про денуклеаризацію Корейського півострова в рамках шестисторонніх переговорів", указує Ренхап.

Іноземні ЗМІ повідомили в середу, що Кан Сок Джу наразі перебуває в Пекіні і проводить консультації з китайською стороною. У спільній заяві від 19 вересня Північна Корея пообіцяла відмовитися від своєї ядерної програми в обмін на економічні і дипломатичні преференції.

В той же час офіційний представник держдепартаменту США Іан Келлі заявив на пресс-брифінгу у вівторок, 3 листопада, що виробництво Північною Кореєю збройного плутонію є порушенням узятих на себе цією країною міжнародних зобов'язань і резолюцій ООН.

"Виробництво плутонію, зрозуміло, йде врозріз із заявами самої Північної Кореї у 2005 році і порушує резолюції Радбеза ООН", - сказав Келлі.

Він також додав, що США як і раніше розраховують на відновлення шестисторонніх переговорів з КНДР, завданням яких є повна денуклеаризація Корейського півострова.

У квітні 2009 року Пхеньян вийшов з шестистороннього переговорного процесу після засудження Радою безпеки ООН запуску КНДР ракети великого радіусу дії. Одночасно він приступив до відновлення роботи свого ядерного реактора в Йонбені, який був зупинений в обмін на постачання учасниками шестисторонніх переговорів в КНДР 1 млн т мазуту.

Днями Пхеньян повідомив про отримання збройного плутонія. КНДР, згідно з наявними оцінками, має у своєму розпорядженні плутоній в кількості, достатній для виготовлення не менше шести ядерних боєприпасів.

Північна Корея: проблем у сфері релігії в країні нема

Паралельно зі згодою на переговори Пхеньян оголосив про "серйозну політичну провокацію", здійснену Держдепом США. Так там розцінили доповідь про свободу віросповідання в КНДР. Позиція Пхеньяну відображена у статті, опублікованій сьогодні в центральній газеті народної республіки "Нодон сінмун".

Як підкреслюється у матеріалі, "США говорять про якусь "проблему у сфері релігії" в нашій країні зовсім не тому, що їх дійсно цікавить життя вірян, а для того, щоб заплямувати репутацію республіки, ізолювати і задавити нас".

Проте, як стверджують у Пхеньяні, "спроби знищити народну республіку подібним безґлуздим наклепом абсолютно безґлузді".

У опублікованій 26 жовтня доповіді держдепартаменту США про свободу віросповідання у країнах світу КНДР включена в число держав, релігійна ситуація в яких викликає у Вашингтона "особливу заклопотаність". КНДР потрапляє в цей "чорний список" вже дев'ятий рік поспіль.

"У КНДР відсутня справжня свобода віросповідання", - говориться в документі держдепартаменту США, - "уряд країни різко обмежив релігійне життя, за винятком тієї діяльності, яка строго контролюється офіційними органами". Крім того, у доповіді згадується, що, "за наявними даними, від 150 до 200 тис людей перебувають у таборах для політв'язнів, причому деякі потрапили туди через свої релігійні переконання".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1414 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ