Пт, 2024-04-19, 03:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 11 » Кремль наважується на повернення Україні Сенцова й інших в'язнів
19:46
Кремль наважується на повернення Україні Сенцова й інших в'язнів
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Міністерство юстиції РФ отримало звернення від України про передачу режисера Олега Сенцова і ще трьох засуджених громадян України та розгляне його протягом 30 днів.

Про це 11 березня 2016 року повідомила прес-служба відомства.

"Звернення Міністерства юстиції України щодо Сенцова, Кольченка, Афанасьєва та Солошенка надійшли до Мін'юсту Росії 10 березня факсимільним зв'язком. Термін розгляду документів становить 30 днів", - повідомили в Мін'юсті РФ.

У відомстві також зазначили, що Росією і Україною розглядаються клопотання про передання 13 росіян, засуджених українськими судами до позбавлення волі для відбування покарання в Росії.

У міністерстві пояснили, що питання передачі засуджених між Росією і Україною регулюються Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року і Кримінально-процесуальним кодексом РФ.

"На підставі звернень, що надійшли, Мін'юст витребує з ФСВП необхідні українській стороні документи щодо зазначених засуджених, передбачені названою конвенцією", - роз'яснили в Мін'юсті.

"При їх надходженні документи будуть перевірені на відповідність положенням конвенції, в тому числі на наявність або відсутність підстав, що перешкоджають передачі засудженого", - сказано в повідомленні. Потім документи будуть направлені українській стороні для розгляду по суті.

"По отриманні з Міністерства юстиції України необхідних документів, в тому числі судового рішення про визнання та виконання на території України вироку російського суду, Мін'юст РФ направить їх у ФСВП для внесення подання до суду в порядку, передбаченому КПК", - повідомили у відомстві.

І вже остаточне рішення про передачу засудженого відповідно до російського законодавства приймається в судовому порядку.

"Рішення суду, що набуло чинності, направляється Мін'юстом Росії до Мін'юсту України як підстава для передачі засудженого в Росії громадянина цієї держави з проханням дати доручення компетентним органам зазначеної держави узгодити питання фактичної передачі засудженого зі ФСВП", - додали в Мін'юсті.

Російський суд визнав винними в тероризмі кримчан Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченка.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, Олександра Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму, Афанасьєва засудили до семи років колонії.

Ще один громадянин України, 73-річний екс-гендиректор державного підприємства "Виробниче об'єднання "Знамя" (Полтава) Юрій Солошенко визнаний в Росії винним у шпигунстві. Українець нібито шукав та намагався вивезти секретні деталі для модернізації української ППО, а саме йдеться про комплектуючі до зенітної ракетної системи (ЗРК) С-300.

14 жовтня минулого року Мосміськсуд засудив його до шести років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Повідомляється, що у його діагностовано рак.

10 березня міністр юстиції України Павло Петренко повідомив про надіслання згадано запиту до російського Мін'юсту, але водночас наголосив на тому, що українська сторона "не визнає правомочності" виголошених вироків.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: кремль, інші в'язні, повернення Україні Сенцова
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ