Пт, 2024-03-29, 09:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 29 » Луценко - Онищенко створив злочинне угруповання з метою привласнення коштів "Укргазвидобування". ВІДЕО
19:14
Луценко - Онищенко створив злочинне угруповання з метою привласнення коштів "Укргазвидобування". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат групи "Воля народу" Олександр Онищенко, як бенефіціар компаній-операторів ПАТ "Укргазвидобування", організував злочинне угруповання з метою привласнення коштів "Укргазвидобування", заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Виступаючи на засіданні регламентного комітету Верховної Ради у середу, 29 червня, в Києві, Луценко розповів, що Онищенко, як народний депутат, мав повний контроль над трьома підприємствами-операторами ПАТ "Укргазвидобування": ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", передає "Інтерфакс-Україна".

"Створення і керівництво злочинної організації Онищенком... підтверджується: фактом участі Онищенка Олександра Романовича протягом діяльності злочинної організації у складі засновників ТОВ "Надрагеоцентр", ТОВ Фірма Хас, ТОВ "Карпатнадраінвест", де був основним бенефіціаром, що підтверджується матеріалами реєстраційних справ... Аналіз наведених доказів підтверджує, що саме Онищенко Олександр Романович створив і надалі здійснював керівництво злочинною організацією", - розповів генпрокурор.

Генпрокурор наголосив, що депутат створив злочинну групу за участю низки інших осіб, включаючи представників "Укргазвидобування", метою якої було привласнення коштів Товариства. Внаслідок незаконних дій групи, за словами Луценка, було незаконно присвоєно 1 млрд 613 млн грн.

"Загальна вартість проданого природного газу навмисне занижена в результаті спільної діяльності злочинних організацій на суму 1 млрд 613 млн 224 тисячі 251 грн", - поінформував генпрокурор.

Луценко повідомив, що дії Онищенка потрапляють під дії статей 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 205 (фіктивне підприємництво) та 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.

"Прошу розглянути це подання і дати згоду на притягнення до відповідальності Онищенка", - додав генпрокурор, завершуючи виступ щодо подання.

Також Луценко просить парламентарів дати дозвіл на затримання та арешт депутата.

Прокурори вважають, що Онищенко може знищити документи-докази і повпливати на свідків

Народний депутат Олександр Онищенко як організатор злочинної групи може впливати на своїх підлеглих і знищити документи-докази - так аргументують необхідність підтримки депутатами подання про арешт Онищенка генеральний прокурор України Юрій Луценко та антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Під час обговорення на засіданні регламентного комітету парламенту подання генпрокурора про дачу згоди на притягнення до відповідальності, затримання і арешт Онищенка Холодницький зазначив, що Онищенко, перебуваючи на волі, без обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, може уникнути відповідальності. За його словами, йдеться не тільки про відповідальне становище і вплив депутата, а й про те, що у нього буде можливість знищити документи, що є доказами в справі.

Крім того, антикорупційний прокурор вважає, що Онищенко, аби уникнути відповідальності, може впливати на свідків.

"Згідно з комплексом проведених, в зокрема негласних, слідчих дій, а також тому, що деяким свідками погрожують, і з огляду на матеріальне становище особи, щодо якої внесено подання, а також досвід попередніх народних депутатів, які перебувають у розшуку, - усе свідчить про чітку тенденцію, що зазначеними діями він може уникнути кримінальної відповідальності", - заявив Холодницький.

Своєю чергою, генпрокурор Луценко зауважив: "Я б залишив за Верховною Радою тільки притягнення до відповідальності (дачу згоди на притягнення до відповідальності – ред.)".

Він наголосив, що оскільки Онищенку інкримінуватимуть ст.255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України, то він "як лідер і організатор цього угруповання може впливати на своїх підлеглих". Тобто, за словами генпрокурора, ізоляція Онищенка зможе допомогти ефективному розслідуванню кримінального провадження.

Онищенко "готовий іти до суду і доводити свою невинуватість"

Народний депутат Олександр Онищенко заявляє, що готовий іти до суду і "доводити свою невинуватість".

Про це він сказав під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, який розглядає подання ГПУ про надання згоди на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, затримання та арешт, передає УНІАН.

Онищенко назвав "повною нісенітницею" надані Генпрокуратурою пояснення у справі. "Те, що у нас називається комерційною діяльністю, - сьогодні це все перевернули в кримінальні дії", - сказав депутат.

За його словами, він не хоче ховатися від жодних слідчих дій. "Я готовий іти у відкритий судовий процес, я готовий отримувати підозру і йти до суду, аби доводити свою невинуватість", - заявив Онищенко.

Як повідомлялося, 15 червня директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого у спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", в якому фігурує народний депутат Онищенко, встановлено склад злочинної групи.

Онищенко поки що не є підозрюваним у справі ПАТ "Укргазвидобування", оскільки має статус народного депутата України. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: привласнення коштів Укргазвидобуван, онищенко, злочинне угруповання, Луценко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ