Чт, 2024-04-25, 06:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 28 » Луценко вже повернувся: Кабмін призначив його виконувати обов'язки голови МВС
17:07
Луценко вже повернувся: Кабмін призначив його виконувати обов'язки голови МВС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Уряд України прийняв рішення про призначення Юрія Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ - виконуючим обов'язки голови МВС, повідомив журналістам перший заступник міністра транспорту.
Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду в четвер.

Міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко також підтвердив ухвалення даного рішення.

Верховна Рада України сьогодні відправила у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. За відповідний проект постанови, ініційований Партією регіонів, проголосували на позачерговому засіданні в четвер 231 депутат.

Тимошенко назвала відставку міністра очікуваною і пов'язала її з роботою Луценка, направленій на попередження фальсифікацій в ході першого туру президентських виборів і перешкоджання захопленню поліграфкомбінату "Україна", яке, за словами прем'єра, "відбувалося для того, щоб вони (Партія регіонів - ред) мали можливість друкувати додаткові бюлетені". "Міністр внутрішніх справ не допустив захоплення і саме тому така реакція Януковича для нас зрозуміла", - сказала вона.

У свою чергу фракція Партії регіонів звернеться до суду в разі призначення Леценка першим заступником і виконуючим обов`язки міністра внутрішніх справ України. Про це заявив в інтерв`ю журналістам Микола Азаров (фракція Партії регіонів).

Він підкреслив: "Якщо таке дурне рішення, що показує ступінь агонії Тимошенко, буде, значить, безумовно, ми звернемося до суду". За його словами, сьогодні проблема в тому, що на посту прем`єр-міністра України "перебуває людина, яка вирішила за будь-якою ціною триматися у владі і йде на все, що завгодно".

Він підкреслив, що уряд не може призначити нового першого заступника міністра внутрішніх справ, оскільки відсутній міністр, який повинен пропонувати кандидатуру. Він підкреслив, що якщо таке рішення буде ухвалено, то "це грубе порушення законодавства України".

Народний депутат Микола Джига (фракція Партії регіонів), коментуючи заяву Тимошенко заявив, що у разі призначення Луценка в. о. міністра внутрішніх справ України, "законність буде замінена політичною доцільністю", передає УНІАН.

Він зазначив, що Кабмін має право постановою призначати заступників міністра, але це має відбуватися за поданням міністра. Джига підкреслив, що на сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ є два перші заступники міністра.

За його словами, відповідно до штатного розкладу та відповідно до законодавства України посада третього першого заступника міністра МВС не передбачена. За його словами, в такій ситуації введення першого заступника "буде виходити далеко за рамки легітимності".

Джига підкреслив, що в такій ситуації "законність буде замінюватися політичною доцільністю". Він переконаний, що в разі ухвалення такого рішення урядом Генеральна прокуратура України має опротестувати його, а Президент України "має накласти вето на таке рішення і звернутися з цього приводу до Конституційного суду України".

А голова партії "Єдиний Центр" Ігор Кріль заявляє, що миттєва готовність Тимошенко призначити звільненого Луценка виконувачем обов’язків керівника МВС свідчить про заготовлений заздалегідь план ескалації політичної ситуації у країні напередодні другого туру виборів президента, повідомили у прес-службі партії.

За його словами, відставка Луценка була покликана запобігти подальшому перетворенню міліції на політичний ресурс, засіб тиску та примусу виборців на завершальному етапі президентської кампанії, однак для прем’єра важливо за будь-яку ціну зберегти у своїх руках МВС як інструмент впливу, пресингу та залякування.

"Це означає поглиблення конфліктності в суспільстві, свідоме й цинічне провокування нового витка протистояння. Тимошенко хоче остаточно перетворити двісті тисяч міліціонерів на покірний обслуговуючий персонал в її нестримному прагненні абсолютної влади. Збереження Луценка на чолі МВС і далі руйнуватиме міліцію, зіштовхуватиме її з людьми", – заявив Кріль.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1392 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ