Чт, 2024-03-28, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 29 » Комунальники розповіли про транспортну свободу на Новий рік
10:09
Комунальники розповіли про транспортну свободу на Новий рік
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У новорічну ніч кияни зможуть гуляти допізна в центрі міста і дістатися додому на громадському транспорті. За запевненням влади, транспорт буде працювати практично всю ніч, пише Сегодня.

Як пояснюють у департаменті транспорту КМДА, вночі проти 1 січня роботу наземного транспорту (автобуси, трамваї і тролейбуси) продовжать на три години.

"Це означає, що працювати вони будуть до четвертої години ранку. Крім того, рухомий склад "Київпастрансу" вийде на лінії о п'ятій годині ранку. Фактично транспорт у новорічну ніч не буде працювати лише одну годину", – розповіли в департаменті.

Що ж стосується столичного фунікулера, то кататися на ньому городяни зможуть усю ніч. Працювати він буде цілодобово.

Також у новорічну ніч городяни зможуть скористатися трьома нічними тролейбусними маршрутами №91H (Центральний залізничний вокзал – вул. Милославська), №92H (Південний залізничний вокзал – вул. Свободи), №93H (Ст. М. "Площа Льва Толстого "- вул. Чорнобильська) і одним автобусним №137 (Центральний залізничний вокзал – ст. м. "Харківська"). Запустять їх 30 грудня, а курсувати вони будуть з 23.00 до 6.00 (вартість проїзду – 3 грн) на постійній основі.

"Ми сподіваємося, що ці маршрути будуть особливо популярні в новорічну ніч", – розповіли в департаменті транспорту.

Продовжать новорічної ночі на три години і роботу столичної підземки.

"Зараз ми вирішуємо питання про продовження роботи метрополітену і на Різдво. Можливо, поїзди в цей день будуть курсувати на три години довше", – розповіли нам в київському метрополітені.

Внесуть зміни в роботу і міської електрички. З 2 по 9 січня працюватиме вона буде за графіком вихідного дня, а з розкладом можна буде ознайомитися на сайті "Київпастрансу".

До слова, кияни, які захочуть скористатися таксі новорічної ночі, будуть змушені сплатити за поїзд в півтора-два рази дорожче. Таксисти вже попереджають, що планують традиційно підняти в цю ніч ціни.

Тимчасово обмежать і рух транспорту центральними вулицями. Як пояснили в КМДА, планується перекрити вулицю Володимирську і Володимирський проїзд поруч з Софійською і Михайлівською площами, де буде проходити основне святкування Нового року і Різдва.

"Що ж стосується перекриття інших центральних вулиць, то це питання ще вирішується", – розповіли в КМДА.

До слова, деякі тролейбуси, трамваї і навіть маршрутки вже підготувалися до свят, прикрасивши салони дощиком, іграшками та гірляндами. Наприклад, у салоні одного з тролейбусів на маршруті №24 (пр. Свободи – вул. Північна) шибки вікон навіть розмалювали штучним інеєм.

"Чудово, що у людей виникло бажання створити святкову атмосферу для пасажирів", – написала киянка Вікторія Падій.

Нагадаємо, після початку бойових дій на Донбасі багато українських міст запровадили заборону на використання піротехніки під час святкувань.

27 грудня повідомлялося, що на території міста Дніпра продовжує діяти заборона на використання феєрверків та інших піротехнічних виробів.

У новорічну ніч Одесу охоронятимуть 45 автопатрулів та піші наряди, а транспорт пустять до світанку

Новорічної ночі поліція буде посилено охороняти спокій одеситів, а громадський транспорт Перлини біля моря курсуватиме до світанку.

Як розповіли в муніципалітеті, у новорічну ніч з 23.00 до 6.00 з інтервалом руху 30-40 хвилин будуть ходити 22 трамваї, 12 тролейбусів та 95 маршрутних таксі. Транспорт доставлятиме городян у всі райони міста.

"Будемо працювати у звичайному режимі, але щоб уникнути конфліктних ситуацій, співробітники подвоять пильність і працюватимуть у тісному контакті з поліцією та іншими службами", — розповіли в КП "Одесміськелектротранс".

Перевізники запевняють: ціна на проїзд у громадському транспорті в новорічну ніч не зміниться.

Тим часом правоохоронці заявили, що за порядком у місті стежитимуть 45 автопатрулів та додаткові піші наряди.

Раніше повідомлялося, що в Одеській затоці, у Чорному морі, майже на 20-метровій глибині дайвери встановили новорічну ялинку.

Новорічної ночі Харків охоронятимуть 440 патрульних

З 30 грудня харківську поліцію переведуть на посилений варіант несення служби. Як повідомив інспектор управління патрульної поліції Харкова, замість звичайних 340 патрульних, в новорічну ніч на вулиці вийде 440. Посилене чергування охопить центр Харкова, а також всі місця, де будуть проходити масові заходи.

Зокрема, на площі Свободи вночі проти 1 січня будуть чергувати 30 копів у складі 15 піших нарядів, а в парку Горького – 10 нарядів.

Посилений режим роботи з 30 грудня чекає і медиків. У новорічну ніч на площу Свободи відрядять дві швидкі допомоги та одну – в парк Горького.

"Крім цього, в лікарнях чергуватимуть лікарі тільки вищої і першої категорії. В звичайні ж дні до чергувань допускаються лікарі другої категорії. В медустановах створять запас крові та ліків", – розповіла в.о. начальника обласного управління охорони здоров'я Галина Сіроштан.

Що ж стосується рятувальників, то в бойові розрахунки підрозділів ДСНС введуть резервну техніку, мобілізують піротехнічну і водолазну служби, дозиметристів, важку техніку підвищеної прохідності, пересувні електростанції.

За словами помічника начальника облуправління ДСНС Ігоря Лупандіна, якщо звичайно в наряд заступає 1,5 тис. чоловік особового складу, то за посиленою схемою – 2 тисячі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: комунальники, транспортна свобода, Новий рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ