Ср, 2024-04-24, 23:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 2 » Кривавий футбол у Єгипті: смерть більш як 70 людей кинула країну в жалобу. ВІДЕО
10:54
Кривавий футбол у Єгипті: смерть більш як 70 людей кинула країну в жалобу. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Генеральна прокуратура Єгипту почала розслідування обставин заворушень, які сталися в середу ввечері на стадіоні в єгипетському місті Порт-Саїд після футбольного матчу місцевих команд, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на єгипетське телебачення.

Генеральний прокурор Єгипту Абдель Магід Махмуд вже вилетів у Порт-Саїд, щоб особисто оглянути стадіон, де виникло безладдя.

Крім того, Народні збори (нижня палата парламенту) Єгипту в четвер зберуться на екстрене засідання для обговорення ситуації, що склалася.

Внаслідок бійки на стадіоні в Порт-Саїді після матчу національної першості між каїрською командою "Аль-Ахлі" і місцевим "Аль-Масрі", за останніми даними, загинули 73 і постраждали понад 136 осіб. Вболівальники також побили гравців і тренера "Аль-Ахлі".

За повідомленнями єгипетських ЗМІ, уболівальники "Аль-Масрі" з самого ранку провокували сутички з групою підтримки "Аль-Ахлі", що прибула з Каїра на матч. Гра закінчилася з рахунком 3:1 на користь команди господарів поля. Тим не менш, як тільки прозвучав фінальний свисток судді, тисячі вболівальників клубу з Порт-Саїда кинулися на поле і трибуни вболівальників "Аль-Ахлі", б'ючи всіх, хто потрапляв під руку.

Міська влада вирішила вивозити вболівальників "Аль-Ахлі" зі стадіону на машинах служби нацбезпеки на залізничний вокзал. Звідти управління залізниць Єгипту організувало спеціальний поїзд для транспортування людей в Каїр. Крім того, Вища рада збройних сил, яка тепер при владі в Єгипті, надала для транспортування команди "Аль-Ахлі" і вболівальників два військових літаки.

Медики звернулися до жителів Порт-Саїда з проханням прийти на пункти здачі крові - її зараз не вистачає пораненим.

Вища рада збройних сил Єгипту схвалила рішення відправити у відставку губернатора провінції Порт-Саїд, де в середу сталися масові заворушення після футбольного матчу, повідомив новинний інтернет-ресурс Youm7 з посиланням на обізнані джерела.

Крім губернатора Мухаммеда Абдалли, посаду втратив також начальник управління безпеки провінції. У Військовій раді вважають, що адміністрація Порт-Саїда припустилася злочинної неуважності в убезпеченні важливого футбольного матчу. Повідомляється також, що у відставку в середу пізно ввечері пішла рада правління футбольного клубу "Аль-Масрі", чиї вболівальники стали ініціаторами заворушень і тисняви на стадіоні в Порт-Саїді.

У Єгипті оголошено триденний траур у зв'язку з трагедією

Правляча в Єгипті Вища рада збройних сил (ВРЗС) оголосила триденну жалобу у зв'язку з трагедією на стадіоні в Порт-Саїді, де загинули десятки людей і близько тисячі постраждали.

"Голова ВРЗС оголосив загальний траур по всій країні на три дні - з четверга по суботу", - йдеться в заяві єгипетських військових. Крім того, Військова рада створила спецкомісію з розслідування подій, яка покликана з'ясувати всі обставини події та встановити винуватців заворушень.

Розслідуванням трагедії займається спеціальна комісія з вищого керівництва МВС Єгипту на чолі з головою відомства Мухаммедом Ібрагімом.

Усі матчі національної першості з футболу припинені і відкладені на невизначений термін.

Футболісти шоковані трагедією

Півзахисник каїрського клубу "Аль-Ахлі" Мохаммед Абутрейка глибоко шокований трагедією у Порт-Саїді, безпосереднім свідком якої він був.

"Це не футбол, це війна! Люди помирають прямо тут, перед нами! Тут твориться якийсь жах! Цей день я не забуду ніколи!" - заявив Абутрейка, найпопулярніший футболіст планети 2007 і 2008 років за версією IFFHS.

Як мінімум двоє одноклубників Абутрейки зазнали травм він сутичок з уболівальниками. "Я не думаю, що це стосується футболу. Ці бунтівники не можуть бути футбольними вболівальниками. Яким чином дозволили проносити ножі на трибуни? На мій погляд, це дії людей, які не хочуть стабільності у Єгипті, а хочуть відлякувати туристів від відпочинку у нашій країні", - додав колишній гравець "Аль-Ахлі" Хані Седдік, який дивився гру по телевізору в Каїрі.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1461 | Додав: adminA | Теги: Кривавий футбол у Єгипті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ