Чт, 2024-04-25, 09:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 4 » Лісабонський договір набуде чинності 1 грудня. Обама вже привітав Європу
13:47
Лісабонський договір набуде чинності 1 грудня. Обама вже привітав Європу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лісабонський договір набуде чинності з 1 грудня цього року, повідомив прем'єр-міністр головуючої в Євросоюзі Швеції Фредерік Рейнфельдт, повідомляє РИА "Новости".

Президент Чехії Вацлав Клаус у вівторок поставив підпис під Лісабонським договором, завершивши тим самим процес його ратифікації членами ЄС. Чехія залишалася останньою країною, яка не завершила ратифікаційний процес цього базового документа, який передбачає реформу інститутів влади розширеного ЄС.

Лісабонський договір був підписаний лідерами країн Євросоюзу в Португалії у грудні 2007 року. Він передбачає ряд інституційних реформ Євросоюзу, враховуючи запровадження посад президента і міністра закордонних справ ЄС, а також новий порядок формування Єврокомісії, який набуде чинності з 2014 року. Очікується, що договір набуде чинності на всій території Євросоюзу вже 1 грудня.


Тим часом Барак Обама заявив про свою упевненість у тому, що з ухваленням Лісабонського договору партнерство США і ЄС стане ще міцнішим.

"Я поздоровляю вас з ухваленням Лісабонського договору, який зробить Європу ближче до вирішення не тільки економічних питань, але і відкриє нові перспективи співпраці в області безпеки. Я сподіваюся, що новий Євросоюз буде надійним трансатлантичним партнером Сполучених Штатів", - сказав Обама на брифінгу після зустрічі у Вашингтоні з прем'єром головуючої в Євросоюзі Швеції Фредеріком Рейнфельдом, президентом Єврокомісії Хосе Мануелем Баррозу і верховним представником ЄС по зовнішній політиці Хав’єром Соланою.

Відповідаючи на питання про теми, які обговорювалися на сьогоднішній зустрічі, Обама відзначив, що сторони говорили про загальні підходи до вирішення ситуації в Афганістані і Ірані, також піднімалися питання економіки і клімату.

"Ми обговорювали наші спільні дії з досягнення успіху в Афганістані і Пакистані, де допомога з боку ЄС для нас грає критичну роль. Ми обговорювали зміну клімату, і при цьому всі погодилися, що в цьому питанні необхідно подвоїти зусилля, особливо напередодні саміту в Копенгагені. Ми обговорили ситуацію в Ірані і прийшли до висновку, що для США і ЄС важливо ретельно координуватися в цьому питанні, а також дати Ірану ясно зрозуміти, що ми хочемо, щоб він став повноправним членом світової спільноти, проте взамін він має поводитися відповідно до міжнародних зобов'язань, правил і норм при реалізації ядерної програми", - сказав Обама.

За його словами, сторони підтвердили прихильність завданню створення умов для стабільного світового економічного зростання, програма яких була сформульована на саміті G20 в Піттсбурге, а також домовилися продовжувати розширювати торгові зв'язки і протидіяти протекціонізму.

"Ми говорили про те, що могли б ефективніше координувати дії в боротьбі з тероризмом. Ми обговорювали тематику Близького Сходу і те, як ми могли б побудувати співпрацю в цій області", - відзначив Обама.

У свою чергу прем'єр Швеції відзначив зусилля президента США у вирішенні питань зміни клімату. "Ця проблема вирішувалася поволі, але я хотів би відзначити роль президента Обами. Він змінив клімат на переговорах по клімату, і за участю США ми зможемо досягти загальної угоди (з цього питання)", - сказав шведський прем'єр.

"Мені нічого тут додати, пан президент", - сказав у відповідь на пропозицію виступити Хав’єр Солана. "У Вашингтоні є правило, що навіть якщо вам сказати нічого, треба говорити про це довго. Нам потрібно вас цьому більше вчити", - пожартував у відповідь Обама, викликавши сміх у гостей і присутніх журналістів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1312 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ