Чт, 2024-03-28, 19:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 19 » Лауреатів Пулітцерівської премії названо. ВІДЕО
08:55
Лауреатів Пулітцерівської премії названо. ВІДЕО
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

18 квітня в Колумбійському університеті (Нью-Йорк, США) оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2016 року. Список лауреатів опубліковано на офіційному сайті премії.

Приз в номінації "За служіння суспільству" отримало агентство Associated Press за розслідування про серйозні порушення під час постачання морепродуктів в американські супермаркети і ресторани. Це розслідування, як наголошується в заяві комітету, дозволило залучити винних до відповідальності і почати реформи.

Приз за оперативне висвітлення поточних подій отримала газета The Los Angeles Times за матеріали про стрілянину в Сан-Бернардіно і подальшому розслідуванні цього теракту.

Приз за найкраще розслідування отримали журналісти Tampa Bay News Леонора ЛаПітер і Ентоні Кормір, а також Майкл Брага зі Sarasota Herald Tribune за спільний матеріал про насильство щодо пацієнтів психіатричних клінік у Флориді.

Лауреатами в номінації "Майстерність" стали журналісти Крістіан Міллер з ProPublica і Кен Армстронг з Marshall Project, які розслідували причини невдач правоохоронних органів у розкритті справ про зґвалтування.

Приз за висвітлення місцевих новин отримали Майкл ЛаФорджія, Кара Фіцпатрик і Ліза Ґартнер з Tampa Bay Times, за висвітлення національних – The Washington Post. Приз за висвітлення міжнародних тем отримала Аліса Дж. Рубін із The New York Times.

Приз за найкращий нарис отримала Кетрін Шульц з The New Yorker за матеріал про розлам Каскадія (йдеться про рух літосферних плит). Її нарис названо "шедевром екологічної статті".

Приз за найкращий коментар отримав Фарах Штокман з Boston Globe за серію колонок про практику "басингу" в Бостоні (коли дітей однієї етнічної групи возили на спеціальному автобусі до школи іншого району, щоб досягти "расової рівноваги") та його вплив на нинішні расові суперечності.

Нагороду за найкращу критику отримала Емілі Нусбаум за серію телевізійних оглядів.

Приз за найкращий редакційний матеріал отримала газета The Sun за "люті й обурені" вимоги "правди і справедливості" після того, як в одному з виправних установ співробітники вбили в'язня.

Джек Охман із The Sacramento Bee отримав нагороду в номінації "Найкраща карикатура".

Фотографи Маурісіо Ліма, Сергій Пономарьов, Тайлер Хікс і Даніель Еттер з New York Times, а також команда фотографів агентства Thomson Reuters отримали нагороду в номінації "Новинна фотографія" за висвітлення міграційного кризи в Європі.

Приз за найкращу художню фотографію отримала Джессіка Рінальді з Boston Globe за фотоісторію про хлопчика, який "намагається знайти ґрунт під ногами" після насильства з боку тих, кому він довіряв.

Нагороду у номінації "Драма" одержала Лін-Мануель Міранда за твір "Гамільтон". У категорії "Біографія" перемогла книжка Barbarian Days: A Surfing Life авторства Вільяма Фіннегана (Penguin Press). Це автопортрет і мемуари серфера та автора New Yorker.

Премію у нон-фікшн категорії вручили за серію Black Flags: The Rise of ISIS, написану Джобі Варріком. Книга оповідає про заснування "ІДІЛ" та хибні кроки, які сприяли посиленню "Ісламської держави".

Пулітцерівську премію за художню прозу здобув роман The Sympathizer Вієт Тан Нгуєн - розповідь про життя емігранта з В'єтнаму у США.

Пулітцерівська премія, яка вручається з 1917 року, – одна з найпрестижніших нагород США в галузі літератури, журналістики, музики і театру.

Сергій Пономарьов, який отримав приз в номінації "Новинна фотографія", став другим громадянином Росії, удостоєним премії. До цього – у 1991 і 1996 роках – приз у цій же категорії отримав фотограф Associated Press Олександр Земляниченко за висвітлення серпневого путчу і за фотографію президента Бориса Єльцина, як він танцює на рок-концерті.

У 2015 році найбільшу кількість премій - у трьох категоріях - одержали журналісти The New York Times. Премією у сфері міжнародної журналістики відзначено репортажі газети з африканських країн - жертв епідемії лихоманки Ебола за "мужнє ведення репортажу з переднього краю".

Пулітцерівську премію одержав також позаштатний кореспондент The New York Times Деніел Берегулак за фотонариси з країн Західної Африки, які постраждали від Еболи.

Ще одну премію було присуджено журналістам газети за розслідування діяльності вашингтонських лобістів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: лауреати Пулітцерівської премії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ