Сб, 2024-04-20, 13:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 28 » Коаліція має намір збільшити чисельність військ в Афганістані
16:21
Коаліція має намір збільшити чисельність військ в Афганістані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Міжнародна коаліція має намір збільшити чисельність своїх військ в Афганістані до квітня 2010 року до 135 тисяч військовослужбовців.
Про це повідомив в четвер, 28 січня, прем'єр-міністр Великої Британії Гордон Браун, відкриваючи в Лондоні міжнародну конференцію з Афганістану, передає РИА "Новости".

За його словами, паралельно буде збільшена чисельність афганської поліції - до 109 тисяч людей до жовтня 2010-го і до 134 тисяч - до жовтня 2011 року. Також буде збільшена чисельність національної армії Афганістану до 134 тисяч військовослужбовців. Таким чином, поступово загальна кількість внутрішніх сил безпеки буде доведена до 300 тисяч.

Британський прем'єр підкреслив, що конференція, що відкрилася в британській столиці, має показати всім учасникам готовність Афганістану посилюватися, а міжнародних сил - сприяти уряду країни у відновленні, а також поступово переводити контроль над країною владі країни.

"Афганістан став сильніший у боротьбі з тероризмом, а це означає, що ми скоро зможемо повернутися додому", - сказав Браун.

На міжнародній конференції з Афганістану учасники обговорюють шляхи зміцнення позицій місцевої влади, боротьбу з корупцією, інтеграцію в мирне життя колишніх прихильників руху "Талібан", а також графік передачі міжнародними силами контролю за безпекою в країні афганським військовослужбовцем. Основна ідея Заходу - створити фонд для повернення талібів до мирного життя.

У конференції беруть участь генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, президент Афганістану Хамід Карзай, прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, держсекретар США Хілларі Клінтон, а також голови зовнішньополітичних відомств семи десятків країн світу.

Генсек ООН відзначив, що врегулювання ситуації в Афганістані - тривалий і складний процес. Він закликав учасників зустрічі об'єднати зусилля всіх учасників досягнення врегулювання в цій країні і проявити в цій справі відповідальність. Основні зусилля, на думку генсека, необхідно направити на боротьбу з корупцією і наркобізнесом, які гальмують решту зусиль, що робиться міжнародним співтовариством для нормалізації ситуації в Афганістані \.

Гордон Браун також заявив, що не чекає стрімкого поліпшення ситуації в Афганістані. Проте, на відміну від генсека ООН, він приділив велику увагу питанням безпеки.

За словами Брауна, 2009 рік був украй важким для військ міжнародної коаліції: тільки одна Велика Британія за минулих 12 місяців втратила в Афганістані більше 100 людей убитими. "Афганська місія має життєво важливе значення для національної безпеки кожної окремої країни, для стабільності цього найважливішого регіону і для безпеки світу в цілому", - підкреслив глава британського уряду.

Передача міжнародними силами контролю за безпекою над країною безпосередньо афганській владі має початися вже в нинішньому році, повідомив Браун. Він висловив надію, що до початку наступного 2011 року сили міжнародної коаліції зможуть передати Кабулу контроль за п'ятьма афганськими провінціями.

Крім того, як оголосив Браун, провідні держави світу створять фонд з реінтеграції, який надаватиме фінансову допомогу афганській владі для залучення бойовиків руху "Талібан" в мирне життя Афганістану.

Президент Афганістану Хамід Карзай назвав боротьбу з корупцією в країні пріоритетним завданням свого другого президентського терміну. "Боротьба проти корупції - мій ключовий пріоритет на другий термін", - відзначив Карзай, виступаючи на лондонській міжнародній конференції з Афганістану.

Він пообіцяв додати додаткові повноваження державним органам по боротьбі з корупцією. "Ми каратимемо тих, хто здійснює акти корупції, і винагороджувати тих, хто цієї практики уникає", - завірив афганський президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1245 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ