Чт, 2024-03-28, 13:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 14 » Луценка видалили із зали суду
14:58
Луценка видалили із зали суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

14 липня, о 10.00 Печерський райсуд Києва продовжив розгляд справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Коли розпочалось судове засідання, з'ясувалося, що в суд не з'явився адвокат Станіслав Серга, але адвокати були не проти продовжити судове засідання. Суд ухвалив судове засідання продовжити.

Печерський районний суд Києва заборонив до винесення вироку у кримінальній справі проти екс-голови МВС Юрія Луценка фото-, відео- та аудіофіксацію судового процесу. Суд мотивував своє рішення тим, що буде допит свідків, і матеріали справи містять секретну інформацію, передає "Інтерфакс-Україна"

- Захист Луценка не розчув про початок судового слідства
- Прокурор читає обвинувальний висновок у справі Луценка без обвинуваченого і сидячи
- Суддя постановив вивести Луценка з судового засідання: порушує порядок
- Захист буде клопотати про медобстеження Луценка: конвой не виконує рішення суду
- Луценко вважає, що Печерський суд порушує його конституційні права за вісьмома пунктами
- Печерський суд продовжить розглядати справу Луценка, а Європейському уряд нагадав про Ходорковського

Суд поставив на обговорення питання, чи дозволити засобам масової інформації подальшу трансляцію судового засідання, а також фото- та відеозйомку. Представники прокуратури висловились "за".

Адвокат Ігор Фомін заявив, що продовження трансляції відповідало б вимогам Конституції, й інші захисники підтримали позицію Фоміна. Адвокат Олексій Баганець заявив, що у разі якщо свідок, який буде давати покази в суді, буде проти трансляції, то її слід припинити, а в інших випадках відеотрансляція судового засідання не зашкодить.

Юрій Луценко наполягав на продовженні трансляції, оскільки якщо процес відкритий, то ЗМІ мають право фіксувати всі аспекти судового засідання. Він нагадав, що Кримінально-процесуальний Кодекс, на підставі якого суд може заборонити трансляцію, було прийнято ще в 60-х роках минулого сторіччя: "Зараз будь-який журналіст зможе записати покази свідка на диктофон, вийти з зали суду і дати прослухати запис будь-кому. Тому те, що в 60-х роках було актуальним, на сьогодні є просто маразматичним".

Юрій Луценко також нагадав, що так званий "таємний" 18-й том кримінальної справи насправді складається з 4 папірців, які є і в інших томах справи, а його було зроблено "таємним", щоб перешкодити публічності розгляду всієї кримінальної справи. Екс-міністр зазначив, що у випадку прямої трансляції всі брехливі покази свідків буде викрито. "Насправді все це лусне, як мильна бульбашка, якщо на засіданні будуть присутні представники ЗМІ", - переконаний Юрій Луценко.

Суд, порадившись на місці, ухвалив заборонити в залі судового засідання відеозапис, фото- та відеозйомку до моменту проголошення остаточного рішення по справі, щоб "не спричинити тиск на свідків".

Луценко заявив, що припинення відеотрансляції судового засідання — це реакція влади на виступ його адвоката Олексія Баганця, який на минулому засіданні подав клопотання про повернення справи до дослідування, вказавши у ньому на безліч надуманих фактів, що містяться у справі.

"Це реакція на виступ Баганця, який від їхніх звинувачень не залишив каменя на камені. Телебачення — це ключ до формування громадської думки, саме тому його було вирішено вимкнути. Враховуючи, що Янукович тепер відпочиває у Криму, трансляцію вимкнули, аби не псувати йому відпочинок", - сказав екс-голова МВС.

Перед цим журналістів, які висвітлюють судовий процес над Луценком, не пускали в будівлю Печерського районного суду Києва. Журналісти прийшли до будівлі суду заздалегідь. Близько 9.30 представників ЗМІ стали пропускати, але пропустили тільки невелику частину присутніх - з 20 осіб. Співробітники судової міліції пояснили журналістам, що зал переповнений.

Прес-служба МВС напередодні попередила пресу, що до зали суду запускатимуть журналістів доти, доки вистачить місця. "Народна самооборона" наголошує, що "раніше такої проблеми не спостерігали ні журналісти, ні учасники судового засідання – місця у залі вистачало всім".

Нагадаємо, 13 грудня 2010 року Луценкові та його водієві Леоніду Приступлюку було висунуто остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також у перевищенні службових повноважень і використанні підроблених документів.

Луценко вважає, що Печерський суд порушує його конституційні права за вісьмома пунктами

Екс-голова МВС України Юрій Луценко вважає, що Печерський районний суд Києва порушує його конституційні права, заявляє народний депутат (Фракція НУ-НС) Олесь Доній.

"Як вважає Луценко, йому відмовлено в його конституційних правах за 8 пунктами. Це журналістам просив передати Юрій Луценко", - сказав Доній журналістам 14 липня в Києві.

Зокрема, за словами Донія, Луценкові відмовлено в задоволенні клопотання про залучення суду присяжних, у зміні запобіжного заходу. Депутат зазначив, що екс-міністру відмовлено в допуску до процесу обраного ним захисника (Геннадія Москаля).

Доній нагадав, що суд не задовольнив клопотання Луценка про виклик на засідання всіх свідків захисту. За його словами, суд також відмовився замінити суддю, не було задоволено клопотання про припинення кримінальної справи через необґрунтованість звинувачень.

Суд не задовольнив клопотання Луценка про відправлення кримінальної справи на дорозслідування, і відмовився зробити процес публічним.

Суддя постановив вивести Луценка із судового засідання: порушує порядок

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення на один день вивести екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка із залу суду, повідомив журналістам народний депутат України Олесь Доній.

"Суддя виніс рішення вивести на одне засідання Юрія Луценка із залу суду", - сказав Доній.

Таке рішення суд ухвалив через некоректні висловлювання Луценка на адресу суду і порушення порядку після того, як Луценко зажадав оголосити свою заяву.

Суддя відмовив Луценку у виголошенні заяви і сказав, що Луценко зможе це зробити після оголошення обвинувального висновку. У відповідь Луценко заявив, що суддя обмежує його права.

"Я розумію, що вам нагадали про кримінальну справу, порушену проти вас у Харкові. Я маю право робити заяву в будь-який момент", - зазначив він.

Коли прокурор почав оголошувати обвинувальний висновок, Луценко почав паралельно робити свою заяву. В ній він нагадав про постійне нехтування судом його правами. "Мені було відмовлено в зміні запобіжного заходу, допуску захисника, заміні судді, висвітленні судового процесу у ЗМІ", - сказав Луценко.

Після цього суддя видалив його з залу засідань. "Добре, дякую. Нехай прокурор без мене зачитує свій маразм", - заявив Луценко.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вивели із приміщення Печерського суду і вивезли назад до Лук'янівського СІЗО.

Прокурор читає обвинувальний висновок у справі Луценка без обвинуваченого і сидячи

Прокурор Клименко після закінчення перерви в судовому засіданні, під час якої Юрія Луценка видалили з зали суду, почав зачитувати обвинувальний висновок у кримінальній справі.

В залі присутні представники прокуратури, судді та захисники. Обвинувальний висновок налічує близько 340 сторінок. Прокурор читає обвинувальний висновок сидячи, бо читати довго.

Суддя Сергій Вовк не відреагував на протест захисника Луценка Олексія Баганця про те, що не можна читати висновок за відсутності обвинуваченого. "Ви ж його потім будете запитувати, чи згоден він з обвинуваченням. Що він вам має відповідати?" - сказав він.

Крім того, Баганець зазначив, що на жодному з засідань не було нікого з п'яти потерпілих. "Я розумію, що не можна поділити одну квартиру на п'ятьох, але вони зобов'язані ходити на засідання", - заявив захисник Луценка. Суддя Вовк ніяк не відреагував на слова Баганця.

Захист буде клопотати про медобстеження Луценка: конвой не виконує рішення суду

Дружина екс-голови МВС Ірина Луценко повідомила журналістам, що у питанні незалежного медичного обстеження Юрія Луценка зрушень немає: "Саме СІЗО просило суддю Вовка, щоб він дозволив медичне обстеження Луценка в лікарні швидкої медичної допомоги. Суддя Вовк дозволив, але конвойна служба не бажає виконувати рішення судді".

За словами Ірини Луценко, сторона захисту буде клопотати з цього приводу, аби довести це питання до завершення.

"Ви бачите, що зараз робиться з Іващенком. У Луценка стан не кращий. Погіршення немає, але після лікарні у нього відкрилась виразка дванадцятипалої кишки. Медична комісія у СІЗО констатувала, що ця ситуація з виразкою перебуває в активній фазі. Тобто є підозра на кровотечу", - зазначила дружина підсудного.

Медкомісія СІЗО також прийняла рішення, що Луценка необхідно лікувати і діагностувати далі. "Ніхто його не везе до лікарні для того, щоб не констатувати факт, що Луценко дійсно хворий. Ситуація прогнозована", - пояснила дружина.

Захист Луценка не розчув про початок судового слідства

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка Ігор Фомін заявляє, що Печерський районний суд Києва не попередив належним чином захист про те, що завершилася попередня стадія судового процесу.

"Наприкінці минулого засідання суд дуже невиразно промовив, що закінчилася попередня стадія, і почалося судове слідство, закінчилася стадія клопотань. Ми як учасники процесу цього навіть не почули і готували ряд клопотань", - сказав Фомін.

Він також заявив, що згідно із законодавством України захист може заявляти клопотання на будь-якій стадії судового слідства. За словами адвоката, те, що проходить судове слідство не позбавляло права Луценка робити заяви, але суд зауважив, що екс-міністр не має рації і видалив його на один день із зали суду.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1111 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ