Пт, 2024-03-29, 13:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 16 » Комісія НАЗК може зірвати "безвізовий" процес
11:16
Комісія НАЗК може зірвати "безвізовий" процес
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Президент України Петро Порошенко 15 березня під час зустрічі з представниками комісії з обрання членів Національної агенції з питань протидії корупції підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році". Про це повідомили у прес-службі глави держави.

"У 2016 році цей Закон вступає в дію. Заповнювати чиновники будуть декларації в 2016 році, і відповідальність буде наступати в 2016 році. У вашій присутності я підписую цей закон", - сказав президент.

Глава держави підкреслив, що всі закони та зміни, які входять до "безвізового пакету", важливі для України та спрямовані на боротьбу з корупцією.

У свою чергу голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський, який також був присутній на зустрічі, привітав ухвалення закону, зазначивши, що до напрацювання цього документа були залучені експерти Європейської Комісії.

Нагадаємо, Рада 15 березня ухвалила із пропозиціями Порошенка закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році".

Ухвалення такого документу є умовою надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського Союзу.

Порошенко закликав комісію НАЗК призначити членів агенції, але та його не послухалась

Порошенко зустрівся з представниками комісії з обрання членів Національного агентства з питань протидії корупції та закликав їх проголосувати і призначити двох членів, "оскільки це залишається останньою невиконаною вимогою для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму".

Звертаючись до присутніх, Порошенко підкреслив: "Я вам не називаю жодного прізвища, я не знаю, хто і за ким стоїть. Впевнений в тому, що представник, якого я призначив, займає абсолютно проукраїнську позицію, так як і кожен з вас. На сьогоднішній день проукраїнська позиція полягає в тому, щоб у нас до ранку було (обрано) два члени НАЗК, щоб я у Брюссель полетів з вашим протоколом".

Президент зазначив, що Україна 7 років йде до запровадження безвізового режиму з боку ЄС, і зараз Україна в безвізовому питанні має підтримку Європейської Комісії.

"Вони нам довіряють. І принципова позиція - не підірвати цю довіру", - заявив він.

Президент наголосив на неприпустимості сценарію, коли члени Комісії не домовилися з приводу кандидатур, і в результаті буде оголошений новий конкурс.

Пізніше стало відомо, що комісія з обрання членів НАЗК на засіданні вночі проти середи не змогла проголосувати за жодну з відібраних ними раніше кандидатур в Агентство і оголосила перерву в засіданні до 12.00 середи, передає "Українська правда".

В ході засідання в Міністерстві юстиції України в середу вночі члени комісії по черзі обговорювали кожного з 9 кандидатів, що залишилися, і голосували за їхнє обрання членом НАЗК, проте жодна з кандидатур не набрала необхідних 6 голосів членів комісії.

Після короткого обговорення підсумків першого туру голосування, комісія провела повторне голосування, однак з тим же нульовим результатом.

З огляду на відносну незмінність результатів голосування по кожній з кандидатур, члени комісії почали дискутувати щодо доцільності продовження засідання вночі і було озвучено пропозицію оголосити перерву до 9.00 середи, однак і вона не здобула підтримки.

Близько 2.00 середи члени комісії вирішили оголосити перерву в засіданні до 12.00 середи, 16 березня, і розійшлися.

Зазначимо, вночі проти 15 березня також було заблоковано проведення конкурсу з обрання членів НАПК. Конфлікт пов'язаний з пропозицією обрати до складу НАПК колишнього заступника міністра юстиції, члена антикорупційної групи "Реанімаційний пакет реформ" (РПР) Руслана Рябошапки, якого звинувачують у зв'язках з міністром юстиції часів Януковича Олександром Лавриновичем.

Раніше у фракції "Блок Петра Порошенка" зазначали, що ухвалений Радою закон про електронне декларування доходів почне діяти в повному обсязі після створення Кабінетом міністрів України Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), яке здійснюватиме подальше втілення його в життя.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: безвізовий процес, комісія НАЗК
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ