Ср, 2024-04-24, 08:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 8 » Лідируємо в Європі: українські бізнесмени найкорумпованіші
15:58
Лідируємо в Європі: українські бізнесмени найкорумпованіші
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Україна посіла третє місце з-поміж європейських країн за корумпованістю серед бізнесменів. Про це свідчить дослідження, проведене консалтинговою компанією Ernst & Young. Як заявили в компанії, хабарництво залишається серйозною проблемою для європейської економіки. Так, 39% менеджерів визнали, що корупція є типовим явищем для їхньої країни, передає Deutsche Welle.

Перше місце в рейтингу зайняли бізнесмени Словенії - 96% менеджерів у ній вважають підкуп буденною справою. На другому місці серед європейських країн - Хорватія (90%), а Україна посіла третє місце. За даними дослідження, 85% українських менеджерів визнають, що без хабара в країні не обійтися.

Трохи краще йдуть справи у Словаччині, Греції, Сербії та Росії. Більш як 80% респондентів у цих країнах вказують на поширену корупцію.

Найменше корупція поширена в Швейцарії. У цій країні лише 10% менеджерів зазначили, що хабарництво відіграє роль в їхньому економічному житті. Також низький рівень корупції у Фінляндії, Швеції та Норвегії.

Як пояснив аналітик Штефан Гайснер, у багатьох європейських країнах ситуація загострилася внаслідок економічної кризи. За його словами, в багатьох країнах, незважаючи на кризу, підприємці перебувають під тиском, щоб представити відмінні економічні показники. Тому багато хто з менеджерів не стримуються перед тим, щоб домогтися поліпшення результатів за допомогою сумнівних методів. Зазначимо, що Україна вже посідала останні місця у світових рейтингах, що їх традиційно складають наприкінці року. Зокрема, у рейтингах щодо рівня корумпованості країни. Україна опинилася на 144-му місці зі 174. Компанія Transparency International, яка складала рейтинг, назвала результат, подібний до українського, "ганьбою для нації". Результат попереднього року був кращий, тоді Україна отримала 27,5 бала. Це свідчить, що рівень корупції в Україні за останній рік зріс.

Станом на грудень 2012 року до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, внесено 5700 рішень судів першої інстанції щодо притягнення осіб до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Додамо також, що від корупції країни ЄС щороку втрачають 323 млрд євро. Про це йдеться у доповіді берлінської Школи управління Герті (Hertie Foundation) та Фонду Бертельсманна. Згідно з даними доповіді, справжній розмір збитків, яких завдає корупція країнам ЄС, значно перевищує цифру у 100 млрд євро, що називалася раніше.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1485 | Додав: adminA | Теги: Європа, українські бізнесмени найкорумпован
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ