Пт, 2024-04-19, 09:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 20 » Кремль проводить політику денаціоналізації українців у РФ - Кириленко
19:15
Кремль проводить політику денаціоналізації українців у РФ - Кириленко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив про необхідність підтримувати національну ідентичність українців у зв'язку з тим, що російська влада намагається змусити українців, які проживають у Росії, забути про своє коріння.

"Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді, в РФ проживає близько 10 млн українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру у 2 млн, а передостанній налічував 3 млн. Впроваджується цілеспрямована політика з денаціоналізації українців у Росії: Кремль хоче змусити їх бути ворогами свого народу й забути про своє коріння. Але ніхто з тих, хто відчуває себе українцем у Росії, не засуджує Україну і не цурається її", - сказав Кириленко на відкритті VI Всесвітнього форуму Українців у Києві в суботу, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Віце-прем'єр-міністр привітав 16 українців, які приїхали на форум із Росії, та зазначив, що українській громаді зараз у РФ важко як ніколи - їх там переслідують, проти них влаштовують провокації.

Кириленко наголосив на важливості підтримки національної ідентичності українців. "В Європейському Союзі, міжнародній спільноті ми цікаві як унікальна нація зі своїми здобутками, історією, мовою і культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться", - сказав він.

Віце-прем'єр-міністр запевнив присутніх, що співпраця з українцями, які проживають за кордоном, і надалі буде пріоритетом для уряду та української влади.

"Ми всі в уряді знаємо, що 25 років тому, якби не українці у світі – українцям тут було б набагато важче вибороти незалежність. Ми відчували тоді підтримку і, що найважливіше - відчуваємо її зараз в часи російської агресії проти України", - наголосив Кириленко.

Як повідомив Кабмін, на форум приїхали понад 300 делегатів із 36 країн світу.

Зазначимо, більшість українців (60%) пишаються, що є громадянами України. Про це свідчать оприлюднені на прес-конференції результати загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Інститутом соціології НАН України у співпраці з благодійним фондом "Інтелектуальна перспектива".

Так, згідно з даними опитуванням, скоріше пишаються тим, що є громадянами України - 42,1% опитаних, дуже пишаються - 18%. Разом з тим зовсім не пишаються 4,9% опитаних, скоріше не пишаються - 10,7%, важко сказати - 24,3% опитаних.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: кремль, кириленко, РФ, політику денаціоналізації українців
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ