Пт, 2024-04-19, 12:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 25 » Луценко розповів про кримінальне минуле "регіонала" Тедєєва
19:31
Луценко розповів про кримінальне минуле "регіонала" Тедєєва
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко оприлюднив документи про кримінальне минуле народного депутата України Ельбруса Тедєєва. Фотокопії документів, разом з інтерв'ю міністра розміщено в Інтернет-виданні "Українська правда".

Серед них – довідка від 2001 року про зняття Тедєєва з обліку ГУБОЗ як учасника організованого злочинного угруповання.

Луценко пояснив, що, згідно з так званою системою "Скорпіон" ГУБОЗ України, Тедєєв був знятий з обліку ОЗУ "Савлохова" у 2001 році. При цьому міністр зауважив, що з обліку його зняли у зв'язку з обранням народним депутатом від Партії регіонів.

Зазначимо, що Борис Савлохов - уродженець Північної Осетії. Батько чотирьох дітей. Президент Асоціації спортивної боротьби України. Заслужений діяч фізкультури і спорту СРСР, Росії, України і Північної Осетії - Аланії. Переможець багатьох міжнародних змагань. У 1997-му удостоєний почесного звання "Меценат року". Все це - офіційна біографія Савлохова. Неофіційна міститься в архівах правоохоронних органів.

Міліції Борис Сосланович був відомий як кримінальний авторитет. Організоване ним злочинне угрупування "Салоха" діяло не тільки в Києві. Сам Савлохов контролював автомобільний бізнес, роботу столичних нічних клубів, казино і банків. Пережив п'ять замахів. У 2000 році був засуджений. Але на свободу йому вийти так і не судилося. Смерть настала в душовій, після партії в настільний теніс. За офіційною версією - від серцевого нападу. До цього, рівно чотири роки тому, в Києві був застрелений брат Бориса Савлохова - Теймураз.

Зокрема, відповідаючи на запитання, яким чином Тедєєв потрапив до Верховної Ради, якщо стояв на відповідному обліку, Луценко порадив звертатися з цим питанням до лідера опозиції Віктора Януковича.

"Тим більше, що Ельбрус там не одинокий. Там багато людей, які свого часу стояли на обліку МВС. У легендарному 2005 році більшість з них покинула територію України. Ми дуже активно працювали і по Іванющенку, і по Кию, і по Черткову, і по Тедєєву, і по багатьох інших персонажах. Всіх не пам'ятаю, їх там ціла бригада зібралася", - зауважив міністр.

"Далі було підписано універсал Ющенка і Януковича, згідно з яким депутати місцевих органів влади стали недоторканними. Це вбило сотні справ в Україні в один момент. Вбивства тоді були підслідністю прокуратури, і вона у зв'язку з цим позакривала безліч справ з посиланням на недоторканність фігурантів цих справ", - додав Луценко.

При цьому він визнав, що "такі діячі" потрапили не лише у списки Партії регіонів. "Фігуранти бази "Скорпіон" УБОЗу є і в інших фракціях. Але вони принаймні не ведуть активного життя і не роздають свої автомобілі для прикриття бандитських розборок у Києві", - сказав міністр.

Видання також розмістило протоколи допитів Роберта Тедєєва, який називає Ельбруса своїм братом, та водія депутата, який також підтверджує їхній зв'язок.

Крім того, міністр повідомив, що Тедєєв скоро може стати фігурантом зовсім іншої справи – про шахрайство. Луценко надав копії звернення певного громадянина Н. про те, що Тедєєв украв у нього автомобіль. Наразі Тедєєву вже виписали повістку на допит.

"У мене є для Ельбруса Тедєєва ще одна погана новина. Нещодавно в МВС надійшов лист від громадянина Н., який стверджує, що Тедєєв відібрав у нього "Мерседес". Це не той автомобіль, який фігурував у голосіївських розборах – той зареєстрований на водія Тедєєва з правом керування у самого Тедєєва. А цей "Мерседес" використовує сам Тедєєв", - сказав Луценко.

Говорячи, чому саме зараз громадянин Н. подав заяву, міністр припустив, що людина почула про конфлікт і сподівається, що це допоможе і у його справі.

Згідно з заявою цього громадянина, Тедєєв забрав у нього "Мерседес" погрозами і шантажем і повісив на цей автомобіль закріплений за ним, як народним депутатом, реєстраційний номер.

"Сьогодні ця справа розписана на начальника столичного Главку для реагування згідно з чинним законодавством", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, яке покарання загрожує Тедєєву у разі доведення його причетності до подій у Голосіївському парку і до викрадення машини, Луценко сказав, що у справі за фактом розборок у Голосіївському лісі він не бачить, що може загрожувати Тедєєву з точки зору кримінальної відповідальності.

"Це може бути лише моральна і політична відповідальність за сприяння злочинним елементам відновити "воровські" традиції в Україні. Але згідно з новою заявою громадянина Н., у разі, якщо вона буде підтверджена, це може бути кримінальна відповідальність за статтею шахрайство. Або штраф 50 неоподаткованих мінімумів, або 3 роки", - сказав міністр.

"Я буду і далі наполягати на ретельному розслідуванні, незважаючи на намагання деяких депутатів завадити слідству. І я радив би всім зменшити емоції, а користуватися виключно фактами. Можливо, хіба що суд врахує славні спортивні досягнення Тедєєва, але це не моє завдання", - зауважив Луценко.

Він також заперечив наявність політичної складової в цій справі: "Я жодним чином не розглядаю це як політичну справу. Хтось скаже, що це спричинено виборами. Я відповім: це я винен, що в Япончика стріляли? Це я винен, що була бандитська розборка у Голосієвому? Так що, перед виборами скасувати розслідування всіх справ, де проходять автомобілі з номерами ВР, чи де є близькі знайомі чи родичі депутатів?".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1623 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ